Forejtek v Ismaningu vyřadil jedničku Thompsona a má druhý skalp hráčů Top 100, Veselý skončil hned na úvod

27. 10. 2021, 10:08
Aktuality 3
ATP CHALLENGER ISMANING - Jonáš Forejtek si připsal druhý skalp hráčů Top 100. Dvacetiletý Čech v úvodním kole challengeru v německém Ismaningu po obratu vyřadil 71. tenistu světa a nasazenou jedničku Jordana Thompsona z Austrálie. Hned na úvod naopak dohrál Jiří Veselý, který nestačil na domácího Maximiliana Marterera.
Jonáš Forejtek (© Český tenisový svaz)

Jonáš Forejtek předloni ovládl juniorku US Open, ale na dospělých turnajích zatím na výraznější úspěch stále čeká. Vítěz dvou turnajů ITF byl na challengerech nejdále v semifinále v srpnu v Praze a k dalšímu skvělému výsledku má nakročeno na halové akci v německém Ismaningu.

Dvacetiletý Čech si v úvodním kole po setech 5-7 6-2 6-2 vyšlápl na nasazenou jedničku a 71. tenistu světa Jordana Thompsona z Austrálie a připsal si svůj druhý skalp hráčů Top 100. Loni v Sofii při svém debutu na turnajích ATP vyřadil grandslamového šampiona Marina Čiliče.

O své teprve čtvrté čtvrtfinále na této úrovni (všechna předchozí odehrál letos) se popere s vítězem domácího derby mezi Matsem Moraingem a Yannickem Madenem.

Na turnaji startuje ještě Tomáš Macháč, který dnes zaútočí na čtvrtfinále. Jeho soupeřem bude Slovák Lukáš Lacko.


Veselý skončil v prvním kole
Hned v úvodním kole naopak skončil Jiří Veselý. Nejlepší Čech v žebříčku ATP a jeden z největších favoritů nestačil 6-7(8) 4-6 na domácího Maximiliana Marterera a zlepšenou formu z francouzských challengerů nepotvrdil.

Osmadvacetiletý rodák z Příbrami, který by měl být na konci listopadu největší oporou českého týmu na finálovém turnaji Davisova poháru, v první polovině října uhrál semifinále v Orléans, triumfoval v Mouilleron-Le-Captif a získal svůj první titul od loňského února.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
George_Renel
jak si Jonáš zachoval klidnou hlavu, když Thompsonna kurtu hysterčil.
Reagovat
Hector.Salamanca
Copak se tam dělo?
Reagovat
George_Renel
Thompson od poloviny 1. setu šulčil každou druhou výměnu, nic se mu nelíbilo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist