Hradecká s Ekvádorcem Escobarem v semifinále mixu nevyužili mečbol

26. 1. 2022, 16:39
Aktuality 6
AUSTRALIAN OPEN - Lucie Hradecká s Ekvádorcem Gonzalem Escobarem na Australian Open končí před branami finále smíšené čtyřhry. V nočním zápase proti domácí dvojici Jaimee Fourlisová a Jason Kubler nevyužili mečbol a prohrály 6-2 6-7 6-10.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká ve čtyřhře žen vypadla už ve druhém kole, ale domluvila se ještě na prvním společném mixu s Ekvádorcem Gonzalem Escobarem a po třech dvousetových výhrách postoupily do semifinále. 

To začalo na centrkurtu Roda Lavera až před jednou hodinou v noci po předchozím pětisetovém dramatu Daniila Medveděva s Félixem Augerem-Aliassimem a Hradecká s Escobarem začali proti domácí dvojici Jaimee Fourlisová a Jason Kubler lépe.

Za stavu 6-2 a 5-4 měli dokonce mečbol, ale Kubler napálil eso. Oba tie-breaky pak česko-ekvádorské dvojici nevyšly, ten klasický ztratila 2-7 a super tie-break poměrem 6-10.

36letá Hradecká, která s Andreou Hlaváčkovou vyhrála na grandslamech dvakrát čtyřhru žen (French Open 2011 a US Open 2013), marně usilovala o celkově čtvrté finále v mixu.

Poprvé v něm byla v roce 2013 právě v Melbourne s Františkem Čermákem, s nímž na následném French Open slavila dosud jediný titul ve smíšené čtyřhře. O dva roky později si v Paříži zahrála ještě finále s Polákem Marcinem Matkowským. Z mixu má ve sbírce olympijský bronz, který slavila v Riu de Janeiro 2016 s Radkem Štěpánkem.

Na Australian Open tak skončila česká vítězná série - v předchozích třech ročnících kralovala smíšené čtyřhře Krejčíková - v letech 2019 a 2021 uspěla s Američanem Rajeevem Ramem a předloni s Chorvatem Nikolou Mektičem. Letos Krejčíková mix vynechala a udělala dobře - v singlu došla poprvé do čtvrtfinále a v deblu žen s Kateřinou Siniakovou ji zítra čeká semifinále.

Australané Fourlisová s Kublerem se v pátečním finále utkají s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou a Chorvatem Ivanem Dodigem.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 75.000.000 australských dolarů
středeční výsledky (26. 1. 2022)
• Dvouhra mužů - čtvrtfinále •
Fourlisová/Kubler (Austr.) - Hradecká/Escobar (ČR/Ekv.) 2-6 7-6(2) 10-6
Mladenovicová/Dodig (5-Fr./Chorv.) - Shuai Zhang/Peers (2-Čína/Austr.) 1-6 7-5 10-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
vojta91
Ekvadorec? Jsem myslel ze Kolumbijec?
Reagovat
FulnekUltras
argentinský potapěč
Reagovat
darek.vrana
Tak včera to tu ještě byl Escobedo, takže pokroksmile.
Reagovat
darek.vrana
Ale asi to Ekvádorec je.
Reagovat
GaelM
Velká škoda, byli většinu zápasu lepší. Tím spíš, že pro Lucku to dost možná byla poslední šance na zisk GS. Ale Australani se postupně rozehráli, dotáhli to ve druhém setu do tiebreaku a v něm už byli lepší. Tu pohodu si přenesli i do super tiebreaku a ovládli ho celkem jasně. Herní systém mixu je v tomhle neúprosný, závěr zápasu je vždycky nejdůležitější. Nedá se nic dělat... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
já si říkal, jestli na ně nepadlo spanísmile Po většinu zápasu měli navrch, jenže jako by je to víc a víc všechno uspávalo- Druhý pár se naopak hecoval, tak možná dost rozhodl elán 22leté Řekyně, její pořád dobrá nálada. Ta se pak přenesla i na Bruce, který dal dokonce i 4esa v řadě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist