Kanaďanky na úvod Billie Jean King Cupu porazily obhájkyně titulu Francouzky

1. 11. 2021, 18:49
Aktuality 2
BILLIE JEAN KING CUP - Kanadské tenistky na úvod finálového turnaje Billie Jean King Cupu v Praze porazily 2-1 na zápasy Francouzky, které obhajují titul z roku 2019. Ve dvouhře získala bod Francoise Abandaová, v rozhodující čtyřhře pak zvítězily Gabriela Dabrowská s Rebeccou Marinovou. Zítra v rámci skupiny A narazí na Rusky.
Francoise Abandaová (© Paul Zimmer)

Obhájkyně titulu Francouzky nečekaně prohrály své úvodní utkání v Poháru Billie Jean Kingové v Praze. Poslední vítězky Fed Cupu z roku 2019, jak se soutěž dříve jmenovala, dnes podlehly ve skupině A Kanadě 1-2 na zápasy.

První bod Kanady zaznamenala 353. hráčka světa Francoise Abandaová výhrou nad Fionou Ferrovou, která dostala na pozici dvojky přednost před Caroline Garciaovou. Poté prohrála Rebecca Marinová v souboji jedniček s Alizé Cornetovou a rozhodla čtyřhra. V té světová deblová pětka Gabriela Dabrowská s Marinovou přehrály 6-4 7-6 Cornetovou a Claru Burelovou.

Kanaďankám chybí v novém modelu mistrovství světa družstev, které v české metropoli hraje dvanáct týmů, finalistka letošního US Open Leylah Fernandezová i předloňská vítězka newyorského grandslamu Bianca Andreescuová. Přijet nemohla ani kapitánka Heidi El Tabakhová, která se bude vdávat. Místo ní vede tým Sylvain Bruneau, kapitán Kanady v letech 2010 až 2018.

Kanada může o svém postupu do pátečního semifinále rozhodnout v úterý, kdy se utká s favoritkami skupiny Ruskami, které vede Anastasija Pavljučenkovová.

Ve skupině B si Belgie poradila s Běloruskem, kterému chybí světová dvojka Aryna Sabalenková a nepřijela ani původně nominovaná Viktoria Azarenková. Už ve dvouhrách rozhodly Greet Minnenová a osmnáctá hráčka světa Elise Mertensová. Až čtyřhra patřila Běloruskám.

• FINÁLOVÝ TURNAJ BILLIE JEAN KING CUPU 2021 •
Praha, Česko, tv. povrch / hala
pondělní výsledky (1. 11. 2021)
Skupina D
Česko - Německo | 2-1
Vondroušová - Petkovicová 6-1 6-3
Krejčíková - Kerberová 7-6(5) 0-6 4-6
Hradecká/Siniaková - Friedsamová/Niemeierová 6-4 6-7(2) 10-8
Skupina A
Francie - Kanada | 1-2
Ferrová - Abandaová 6-4 4-6 4-6
Cornetová - Marinová 6-4 7-6(5)
Burelová/Cornetová - Dabrowská/Marinová 3-6 6-7(6)
Skupina B
Bělorusko - Belgie | 1-2
Šymanovičová - Minnenová 2-6 2-6
Sasnovičová - Mertensová 2-6 6-4 2-6
Lapková/Sasnovičová - Flipkensová/Mertensová 6-4 6-3
Skupina C
Španělsko - Slovensko | 2-1
Suárezová - Kužmová 2-6 6-3 3-6
Sorribesová - Schmiedlová 6-3 3-6 6-2
Sorribesová/Suárezová - Kužmová/Mihalíková 4-6 6-2 10-7
Pořadí skupin
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Slabá Canada porazila ještě slabší Francii.
Finále nej národních týmů to prostě není.
Na dopolední zápasy taky skoro nikdo nechodí...
Reagovat
tommr
dopoledne by tam asi moc lidí nebylo i kdyby všechny týmy hrály v nejsilnějších sestavách .,..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist