Johnson zůstal s rodinou a odhlásil se z Australian Open

26. 1. 2021, 14:02
Aktuality 0
Steve Johnson se z osobních důvodů odhlásil z Australian Open. Podle neoficiálních zdrojů by důvodem mělo být narození prvního potomka, který se manželce 31letého Američana narodil 31. prosince 2020 a Johnson nechtěl trávit i vinou povinné karantény v Melbourne dlouhý čas bez rodiny.
Profily hráčů
Steve Johnson (© AFP)

Steve Johnson se stal otcem loni na Silvestra, kdy se mu narodila dcera Emma Mikala. A zdá se, že čas s rodinou se rozhodl upřednostnit před účastí na prvních turnajích sezony 2021 včetně Australian Open, ze kterého se nyní odhlásil. 

Jednatřicetiletý Američan by i vzhledem ke čtrnáctidenní karanténě v Austrálii musel být bez rodiny zhruba měsíc a půl. 

75. hráč světa Johnson bude na melbournském grandslamu chybět poprvé po osmi letech. Jeho dosavadním maximem je třetí kolo z let 2015 a 2016. Poslední tři účasti pro něj skončily vždy hned po prvním vystoupení.

Místo Johnsona se do hlavní soutěže Australian Open posunul Mikael Torpegaard, který si odbyde grandslamovou premiéru. 26letý Dán si zahraje jako lucky loser poté, co ve 3. kole kvalifikace hrané v Dauhá podlehl Tomáši Macháčovi.

Australian Open začne 8. února a Johnson je devátým hráčem Top 100, který se z něj odhlásil. Z rodinných důvodů se omluvili také Roger Federer, John Isner a Lucas Pouille, který navíc nechtěl uspěchat návrat po operaci loktu. Zranění do Melbourne nepustilo Christiana Garína (zápěstí), Kyla Edmunda (koleno) a Jo-Wilfrieda Tsongu (záda). Kvůli pozitivnímu testu na Covid-19 se nezúčastní Brit Andy Murray, Španěl Alejandro Davidovich a Portugalec Joao Sousa.

Z tenistek se dosud odhlásili
Kiki Bertensová (rameno), Magda Linetteová (koleno), Dajana Jastremská (suspendace), Amanda Anisimovová a Madison Keysová (všechny Covid-19). Nejistý je start Pauly Badosaové, jež měla minulý týden pozitivní test na koronavirus, ale izolaci tráví v dějišti turnaje.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist