Golubicová si ve Gstaadu zahraje o první titul, ve finále vyzve Bertensovou

16. 7. 2016, 13:07
Aktuality 22
Viktorija Golubicová si na domácí antuce ve Gstaadu zahraje o svůj premiérový titul. Třiadvacetiletá Švýcarka v semifinále přehrála 6-3 6-2 šestnáctiletou krajanku a překvapení turnaje Rebeku Masárovou. Ve finále narazí na turnajovou trojkou Kiki Bertensovou, jež vyřadila domácí jedničku Timeu Bacsinszkou.
Viktorija Golubicová

Kvůli nepříznivému počasí, které organizátory turnaje trápilo začátkem týdne, se dnes ve švýcarském Gstaadu odehrály vedle čtvrtfinálových soubojů také semifinálové duely.

Šestnáctiletá Rebeka Masárová, jež letos vyhrála juniorku na Roland Garros, si ve čtvrtek na domácím turnaji ve Gstaadu připsala svou premiérovou výhru na okruhu WTA, když v úvodním kole přehrála bývalou světovou jedničku Jelenu Jankovičovou. Včera pak na domácí antuce zdolala Estonku Kontaveitovou a postoupila do čtvrtfinále.

V něm dnes aktuálně 797. hráčka světa čelila páté nasazené Němce Annice Beckové, kterou v každém ze dvou setů třikrát brejkla, po hodině a deseti minutách hry vyhrála 7-5 6-2 a senzačně tak postoupila už do semifinále. "Nemůžu uvěřit, že jsem tu tenhle týden porazila tři hráčky Top 100. Je to pro mě něco neuvěřitelného," radovala se mladá Švýcarka po postupu do semifinále.

V něm už ale na výhru nedosáhla. S krajankou Viktorijí Golubicovou, jež dopoledne zdolala ve čtvrtfinále dvakrát 7-6 Němku Carinu Witthöftovou, a do semifinále turnaje WTA postoupila rovněž poprvé v kariéře, prohrála v boji o postup do finále hladce 3-6 2-6.

"Bylo úžasné hrát švýcarské semifinále. Myslím si, že je to něco, co může přispět k popularitě švýcarského tenisu. Vyhrála jsem dnes dva zápasy a jsem za to nesmírně šťastná. Těším se na zítřek," řekla po postupu do finále Golubicová.

"Tento týden jsem zvládla hodně těžké podmínky a ustála jsem několik náročných momentů. Jsem ráda, že jsem to zvládla herně i mentálně. Když se mi nedařilo, zůstala jsem soustředěná a snažila se zlepšovat. Hrát finále je odměna za to všechno," dodala Švýcarka.

Mezi kvarteto nejlepších postoupila ve Gstaadu i domácí hvězda a turnajová jednička Timea Bacsinszká. Švýcarka ve čtvrtfinále deklasovala 6-0 6-1 Švédku Johannu Larssonovou a do semifinále postoupila už potřetí v letošní sezoně.

V boji o finále ale domácí hvězda neuspěla. V souboji se třetí nasazenou Kiki Bertensovou, jež ve čtvrtfinále přehrála 6-3 6-1 Rusku Irinu Chromačevovou, si čtyřikrát prohrála podání a ani v jedné sadě neudržela nadějné vedení. V úvodním dějství vedla dokonce už 5-2, nakonec ale sadu ztratila poměrem 5-7. Ve druhém setu vedla 2-0, ale nakonec prohrála v tie-breaku.

"Myslím, že by si zdejší fanoušci přáli mít ve finále dvě Švýcarky, takže mě mrzí, že jsem to překazila," smála se po utkání Bertensová. "Ne, teď vážně. Jsem šťastná, že jsem to dnes zvládla. Je skvělé být ve finále a hrát o titul."

"Byl to hodně náročný týden, který dost komplikovalo počasí, což člověk bohužel neovlivní. Hrála jsem dva zápasy včera a dva dneska, což nebylo snadné, ale bylo to pro všechny stejné," konstatovala Nizozemka.

• WTA INTERNATIONAL GSTAAD•
Švýcarsko, antuka, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (16. 07. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Masárová (Švýc.) - Becková (5-Něm.) 7:5, 6:2
Golubicová (Švýc.) - Witthöftová (Něm.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:4)
Bacsinszká (1-Švýc.) - Larssonovoá (6-Švéd.) 6:0, 6:1
Bertensová (3-Niz.) - Chromačevová (Rus.) 6:3, 6:1
• Dvouhra - semifinále •
Golubicová - Masarovová (obě Švýc.) 6:3, 6:2
Bertensová (3-Niz.) - Bacsinszká (1-Švýc.) 7:5, 7:6(1)

Komentáře

22
Přidat komentář
kada.tom
Bertens si jde pro titul :-)
Reagovat
misa
Timča zápas nezvládla. V obou setech vedla s brejkem, v tom prvním měla dokonce vedení 5-2 se dvěma brejky.
Reagovat
kada.tom
vím, no - ale Bertens ho zvládla, finále by mělo být v její režii :-)
Reagovat
misa
Líbí se mi, že si občas dojde k síti. Bohužel zase ztratila brejk.
Reagovat
misa
Timea dvakrát nedopodávala set.
Reagovat
misa
5-2 -> 5-7 :(
Reagovat
janek_da
Rob Steckley is back :-) and it seems that the next tournament for Lucie will be the Rogers Cup in Montreal
Reagovat
misa
Snad se podaří navázat na minulé úspěchy.
Reagovat
EllNino
Další výhru už Rebeka nezvládla, ale Viktoria hrála výborně a postup do finále si zasloužila :) jsem zvědav, jestli ji doplní Timea nebo Kiki :)
Reagovat
misa
si jde pro titul!
Reagovat
kada.tom
asi jo, očekávám, že jestli postoupí Bertens, že to SF s Timeou bude takové předčasné finále
Reagovat
EllNino
Super ! :)
Reagovat
COMEON
Úžasný úspech. Rovnako ako Belinda aj ona začína zbierať uspechy na WTA turnajoch už ako juniorka.
SF vidím otvorene pre obe strany ale snáď Rebeka porazí aj Carinu :)
Reagovat
COMEON
hraje proti Golubic v SF nie proti Carine .
Reagovat
misa
Ti Švýcaři se snad nevzchopí na žádnou tenistku z "vlastních" zdrojů: Hingis, Bencic, Bacsinszky, Golubic, Masarova... Aspoň se jim vrátila Patty S. :)
Reagovat
EllNino
Voegele s českým trenérem, Oprandi si vzali z Itálie ;)
Reagovat
EllNino
a to jsem zapomněl na Amru Sadikovic ;) ..
Reagovat
misa
Vše pak završuje nejslavnější tenisová manželka a bývalá profesionálka Miroslava Vavrinec :)
Reagovat
EllNino
:D ....krása :D
Reagovat
COMEON
:D :D
Reagovat
vibbi
Rebeka neni Slovenka. Je to Svycarka, ktera na spanelskou mwtku a slovenskeho otce.
Reagovat
COMEON
jasne že neni slovenka ked hraje za švajčiarsko , očividne si nepochopil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist