Do finále v Ženevě postoupili norský obhájce titulu Ruud a Portugalec Sousa

21. 5. 2022, 07:49
Aktuality 4
ATP ŽENEVA - Casper Ruud ve švýcarské Ženevě útočí na premiérové obhájení titulu. V semifinále druhý nasazený Nor porazil Američana Reillyho Opelku a s Portugalcem Joaem Sousou si zahraje o celkově 8. triumf.
Casper Ruud

Casper Ruud už vyhrál sedm turnajů ATP, ale tento týden v Ženevě vůbec poprvé startuje jako obhájce titulu. Z pozice nasazené dvojky neztratil ve třech zápasech ani set a postoupil do svého 11. finále. 

23letý Nor si po Pairem a Kokkinakisovi poradil i s Američanem Reillym Opelkou, kterého zdolal 7-6 7-5 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 4-1.

O celkově 8. titul si světová osmička Ruud zahraje s o deset let starším Joaem Sousou (h2h 2-0). 33letý Portugalec v semifinále smetl dvakrát 6-2 Francouze Richarda Gasqueta a do finále postoupil rovněž bez ztráty setu.

Finále si Sousa zahraje podvanácté a usilovat bude o pátý triumf, z toho druhý na antuce. Vůbec poprvé může vyhrát dva turnaje během jedné sezony poté, co v únoru triumfoval v indickém Púne.

• ATP 250 ŽENEVA •
Švýcarsko, antuka, 597.900 eur
páteční výsledky (20. 05. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Ruud (2-Nor.) - Opelka (4-USA) 7-6(2) 7-5
J. Sousa (Portug.) - Gasquet (Fr.) 6-2 6-2
• Čtyřhra - semifinále •
Mektič/Pavič (1-Chorv.) - Jebavý/Reese (ČR/USA) 7-6(8) 7-6(6)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Krisboy
V Ženevě i Štrasburku finále jak víno. Nevím, co sledovat dřív smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
za mě to vyřešila práce - neviděl jsem nicsmile
Reagovat
Krisboy
Skvělá finále. Angie fantastická, Souza nezvládl tiebreak, ale byla to taky pekna řežba. smile
Reagovat
Krisboy
Tak jsem myslel, že se Richard dostává do herní pohody a on dostane takovej náklep... možná jen taktizuje před Paříži, kdo ví...
Každopádně Sousu porazit měl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist