Džabúrová v Madridu po Halepové smázla i Alexandrovovou a zahraje si své největší finále

5. 5. 2022, 16:17
Aktuality 11
WTA MADRID - Ons Džabúrová se v předchozím kole postarala o zbrusu novou šampionku podniků WTA 1000 a v sobotu se jí může v Madridu sama stát. Sedmadvacetiletá Tunisanka v dnešním semifinále přehrála 6-2 6-3 kvalifikantku Jekatěrinu Alexandrovovou a ve svém největším finále bude čelit Jessice Pegulaové, kterou čeká rovněž největší finále a první na antuce.
Ons Džabúrová (© AFP)

Ons Džabúrová se v úvodních měsících letošní sezony trápila zdravotně, dokonce musela vynechat Australian Open. Na sérii alespoň tří vítězství dosáhla až na začátku antukového jara v Charlestonu, kde ve finále podlehla Belindě Bencicové. Další generálku odehrála ve Stuttgartu a ve čtvrtfinále ve třech setech nestačila na Paulu Badosaovou.

Do závěrečných kol se probojovala i v Madridu, ačkoli měla potíže s Jasmine Paoliniovou, kvalifikantkou Varvarou Gračevovou i svou poslední přemožitelkou Bencicovou. Paradoxně nejjednodušší byla pro 27letou Tunisanku poslední dvě utkání, ve kterých nedala šanci dvojnásobné šampionce Simoně Halepové ani kvalifikantce Jekatěrině Alexandrovové.

Ve svém premiérovém semifinále na klasické antuce na této úrovni měla od začátku převahu, první brejk sice nedokázala potvrdit, nicméně další zaváhání na servisu už nepřipustila a po hodině hry a setech 6-2 6-3 snížila vedení své ruské vrstevnice ve vzájemné bilanci na 6-2.

Džabúrovou čeká největší finále kariéry. V soubojích o titul příliš úspěšná není, zvládla jediný z pěti, a to loni na trávě v Birminghamu.

O druhou trofej si v sobotu zahraje s Jessicou Pegulaovou (h2h 1-3). 28letá Američanka v nočním semifinále porazila 6-3 6-4 Švýcarku Jil Teichmanovou a postoupila do svého čtvrtého, největšího a prvního finále mimo tvrdý povrch. I ona má na kontě zatím jediný titul, slavila ho před třemi lety na domácím hardu ve Washingtonu.

• WTA 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 6.575.560 eur
čtvrteční výsledky (5. 5. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Džabúrová (8-Tun.) - Alexandrovová (-) 6-2 6-3
Pegulaová (12-USA) - Teichmanová (Švýc.) 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

11
Přidat komentář
paddy
Reagovat
paddy
Šavle smile
Reagovat
Blondie
Pojď, Ons smile
Reagovat
com
ta pude, mas pravdu smile Pegula pude dneska smile A jedina schudna vitezka z teto trojice je teda Teichmanka smile
Reagovat
Blondie
Zrovna jsem na tebe vzpomínala, Comí, že máš dneska komu fandit :D tlačíš Pegulu celou duší, co? :D
Reagovat
Blondie
A co myslíš, že ty naše dvě, Comí? Zvednó se? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Radost sledovat, jak si zápasy užívá. smile
A rozesmála i Alexandrovou. ;-)
Reagovat
Krisboy
Snad to dotáhne až do konce smile
Reagovat
paddy
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
I se Simonkou u sítě to bylo moc pěkné. Simonka je taky sympatická, ač to tak možná ne vždy vypadá.
Reagovat
annah
V mých očích to tak nevypadá nikdy. Je mi děsně protivná. Nejvíc tím řevem. Ale nejen tím. Horší byla snad jen Velematka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist