Forejtek na Štvanici vyhrál třísetovou bitvu, Krumich má první výhru na challengerech

3. 5. 2022, 15:42
Aktuality 2
ATP CHALLENGER ŠTVANICE - Jonáš Forejtek na challengeru na pražské Štvanici začal třísetovým vítězstvím nad německým kvalifikantem Lucasem Gerchem. Martin Krumich proti hráči Top 200 Jesperovi de Jongovi slavil svůj nejcennější skalp a první výhru na challengerech. Kvalifikant Lukáš Rosol postoupil po skreči Vitalije Sačka. Z Čechů dnes neuspěl jen Dalibor Svrčina.
Jonáš Forejtek (© cltk.dphoto.com)

Jonáš Forejtek do antukového jara vstoupil na začátku dubna, na všech třech challengerech postoupil do čtvrtfinále a v žebříčku momentálně figuruje nejvýše v kariéře (#261).

Další účast mezi nejlepší osmičkou má 21letý Čech na dosah na další domácí akci na pražské Štvanici. Rodák z Plzně startující na divokou kartu začal vítězstvím 7-5 4-6 6-3 nad Lucasem Gerchem.

Německému kvalifikantovi nedovolil dopodávat úvodní set, následující ztratil, ale v tom rozhodujícím až na závěrečný game dominoval. V dalším kole ho čeká premiérový souboj s nasazeným Italem Federicem Gaiem.


Krumich má první výhru na challengerech
Martin Krumich má na kontě pouhá dvě finále na nejnižším okruhu ITF, na českých challengerech se mu ovšem daří. Před dvěma týdny na pražské Spartě byl velmi blízko vítězství nad členem elitní stovky a nasazenou jedničkou Danielem Altmaierem a dnes na Štvanici ve dvou tie-breacích (v obou 8-6) senzačně zdolal nasazeného Nizozemce Jespera de Jonga.

Po skalpu 172. hráče světa si na pátý pokus připsal premiérovou výhru v hlavní fázi challengerů. O čtvrtfinále se 19letý Čech popere s s Maximilianem Martererem z Německa.

Lukáš Rosol navázal na zvládnutou kvalifikaci, českému veteránovi po prohrané úvodní sadě (3-6) vzdal Ukrajinec Vitalij Sačko. Ve druhém kole se bývalý šampion utká s Geoffreym Blancaneauxem. S Francouzem jediný dosavadní souboj vyhrál.

Z kvarteta českých zástupců v úterý neuspěl jen Dalibor Svrčina. 19letý talent v prvním kole prohrál 3-6 1-6 s Argentincem Pedrem Cachínem a nenaváže tak na předchozí povedená vystoupení ve Stromovce (finále) a Ostravě (semifinále).

Už včera na Štvanici postoupil Vít Kopřiva.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
EllNino
Dneska vydřené :)
Reagovat
EllNino
+ Rosol a Krumich, tak už chybí jen Dalibor, ze včera gratulace Vítkovi :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist