Forejtek v Helsinkách neudržel vedení proti Sousovi

17. 11. 2021, 18:57
Aktuality 0
CHALLENGER HELSINKI - Jonáš Forejtek skončil na halovém challengeru v Helsinkách ve druhém kole. Dvacetiletý Čech sice vedl nad Portugalcem Joaem Sousou 7-5, 4-3 a měl brejkbol, ale nevyužil ho a nakonec boj o čtvrtfinále prohrál 7-5 4-6 4-6.
Profily hráčů
Jonáš Forejtek (© LTK Liberec)

Jonáš Forejtek v Helsinkách přerušil sérii tří porážek, prošel dvoukolovou kvalifikací a na úvod hlavní soutěže vyřadil čtvrtého nasazeného Bělorusa Jegora Gerasimova.

Zopakovat tři týdny starý výsledek z Ismaningu, kde vyhrál čtyři zápasy po sobě a postoupil do čtvrtfinále, ale nedokázal. Ve druhém kole podlehl 7-5 4-6 4-6 zkušenému Portugalci Joau Sousovi.

Jediný český zástupce v soutěži měl zápas s bývalým 28. hráčem světa výborně rozehraný. Získal první set a ve druhém měl za stavu 4-3 šanci na brejk. Ale nevyužil ji a rozhodnout musel třetí set. V jeho úvodu měl dva brejkboly, ale klíčové výměny opět nezvládl a nakonec o dvanáct let staršímu soupeři podlehl 7-5 4-6 4-6.

Kariérním maximem 315. hráče světa Forejtka zůstává semifinále, které si v srpnu zahrál na antuce v pražské Stromovce. K tomu přidal tři halová čtvrtfinále.

Vítěz předloňského US Open juniorů je letos přihlášen ještě na dva challengery. Příští týden by měl startovat v Bahrajnu a sezonu pak ukončit v hale v italském Forli.

• CHALLENGER HELSINKI •
Finsko, tv. povrch / hala, 44.820 dolarů
středeční výsledky (17. 11. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
J. Sousa (Portug.) - Forejtek (ČR) 5-7 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist