Kerberová má sedmou výhru v řadě a zahraje si o osmifinále French Open, Raducanuová vypadla

25. 5. 2022, 14:47
Aktuality 0
FRENCH OPEN - Angelique Kerberová ve Štrasburku získala svůj první titul na klasické antuce pod širým nebem a na vítězné vlně čítající už sedm zápasů pokračuje na French Open. V Paříži dnes porazila domácí divokou kartu Elsu Jacquemotovou. Vypadla naopak úřadující šampionka Emma Raducanuová, která nestačila na Aljaksandru Sasnovičovou, příští soupeřku Kerberové
Angelique Kerberová (© AFP)

Angelique Kerberová se mezi sezonami nakazila Covidem-19 a prožila si hodně špatný vstup do letošního tenisového roku. Trojnásobná grandslamová šampionka se chytla až ve Francii, kam přijela s mizernou bilanci 2-8 a sérií šesti porážek.

Před týdnem ve Štrasburku vybojovala ve 34 letech svůj premiérový titul na klasické antuce pod širým nebem a na vítězné vlně pokračuje na French Open, kde má znovu po roce možnost zkompletovat trofeje ze všech majorů.

Němka v Paříži začala vyčerpávající bitvou s Magdalenou Frechovou, proti Polce dokonce odvracela dva mečboly na returnu. O něco méne práce měla s domácí divokou kartou Elsou Jacquemotovou, předloňskou vítězku juniorky porazila 6-1 7-6(2), nicméně druhý set trval skoro hodinu a půl. V utkání nedokázala odvrátit jen jeden z 11 brejkbolů. Poprvé v kariéře na evropských antukových dvorcích zvítězila sedmkrát po sobě.

Emma Raducanuová po senzačním triumfu na loňském US Open pokračuje v trápení a stále čeká na vítěznou sérii alespoň tří zápasů. Devatenáctiletá Britka při svém debutu v areálu Rolanda Garrose skončila již ve druhém kole po porážce 6-3 1-6 1-6 s Aljaksandrou Sasnovičovou.

Přemožitelka 17leté české kvalifikantky a loňské juniorské šampionky Lindy Noskové musela do rozhodující sady také ve druhém zápase, další dlouhé utkání však nezvládla. V úvodním setu sice Sasnovičovou útočnou hrou přetlačila, pak ale Běloruska začala na kurtu dominovat a při sedmém startu přešla na French Open poprvé v kariéře přes druhé kolo.

Právě Sasnovičová v souboji o osmifinále vyzve Angelique Kerberovou. Bývalá světová jednička vyhrála obě předchozí střetnutí, to poslední před týdnem ve Štrasburku.

Jil Teichmannová v Paříži zatím navazuje na vynikající formu z antukových generálek, na kterých v Madridu postoupila do semifinále a v Římě do čtvrtfinále. Na French Open po Bernardě Peraové nedala šanci ani kvalifikantce Olze Danilovičové a po vítězství 6-4 6-1 poprvé v kariéře prošla do třetího kola grandslamových akcí. V něm narazí na Viktorii Azarenkovou, jež ukončila její letošní působení na Australian Open.

Světová čtrnáctka Belinda Bencicová přehrála 6-2 6-4 Biancu Andreescuovou a oplatila jí porážku ze semifinále US Open 2019. O první osmifinále na pařížském grandslamu si 25letá Švýcarka zahraje s další Kanaďankou Leylah Fernandezovou (h2h 0-1).

• FRENCH OPEN •
Paříž, Francie, antuka, 43.600.000 eur
středeční výsledky (25. 5. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Muchová (ČR) - Sakkariová (4-Řec.) 7-6(5) 7-6(4)
Savilleová (Austr.) - Kvitová (32-ČR) 6-4 6-2
Fernandezová (17-Kan.) - Siniaková (ČR) 6-3 6-2
Mertensová (31-Belg.) - Bouzková (ČR)bez boje
Sasnovičová (-) - Raducanuová (12-Brit.) 3-6 6-1 6-1
Bencicová (14-Švýc.) - Andreescuová (Kan.) 6-2 6-4
Azarenková (15-) - Petkovicová (Něm.) 6-1 7-6(3)
Gauffová (18-USA) - Van Uytvancková (Belg.) 6-1 7-6(4)
Kerberová (21-Něm.) - Jacquemotová (Fr.) 6-1 7-6(2)
Teichmannová (23-Švýc.) - Danilovičová (Srb.) 6-4 6-1
Stephensová (USA) - Cirsteaová (26-Rum.) 3-6 6-2 6-0
Anisimovová (27-USA) - Vekičová (Chorv.) 6-4 6-1
Kanepiová (Est.) - Haddadová Maiaová (Braz.) 6-4 6-4
Gračovová (-) - Tomljanovicová (Austr.) 6-4 6-7(5) 7-5
Trevisanová (It.) - Linetteová (Pol.) 6-3 6-2
Parryová (Fr.) - Osoriová (Kol.) 6-3 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist