Kanada vyhrála 3. ročník ATP Cupu, ve finále přehrála Španělsko

9. 1. 2022, 13:07
Aktuality 14
ATP CUP - Třetí ročník týmové soutěže ATP Cupu vyhráli v Sydney tenisté Kanady. Jednadvacetiletý Félix Auger-Aliassime a o rok starší Denis Shapovalov porazili ve finále Španělsko již po dvouhrách. Kanaďané přitom prohráli v minulých dnech první čtyři zápasy.
Kanada - vítězové ATP Cupu 2022

Základní skupinu zahájili porážkou 0-3 od Američanů, následně otočili zápas s Brity zásluhou Augera-Aliassimea i čtyřhry a postup vybojovali díky vítězství nad Německem. V sobotním semifinále vyřadili ruské obhájce titulu a dnes předčili i Španěly, kteří nezvládli finále stejně jako v roce 2020 proti Srbsku.

Čtrnáctý hráč žebříčku Shapovalov dnes nejprve zdolal Pabla Carreňa 6-4 6-3, načež světová jedenáctka Auger-Aliassime přehrál dalšího třicátníka Roberta Bautistu 7-6 6-3.

"Přestože jsme špatně začali, tak jsme to dotáhli až sem," řekl rodák z Montrealu Auger-Aliassime v rozhovoru na kurtu.

• ATP CUP 2022 •
Austrálie / Sydney, tv. povrch
nedělní výsledky (09. 01. 2022)
• Finále •
Kanada - Španělsko 2-0
Shapovalov - Carreňo 6-4 6-3
Auger-Aliassime - Bautista 7-6(3) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
Pavol
Stojanovič
Kukuškin
Ymer

Snaha niekam sa dostať je viac ako už tam byť.
Zdvojnásobte si majetok ak sa nebojíte. smile
Reagovat
Pavol
Stojanovič 2-0 smile
Kukuškin 2-0 smile
Ymer 2-0 smile
Reagovat
Pavol
Kukuškin veľmi dobrá voľba. Basic tenisové nič. smile
Reagovat
vladka
škoda, přála jsem Španělskusmile
Reagovat
Pavol
Canada to hrála so srdcom. Za nňa je to ok. smile
Reagovat
Pavol
Ešte Vlhová to dnes hrala výborne. Svk - usa 100 - 0 smile
Reagovat
Nola
"kanadski" chalani prijemne prekvapili a Spanieli ostruhali druhy krat...
uplne zasluzene, ale tu je vidiet, ze je dolezite mat dvoch slusnych hracov pre dvojhru, jeden nic nezmoze, ak su zohrani aj vo stvorhre, potom je uspech na dosach
Reagovat
Fandina
Já myslím, že Španělé měli dva slušné hráče na dvouhru, ale dneska byli Kanaďané lepší. Jinak Bustička i Bautista prohráli až dnes.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Spíš si myslím, že se osvědčilo mít jednoho top hráče a top debla. Samozřejmě, že Kanada měla celkově silný, vyrovnaný tým. Na druhou stranu je potřeba brát v potaz, že Srbům chyběl Joker a Španělům Rafa. Pokud budou hrát v příštím roce, jejich síla už nebude zdaleka tak velká, jaká by byla letos. Ovšem, na Kanaďany v téhle formě by ani Rafa nemusel stačit.
Reagovat
paddy
spíš je lepší mít dva z top20, než jednoho z Big3 s nikým
protože 2 dobří hráči v deblu porazí výborného se špatným
řetěz je tak silný jako jeho nejslabší článek smile
Reagovat
Pe3k
Velká gratulace. Zápas FAA vs Princezna jsem si užil. Felix se neustále pomaličku zlepšuje. Ještě chybí doladit backhand a přechody na síť, jinak mám z jeho hry dobrý dojem. Na rychlých kurtech bude mezi nejlepšíma na světě (nebo už je). Zápas Denise jsme neviděl, ale vyhrál stejně jako FAA 2:0, takže velká spokojenost smile
Reagovat
brixner
Jojo, z NHL mám Shapa nejraději!smile
Reagovat
Rafaeoli25
Nejvíc se mi ale z mladých zamlouvají Alcaraz a Sinner, z nich mám pocit, že budou v budoucnu opravdu dominovat.
Reagovat
brixner
To nevylučuju, potenciál mají! Ale až opravdu skončí Big3, myslím, že ATP se bude dost podobat WTA, zkrátka ty velké turnaje a především GS, budou mít hodně různých vítězů. Myslím, že teď momentálně ještě tihle kluci na Srba a Rafu na tři vítězné nemají, což se ale, řekněme, za 2-3 roky už změní. Z Nextgen mám nejradši Medvěda, toho, kterého jsem ještě loni úplně nesnášel, podivné. No a Shapa, líbí se mi jeho styl hry. Je už vcelku jedno, zda Srb letos na AO nastoupí, ta doba změn se už hodně rychle blíží, bylo mi ctí se "zúčastnit" poslední dvacetiletky, ale brzy se ATP tenis na čas vrátí do doby přelomu tisíciletí a velká očekávání se asi plnit nebudou, bohužel.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist