Djokovič na úvod Wimbledonu ztratil set, pak už proti domácímu mladíkovi dominoval

28. 6. 2021, 17:05
Aktuality 23
WIMBLEDON - Novak Djokovič na úvod letošního Wimbledonu ztratil set s domácím 19letým Jackem Draperem, pak už ale dominoval, prohrál jen pět her a za dvě hodiny zvítězil. Největší favorit, pětinásobný šampion a vítěz posledních dvou ročníků, který může v počtu grandslamových trofejí vyrovnat rekord Rogera Federera a Rafaela Nadala, natáhl svou neporazitelnost na 12 zápasů a jeho dalším soupeřem bude Kevin Anderson.
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič letos ovládl Australian Open i French Open, kde v semifinále vyřadil Rafaela Nadala a ve finále otočil z 0-2 na sety proti Stefanosovi Tsitsipasovi, získal svůj 18. a 19. grandslamový vavřín a od vyrovnání rekordu, který drží Roger Federer s Rafaelem Nadalem, ho dělí jediný titul.

Ten může získat ve Wimbledonu, kde Nadal kvůli únavě nestartuje a s Federerem se může potkat až ve finále. Suverénně největší favorit letošního ročníku nejslavnějšího turnaje světa nezačal dobře. Na servisu byl sice nekompromisní a nastřílel 25 es, ovšem ve třetím gamu zápasu předvedl své jediné zaváhání, v úvodním dějství nevyužil ani jeden ze sedmi brejkbolů a o set přišel.

Pak už však na kurtu naprosto dominoval, přestal zbytečně kazit, hrál aktivněji a domácího 19letého mladíka Jacka Drapera startujícího na divokou kartu, jenž si na generálce v londýnském Queen's Clubu připsal skalpy Jannika Sinnera a Alexandera Bublika, za dvě hodiny přehrál 4-6 6-1 6-2 6-2 a i při své 16. účasti zvládl první kolo.

Djokovič tak protáhl svou aktuální neporazitelnost ve Wimbledonu na 15 zápasů a na turnajích na 12 duelů, před French Open triumfoval na domácí akci v Bělehradu a na trávě si zahrál pouze čtyřhru na Mallorce.

V dalším kole světovou jedničku čeká repríze finále 2018 s Kevinem Andersonem (h2h 10-2), na kterého ve Wimbledonu narazí už počtvrté. 35letý Jihoafričan si na úvod poradi ls Chilaném Marcelem Tomasem Barriosem Verou.

• WIMBLEDON •
Londýn, Velká Británie, tráva, 35.016.000 liber
pondělní výsledky (28. 6. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (ČR) - Hanfmann (Něm.) 6-1 7-5 7-6(5)
Djokovič (1-Srb.) - Draper (Brit.) 4-6 6-1 6-2 6-2
Tiafoe (USA) - Tsitsipas (3-Řec.) 6-4 6-4 6-3
Rubljov (5-Rus.) - Delbonis (Arg.) 4-6 6-4 6-1 6-2
Bautista (8-Šp.) - Millman (Austr.) 6-2 3-6 6-3 7-6(4)
Fucsovics (Maď.) - Sinner (19-It.) 5-7 6-3 7-5 6-3
A. Murray (Brit.) - Basilašvili (24-Gruz.) 6-4 6-3 5-7 6-3
Chačanov (25-Rus.) - McDonald (USA) 3-6 6-3 6-4 7-6(3)
Koepfer (Něm.) - Opelka (27-USA) 6-4 7-6(3) 6-2
Kudla (USA) - Davidovich (30-Šp.) 5-7 4-6 7-6(4) 6-3 6-3
Kecmanovič (Srb.) - Bagnis (Arg.) 6-4 3-6 6-3 7-6(1)
Seppi (It.) - J. Sousa (Portug.) 4-6 6-4 7-5 6-2
Anderson (JAR) - Barrios (Chile) 6-7(4) 6-4 6-4 7-6(4)
Pospisil (Kan.) - Carballés (Šp.) 6-3 6-3 6-3
Broady (Brit.) - Cecchinato (It.) 6-3 6-4 6-0
Martínez (Šp.) - Travaglia (It.) 6-3 2-6 6-4 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

23
Přidat komentář
woody
Zítra čeká Anderson, to je dost nebezpečný souper, vcera pres 40 es. Je to ten souper, ktery ma potenciál ho vystrilet. Snad bude Nole silný a zmakne to.
Reagovat
Kozoroh
Oproti Draperovi je výhodou, že No1e Andersonovu hru zná skvěle, ví, co ho čeká a na co se má připravit. Kevin navíc No1emu ve Wimbledonu nosí štěští, pokaždé Djoker získal titul, když hrál s Andersonem. smile
Reagovat
woody
Já pověrčivý nejsem. takže já v ném vidím nebezpečného soupeře, který má schopnosti na to ho porazit...
Reagovat
Marduch
On v 1.kole ve 4 setech ani jednou naztratil servis. A když člověk vidí, jak se po tom zatím čerstvém, zeleňoučkém syrovém pažitu rychlejší míčky místo odskoku sklouzávají ..
Reagovat
Ondra979
Kev neztratil servis? no tak snad mu to vydrzi, i kdyz proti Djokerovi ho urcite ztrati..ale muze to byt zajimavy zapas snad mu to bude chodit
Reagovat
turista
Ano. Ale Kevin Anderson je tady nebezpečný soupeř. Novak si musí dát pozor.
Reagovat
Nola
mam z Andersona obavy, je to servisman a pred par rockami vyradil Fedexa, tak by som bola velmi, velmi opatrna
Reagovat
Patik
V úplne inej forme a v inej konstalacii hviezd..smile
Reagovat
paddy
protože na OH nejde otočit zápas z 0:2 na sety smile
Reagovat
Usm
Ve finále ano:))
Reagovat
Pe3k
Na OH má Netovic smůlu, snad dodrží tradici smile
Reagovat
paddy
má takovou formu, že jedním míčem určitě trefí i dva lajnové smile

https://www.youtube.com/watch?v=F8ZngLnQwUQ
Reagovat
Patik
Z môjho pohľadu.. Niektorí hráči pôsobia na tráve niekedy úplne antitenisovo.. Občasne ako úplne nemehla..o to viac by som vyzdvihol to umenie a noblesu v Rogerovom pohybe na tráve..ten prechod z antuky je ťažší než sa zdá..
Reagovat
Mantra
to nezvldánul nebo měl zranění?
Reagovat
Patik
Nedal to v hlave.. Títo mladí patria ozaj len na hardy.. Tráva je pre starých pánov..
Reagovat
Pe3k
Nevím no, já trávu zas měl rád v mládí smile
Reagovat
Patik
Ja som sa jej Vždy vyhýbal.. Aj ľuďom čo ju mali radi.. smile
Reagovat
Pe3k
Hmm to je svým způsobem moudré, to bych od tebe nečekal smile
Reagovat
gigin
Nevím no. Soudit někoho podle toho jestli smotne brčko. Podle mne je buď člověk piča, nebo ne. Dle toho se jim vyhýbám. A je jedno jestli hulí zelí.
Reagovat
Patik
Ja ich nesudim na základe toho..alebo možno aj súdim.. Porozprávať sa nieje problém.. No v blízkej spoločnosti pravidelne určite nie..
Reagovat
Patik
Na strednej som mal spolužiakov ktorí fajčili trávu cez prestávky alebo po skole a keď som sa na nich pozrel keď boli sfajčení bol som rád zato kto a aký som.. A viesť s nimi rozhovor..oni lietajú v inej dimenzii..vždy som radšej ľudí čo si dajú po skole jedno dobre vychladené čapované. smile
Reagovat
gigin
Tak jak se bavíš s ožralým, co neumí chlastat. Mám v okolí pár lidí, které mám rád a že zahulí na náš "vztah" nemá vliv. Ale chápu, že zhulení parchanti ve škole není úplně ok.
Reagovat
Patik
Nebavim sa s ozratymi ľuďmi..jedine len niekde na chate alebo na stanovačke.. Ale to som niekedy napity aj ja.. smile do krčiem už nechodím a do barov reštaurácii len s dámskou spoločnosťou alebo len s ľuďmi ktorých dobre poznám a sú mi podobní smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist