Finále v Rabatu obstarají Kontaová a Sakkariová

3. 5. 2019, 18:59
Aktuality 0
WTA RABAT - Na antuce v marockém Rabatu dojde na překvapivé finále, které zítra obstarají Johanna Kontaová a Maria Sakkariová. Kontaová v semifinále přehrála loňskou finalistku Ajlu Tomljanovičovou, Sakkariová po loňské šampionce a nasazené jedničce Mertensové vyřadila další Belgičanku Alison van Uytvanckovou. Pro obě hráčky se bude jednat o premiérové finále na antuce.
Johanna Kontaová

Johanna Kontaová letos jen na dvou turnajích dokázala vyhrát více než jeden zápas, přesto do své nejméně oblíbené části sezony vstoupila překvapivě skvěle. V Rabatu přitom už v prvním kole čelila třem mečbolům Yafan Wang, tři sady potřebovala i proti Aně Bogdanové a Su-Wei Hsieh.

V dnešním semifinále bývalá světová čtyřka, která nikdy předtím nebyla ani ve čtvrtfinále antukového turnaje WTA, přehrála 6-2 7-6(7) loňskou finalistku Ajlu Tomljanovičovou.

Zatímco v úvodním dějství měla Kontaová jasně navrch, ve druhé sadě nebyl k vidění jediný brejk. Tomljanovičová dokonce v tie-breaku disponovala setbolem, ten však Britka odvrátila a dramatickou zkrácenou hru po proměnění druhého mečbolu vyhrála 9-7.

Sedmadvacetiletá Kontaová si finále na WTA zahraje posedmé v kariéře a bude útočit na čtvrtou trofej. Finále naposledy hrála loni na trávě v Nottinghamu a prohrála v něm s Ashleigh Bartyovou, poslední titul získala předloni v Miami.

Druhou finalistkou se stala Maria Sakkariová. Třiadvacetiletá Řekyně po nevydařeném vstupu do sezony hrála čtvrtfinále v Charlestonu a v Rabatu své letošní maximum vylepšila, když bez ztráty setu vyřadila Olgu Danilovičovou, Isabellu Šinikovovou, loňskou vítězku a nasazenou jedničku Elise Mertensovou a dnes po setech 6-4 6-4 Alison van Uytvanckovou.

V úvodní sadě musela Sakkariová dvakrát dohánět manko brejku, skóre srovnala na 4-4 a v dalších dvou gamech Belgičance povolila jediný fiftýn. Ve druhém setu sice utkání nedopodávala, nicméně na returnu vzápětí využila hned první mečbol.

Rovněž Sakkariová si zahraje první finále na antuce. Jedinou dosavadní finálovou účast na WTA si připsala loni na betonech v San José, kde v souboji o titul nestačila na Mihaelu Buzarnescuovou. Oba předchozí duely vyhrála Kontaová, naposledy nedávno ve Fed Cupu.

• WTA INTERNATIONAL RABAT •
Maroko, antuka, 250.000 dolarů
páteční výsledky (3. 5. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Kontaová (7-Brit.) - Tomljanovičová (4-Austr.) 6-2 7-6(7)
Sakkariová (6-Řec.) - van Uytvancková (8-Belg.) 6-4 6-4
• Čtyřhra - finále •
Martínezová/Sorribesová (1-Šp.) - Garcíaová-Perézová/Kalašnikovová (Šp./Gruz.) 7-5 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist