ITF prodloužila trest pro sudího Pitnera na 10 let

20. 4. 2016, 07:17
Aktuality 2
Chorvatský rozhodčí Denis Pitner si prodlouží trest za korupci z dvanácti měsíců na deset let. Ačkoli byl suspendován loni v srpnu za spolupráci se sázkařskou mafií a za manipulování zápasů, pracoval o měsíc později jako čárový sudí na grandslamovém US Open. Za zatajení této skutečnosti mu federace ITF prodloužila trest až do roku 2026.
Denis Pitner

Chorvat Denis Pitner, který do své suspendace působil jako umpirový rozhodčí, byl loni v srpnu potrestán zákazem činnosti na 12 měsíců za to, že během turnaje posílal jednomu kouči informace o hráči, a za to, že se pravidelně připojoval k účtu, z něhož se sázelo na tenisové zápasy.

Za korupci byl tehdy potrestán také Kazach Kirill Parfenov z Kazachstánu, který dostal rovnou doživotní zákaz činnosti.

ITF potvrdila trest pro oba muže teprve letos v únoru, kdy o aféře informoval britský deník Guardian. Federace tvrdí, že podle dřívějších regulí neměla povinnost odtajňovat jména potrestaných rozhodčích.

Ke korupci podle Guardianu docházelo na turnajích nejnižší kategorie Futures ve východní Evropě, které jsou minimálně či nejsou vůbec pokrývány televizními přenosy. Podvody se děly tak, že rozhodčí úmyslně pozdě zadávali skóre zápasů do svých tabletů, čímž dali informovaným sázkařům dost času upravit sázky podle průběžných výsledků, které ještě nebyly veřejné.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://sport.pravda.sk/tenis/clanok/390552-svajciarska-hviezda-si-nerozumie-s-otcom-na-jej-zapasy-ho-nepustili/
Reagovat
FulnekUltras
Ten narušený vztah je už všeobecně známý asi rok - kdy se média začala o životopis Timey blíž zajímat. A vzhledem k tomu, jak jí poznamenával období ještě tak kolem dvaceti let věku, to musela být dost síla...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist