De Minaur v Antverpách znovu po dvou dnech porazil Gasqueta

20. 10. 2020, 22:21
Aktuality 3
ATP ANTVERPY - Alex De Minaur znovu po dvou dnech v Antverpách porazil Richarda Gasqueta. Po triumfu na Ultimate Tennis Showdown dnes v prvním kole podniku ATP zvítězil 3-6 7-6 6-3, přestože prohrával 3-6 a 3-5 a v tie-breaku byl dva míčky od porážky. O čtvrtfinále si 21letý Australan zahraje se španělským veteránem Felicianem Lópezem.
Alex de Minaur (© AFP)

Alex de Minaur si v Antverpách zahrál už o víkendu exhibiční soutěž Ultimate Tennis Showdown, ve které smetl 4-0 na sety Brita Dana Evanse a Španěla Pabla Andújara a v nedělním finále porazil 3-1 Richarda Gasqueta

A právě s francouzským soupeřem se dnes v Antverpách utkal hned v prvním kole turnaje ATP a znovu ho porazil, i když měl namále. 

Jednadvacetiletý Australan prohrával 3-6 a 3-5, ale k mečbolu o třináct let staršího Gasqueta nepustil. Ve druhém setu si vynutil tie-break, v něm za stavu 5-5 udržel pevné nervy a nakonec zvítězil 3-6 7-6 6-3.



"Byl jsem blízko vyřazení, ale na kurtu jsem si to nepřipouštěl. Neustále jsem se snažil hrát svou hru a jsem rád, že to nakonec fungovalo a postoupil jsem dál," komentoval de Minaur.

Ve druhém kole se australský mladík utká s 39letým veteránem Felicianem Lópezem (h2h 1-1). Španěl, který si v Antverpách zahrál také na UTS, už v pondělí přehrál 6-3 6-2 Američana Tommyho Paula.

Dnes se v Belgii dařilo také dalším účastníkům UTS Danu Evansovi a Pablu Andújarovi. Španěl si poradil s Argentincem Federicem Coriou, jenž nastoupil jako lucky loser místo Keie Nišikoriho. Japonce do hry nepustilo zranění pravého ramena.

Tenista z až šesté stovky světového žebříčku Zizou Bergs se včera v Antverpách postaral o senzaci. Jednadvacetiletý Belgičan, jemuž patří 528. místo, na závěr úterního programu zaskočil Španěla Alberta Ramose a při premiéře v hlavní soutěži na okruhu ATP slavil vítězství 7-5 7-5.

"Jsem člověk, který miluje emoce. Mám skvělé přátele, rodinu a hraju doma v Belgii. Rád křičím a sleduju reakce diváků. Ta atmosféra, proto hraju tenis... To jsou přesně věci, pro které žiju," chrlil ze sebe šťastný Bergs.

Zkušený Ramos je pětačtyřicátým tenistou světa a má za sebou více než 450 zápasů na elitním okruhu. Na agresivně hrajícího Belgičana však nestačil. Bergs byl v žebříčku už na konci čtvrté stovky (386.) předloni v prosinci. V Antverpách hraje díky divoké kartě a ve čtvrtek může formu potvrdit ve druhém kole proti nasazené trojce Karenu Chačanovovi z Ruska.

• ATP 250 ANTVERPY •
Belgie, tv. povrch / hala, 472.590 eur
úterní výsledky (20. 10. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
De Minaur (8-Austr.) - Gasquet (Fr.) 3-6 7-6(5) 6-3
Harris (JAR) - Moutet (Fr.) 7-5 6-2
Evans (Brit.) - Caruso (It.) 6-2 3-6 6-3
Andújar (Šp.) - Coria (Arg.) 6-2 6-3
Norrie (Brit.) - Ruusuvuori (Fin.) 6-3 7-6(4)
Giron (USA) - Nardi (It.) 4-6 6-4 6-1
Bergs (Belg.) - Ramos (Šp.) 7-5 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

3
Přidat komentář
Krisboy
Gasquet - mistr prvních setů.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
EllNino
Asi ne až takové překvapení, domácí se nahecoval a Ramos v hale ... no :)

Mě spíš zklamal Emilko
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist