Karlovič je i na druhém turnaji po tříměsíční pauze ve čtvrtfinále

18. 7. 2013, 11:09
Aktuality 11
ATP BOGOTA - Ivo Karlovič vyléčil meningitidu a po 3 měsících bez tenisu postoupil i na druhém turnaji do čtvrtfinále. Na tvrdém povrchu v Bogotě nastřílel ve dvou zápasech už 44 es a po výhře nad nasazeným Nizozemcem Sijslinegem si zahraje o první letošní semifinále.
Ivo Karlovič

Ivo Karlovič byl v dubnu hospitalizován kvůli virové meningitidě. Útok zánětu mozkových blan, který ho potkal během pobytu ve svém domě v Miami, byl velmi silný. "Byl jsem dlouho v bezvědomí a pak jsem si nemohl vzpomenout na své jméno, ani jaký je rok. Necítil jsem pravou ruku ani obličej, měl jsem velké bolesti," řekl Karlovič novinářům. Příčinu jeho problémů lékaři diagnostikovali až po třech dnech a nebyli si jistí, zda se Karlovič z nemoci dostane bez následků.

Čtyřiatřicetiletý Chorvat se však už po třech měsících dokázal vrátit do soutěžního tenisu, což vidí jako velké vítězství. "Všechno, co odteď zažiju ve své kariéře, je už bonus. Dokážu si to mnohem více vychutnat," dodal hráč, s nímž Radek Štěpánek odehrál v roce 2009 památné maratonské utkání v semifinále Davis Cupu.

I když Karlovič přiznává, že se na kurtu ještě cítí dost unavený, postoupil minulý týden na trávě v Newportu do čtvrtfinále a mezi osmičku nejlepších se dostal už i na trvdém povrchu v Bogotě. Ve druhém kole zdolal 6-3 7-6 třetího nasazeného Igora Sijslinga, když tie-break druhé sady vyhrál až po boji 16-14.

Aktuálně až 155. hráč světa si k postupu pomohl 24 esy, během dvou zápasů jich v Kolumbii nastřílel už 44.

O první letošní semifinále se Karlovič utká v prvním vzájemném duelu s turnajovou pětkou Adrianem Mannareinem. Francouzský tenista, který si zahrál v osmifinále Wimbledonu, se do prvního čtvrtfinále sezony dostal po hladké výhře 6-1 6-2 nad Victorem Estrellou Burgosem z Dominikánské republiky.

Úspěšný vstup do turnaje má za sebou druhý nasazený Kevin Anderson, který měl v prvním kole volný los. Favorizovaný Jihoafričan porazil 6-3 7-6 Ekvádorce Emilia Gózeme - syna vítěze French Open z roku 1990 Andrese Gomeze. K výhře si Anderson pomohl 18 esy, využít však dokázal jen jeden z devíti brejkbolů.

O postup do semifinále si 23. tenista světa zahraje s domácím Santiagem Giraldem. Kolumbijský tenista ve druhém kole otočil utkání s Australanem Chrisem Guccionem, kterého porazil 3-6 6-3 6-4.

Turnaj ATP se letos do kolumbijské metropole vrátil po 11 letech poté, co pořadatelé získali práva od Los Angeles. Nasazenou jedničkou je Srb Janko Tipsarevič.

- ATP 250 BOGOTA -
(Kolumbie, tv. ovrch, 727.685 dolarů)
středeční výsledky (17. 07. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Anderson (2-JAR) - E. Gómez (Ekv.) 6-3 7-6(2)
Karlovič (Chorv.) - Sijsling (3-Niz.) 6-3 7-6(14)
Mannarino (5-Fr.) - Estrella (Dom. rep.) 6-1 6-2
Giraldo (6-Kol.) - Guccione (Austr.) 3-6 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Sonja
tak já budu muset asi fakt počkat na tu Kanadu:-(:-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.croatiaopen.hr/eng/news-multimedia/news/after-mate-pavic-and-borna-coric,-jiři-vesely-also-gets-a-wild-card/
Reagovat
Sonja
Tak Simona skreč...
Reagovat
smazaný uživatel
tiez nemusi hrat kazdy turnaj jak .........
Reagovat
Sonja
Na zápas Jerzy x Nando není stream?
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo se díval na zápas Isner-Karlovič? Já jo :DDDD
Reagovat
Sonja
Jaký to bylo?
Reagovat
smazaný uživatel
co najdlhsia vymena mala 3 udery
Reagovat
smazaný uživatel
Jak počítačová hra. Chudák komentátor, aspoň u každého dobrého returnu se rozplýval.

Už se těším na další extrém Murray-Simon.
Reagovat
smazaný uživatel
To je borec
Reagovat
Buldozer88
Jen tak dal, maestro!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist