Forejtek ani Krumich na Štvanici do čtvrtfinále neprošli

4. 5. 2022, 15:31
Aktuality 6
ATP CHALLENGER ŠTVANICE - Jonáš Forejtek si čtvrtfinále na čtvrtém challengeru v řadě nezahraje, 21letý Čech ve druhém kole na pražské Štvanici po více než dvou hodinách boje podlehl nasazenému Italovi Federicovi Gaiovi. Skončil také 19letý Martin Krumich, který prohrál s Němcem Maximilianem Martererem.
Profily hráčů
Jonáš Forejtek (© challenger Lille)

Jonáš Forejtek do antukového jara vstoupil na začátku dubna, na úvodních třech challengerech postoupil do čtvrtfinále a v žebříčku momentálně figuruje nejvýše v kariéře (#261).

Další účast mezi nejlepší osmičkou měl 21letý Čech na dosah na další domácí akci na pražské Štvanici. Rodák z Plzně startující na divokou kartu začal bitvou s Lucasem Gerchem, ale další maratonský souboj nezvládl. Dnes podlehl 6-7(5) 6-2 5-7 nasazenému Italovi Federicovi Gaiovi.

Šance na postup rozhodně měl. V rozhodujícím dějství sice servis ztratil jako první, nicméně povedl se mu rebrejk a za stavu 3-3 měl dvě možnosti soupeři znovu sebrat podání. Ty však nevyužil a tie-break už si vynutit nedokázal.

Na svou první challengerovou výhru na štvanické antuce nenavázal Martin Krumich. Ve druhém kole 19letý Čech prohrál hladce 3-6 1-6 s Němcem Maximilianem Martererem.

Až ve čtvrtek čeká utkání druhého kola Víta Kopřivu a Lukáše Rosola.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
603262
Bohužel s Forejtka asi nic nebude. Píše, jak se chce drát výše a poslední týdny přichází prohry ve druhých nebo třetích kolech challengeru.
Reagovat
George_Renel
Připadne mi trochu jako Pavlásek.smile
Reagovat
EllNino
o ale Adam se dostal poměrně rychle do stovky ... Jonáš ještě nebyl ani 250.
Reagovat
GaelM
Škoda škoda, šance byla velká, zápas s Gaiem se dá nazvat lacinou ztrátou. Na domácím turnaji měl mířit určitě výš. Takhle se Jonáš mezi elitu neprobojuje smile
Reagovat
Krisboy
No ty ses proti tomu Djokovičovi taky moc nepředved.
Reagovat
GaelM
"Já" už mám svůj věk smile Ale Jonáš je pořád mladý talent a měl by se rozvíjet.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist