Damm s Kodatem jsou nejmladšími vítězi zápasu čtyřhry na US Open

30. 8. 2019, 18:36
Aktuality 19
Američtí mladíci s českými kořeny se postarali o historický zápis na grandslamovém tenisovém turnaji US Open. Patnáctiletý Martin Damm junior a o rok starší Toby Kodat jsou nejmladším párem, který vyhrál ve Flushing Meadows zápas čtyřhry mužů.
M. Damm a T. Kodat

Damm s Kodatem si zajistili divokou kartu díky titulu na šampionátu USA do 18 let a ve čtvrtek v prvním kole zdolali krajany Mitchella Kruegera a Tima Smyczeka ve dvou setech 7-6 a 7-5.

Patnáctiletý Damm je synem Martina Damma, někdejšího pátého deblisty světa a vítěze čtyřhry na US Open v roce 2006 (s Indem Leanderem Paesem). Kodatův otec Aleš je nevlastním tátou Nicole Vaidišové, kterou z pozice trenéra dovedl ve dvouhře na sedmé místo světa a do dvou grandslamových semifinále.

Podobně mladý pár prošel na US Open do 2. kola i v roce 1975, tehdy ale šestnáctiletý John McEnroe a o rok mladší Larry Gottfried postoupili bez boje.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
GaelM
Zajímavé, snad se brzy dočkáme i Forejtka s Lehečkou, kteří je na Wimbledonu porazili. Hlavně aby neobjížděli do 25 jenom challengery, jak se bohužel často stává...
Reagovat
janek_da
Damm - 189cm
Kodat - 175cm
Reagovat
Gulbis
na fotce vypadá rozdíl půl metru :)
Reagovat
janek_da
mozna Damm jeste par dm vyrostl
Reagovat
EllNino
Nějaký Cash Hanzlík hraje kvaldu :) to zní taky celkem povědomě
Reagovat
rybicka
... a Mandlík dohrál. A ještě je tam nějaký Malík.
Reagovat
Haitik
No, táta se jmenuje David Hanzlík.. :D To zní sakra povědomě.. :D
Reagovat
Mantra
i když nemám rád ty přeběhlíky (nevyzdvihoval bych jejich "původ", oni to tak nevyzdvihují), tak chlapci odvedli slušnou práci
Reagovat
EllNino
Zrovna oni dva těžko mohou být prebehlici, když uz se v USA narodili ... a majiraketa oba vřelý vztah k ČR
Reagovat
Mantra
no ale o tom píšu, oni nic takového neříkají, tak proč o tom !původu píše nějakej autor tady v ČR - a přeběhlíky jsem myslel obecně sportovce (tenisti a hokejisti speciálně)
Reagovat
rybicka
Aby informoval?
Reagovat
Mantra
vo tom kde se komu narodil táta, máma, děda, bába? :-D
Reagovat
rybicka
To nejsou tak marné informace. Často tu probíhají, oproti těmto, jiné...
Slušné slovo mě právě nenapadá :-)
Reagovat
Jon61
Narodili se v USA, kde mají lepší podmínky (tréninky, možnost studií, spoustu turnajů...) Skutečnými přeběhlíky vyniká Austrálie, to je kolekce pomalu z celého světa.
Reagovat
sojka1
ja tu nutnost rasit jen a pouze v te nasi kotlince vubec nechapu, ceske korinky jsou pro me jednoduse zajimave vzdy, at uz se chytnou kdekoliv, je mi to prijemne a zbystrim... :-)) (Nase rodina zije na trech kontinentech a hovori peti rodnymi jazyky.) ;-)
Reagovat
janek_da
tak ja sam hovorim 4 rodnymi jazyky, to zase nic neni
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
rybicka
Holt někteří v Česku narození. Paušalizovat a sebemrskačsky své spoluobčany kritizovat, to jim jde. Ale na ty, kteří něco dokázali, byť i jinde, na ty mají potřebu plivat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nečti.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist