Kanaďané Auger-Aliassime se Shapovalovem v semifinále ATP Cupu vyřadili ruské obhájce titulu

8. 1. 2022, 09:41
Aktuality 16
ATP CUP - Kanadští tenisté v semifinále ATP Cupu vyřadili obhájce titulu Rusy. Félix Auger-Aliassime a Denis Shapovalov v rozhodující čtyřhře za stavu 1-1 zdolali 4-6 7-5 10-7 Daniila Medveděva s Romanem Safjullinem. O titul se Kanada utká se Španělskem.
D. Shapovalov a F. Auger-Aliassime

Kanadští tenisté sice vstoupili do ATP Cupu porážkou 0-3 s Američany, ale pak otočili souboj s Velkou Británií, porazili Němce a poprvé postoupili do semifinále.

A v něm si dnes poradili i s Rusy, kteří obhajovali loňský triumf.

V úvodní dvouhře uspěl Denis Shapovalov. Kanadský favorit po bezmála tříhodinovém boji udolal v Sydney nečekaně úspěšného Romana Safjullina, který byl při neúčasti na Covid-19 pozitivně testovaných Andreje Rubljova a Aslana Karaceva týmovou dvojkou.

O vyrovnání se postaral druhý hráč světa Daniil Medveděv, který v duelu jedniček nedal šanci Félixi Augeru-Aliassimemu a zvítězil jednoznačně 6-4 6-0.

Do rozhodující čtyřhry nastoupili účastníci dvouher a Shapovalov s Augerem-Aliassimem prohráli první set 4-6, další dvě sady ale získali 7-5 a 10-7 a mohli začít slavit postup do nedělního finále.

"Odehrál jsem dnes dva dlouhé a náročné zápasy. Jsem unavený, ale dvakrát jsem vyhrál a můžeme se těšit na finále. Je to skvělý pocit," radoval se Shapovalov.

Ve finále Kanada nastoupí proti vítězům předloňského premiérového ročníku Španělsku, které ve včerejším semifinále porazilo Polsko.

• ATP CUP 2022 •
Austrálie / Sydney, tv. povrch
sobotní výsledky (08. 01. 2022)
• Semifinále •
Kanada - Rusko 2-1
Shapovalov - Safjullin 6-4 5-7 6-4
Auger-Aliassime - Medveděv 4-6 0-6
Shapovalov/Auger-Aliassime - Medveděv/Safjullin 4-6 7-5 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
Pavol
Pome smile
Reagovat
Nola
to bol posobivy vykon, pekne vyprevadil z kurtu Fandinkinho Busticku smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile Kanada mile překvapila! Rád na zápasy kouknu aspoň v HL. Co jsem zahlédl, tak jsou na YT i celé zápasy.
I když Davis Cup by mě zajímal určitě více. Jakkoli, absence našich v uzší fázi turnaje je pro mě poměrně zásadní důvod, proč mě ATP cup tak netáhne.
Reagovat
EllNino
Je to dost těžké, síš nemožné pro naše tenisty, se tam dostat, když je jen 16 týmů ... Poslední letošní tým, který se kvalifikoval přímo, bylo USA s Taylorem Fritzem na 23. místě, po odstoupení Rakouska se dostala Francie s 35. Humbertem, i Austrálie s 34. De Minaurem musela dostat WC a Srbové měli štěstí, že Nole jim zajistil účast 1. místem a pak nenastoupil, protože Dušan Lajovic je až 33. a by stačilo na 15. postupové místo + WC ..

Tenhle turnaj zkrátka hrají země, které mají aspoň jednoho hráče ve špičce - Gruzie, Řecko, Chile, Rakousko, Norsko, Polsko jinak nemají nikoho ve stovce, a takový Metreveli, Pervolarakis nebo Durasovic z těch bodů pak žijí celý rok, můžou topkám děkovat :))

Myslím, že v dohledné době naši nebudou mít hráče top 30 a tudíž se jich to ještě několik let týkat nebude, a kdo ví jestli vůbec někdy
Reagovat
darek.vrana
Takový pesimista? Já mladíkům věřím v letošní velký průlom.
Reagovat
EllNino
Ale 30. místo? To uz je vysoko
Reagovat
darek.vrana
Proč ne? Když třeba vidím Evanse, jak se mu teď daří a Tomáš ho normálně přehrál. Myslím, že to není utopie. Zdá se mi, že čím větší zápas, tím lepší výkon. Na challengerech už ho to podle mě tolik nemotivuje, ale na gs, olympiádě, v Davis cupu hrál fantasticky. Když se žebříčkově posune, aby už mohl hrát atp stabilně, může pomýšlet vysoko.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hlavně, ať drží zdraví a pak už tam ta šance bude.
Reagovat
EllNino
Tomáš je asi nejnadějnější, Jirka je na úplnou špičku asi příliš velký střelec typu Rosiho, ale zase má lepší servis a na trávě a rychlých kurtech by to mohlo jít. Jonáš s Daliborem takove kvality zatím nemají a Zdeněk klepe na dveře stovky spíš v deblu, uvidíme :)) Víťa je dříč a stovku klidně udělat může
Reagovat
darek.vrana
Jirka podle mě taky může pomýšlet na širší špičku. Zdeněk a Vítek asi spíš max druhá padesátka, když se to sejde. Jonáš a Dalibor těžko říct. Nevíte někdo, jak to s ním vůbec zdravotně vypadá?
Reagovat
vojta91
Kanada jede
A to skoda věcně zraněného Miloše, který by jinak bez diskuze byl v TOP5 a měl již nějaký GS
Kam se hrabou naše mužské hvězdy
Reagovat
Krisboy
Tak to Felix Méďovi vrátil i s úroky. Kanár zapomenut smile
Reagovat
EllNino
Denis to dneska zvládl fantasticky a podržel i Felixe, který byl v singlu a v první půlce deblu úplně mimo mísu ...

Rusům gratulace, Daniil až na prvního singla stabilní a Roman se blýskl několika skvělými zápasy, doufám, že mu to pomůže a dostane se brzy do stovky a třeba i výš - má na to smile

Kanadě jsem po prvním zápase s USA vůbec nevěřil, Schnir v základu a Denis v karanténě, vždyť po čtyřech odehraných zápasech měli skóre 0:4 na zápasy a už tu i kolovaly expresky, že postoupit nemohou, ale úžasně se zvedli, pomohla asi výhra FAA nad Norriem a vyhraný debl proti Britům. S Německem už předvedly fantastický výkon oba a dneska to vytáhl hlavně Denis, který nabírá formu :)

Ve finále proti Španělům to bude hodně těžké - Denis bude muset porazit asi Carreňa, protože si nedovedu představit, že FAA zdolá Bautistu, a snad to bude po singlech 1:1. A v deblu už to bude 50:50.

Go Canada Go! smile
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Tomas_Smid_fan
kouknu rádsmile
Reagovat
Pavol
smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist