Keysová v Adelaide ukončila čekání na první titul od srpna 2019

15. 1. 2022, 08:48
Aktuality 7
WTA ADELAIDE 2 - Madison Keysová v australském Adelaide ukončila dva a půl roku dlouhé čekání na svůj 6. titul. V prvním finále od ledna 2020 šestadvacetiletá Američanka smetla 6-1 6-2 krajanku Alison Riskeovou.
Profily hráčů
Madison Keysová (© AFP)

Madison Keysová od posledního finále, ve kterém v lednu 2020 v Brisbane podlehla Karolíně Plíškové, si zahrála pouze jedno čtvrtfinále a jen jednou vyhrála tři zápasy po sobě. Povedlo se jí to loni ve Wimbledonu, od té chvíle prohrála 8 z 10 zápasů. 

Tento týden ale našla formu na turnaji WTA 250 v Adelaide. Šestadvacetiletá Američanka začala skalpem světové šestnáctky Eliny Svitolinové a nakonec nenašla přemožitelku. Nezastavily ji Tereza Martincová, Ljudmila Samsonovová, Cori Gauffová a v dnešním finále ani krajanka Alison Riskeová.

Keysová vlétla do svého celkově 11. finále jako uragán po půl hodině vedla 1-0 na sety. Nakonec nemusela odvracet ani jeden brejkbol, zvítězila drtivě 6-1 6-2 a uspěla už v šestém vzájemném duelu po sobě.



Finalistka US Open z roku 2017 a bývalá světová sedmička Keysová si dokráčela pro svůj 6. titul a první od srpna 2019, kdy vyhrála v Cincinnati.

Jednatřicetiletá Riskeová potvrdila, že finálové zápasy nejsou její oblíbenou disciplínou. Zahrála si ho podvanácté a podeváté prohrála.

Obě teď čeká přesun do Melbourne. Keysová v prvním kole Australian Open narazí na další krajanku a šampionku z roku 2020 Sofii Keninovou. Riskeová se střetne s Chorvatkou Donnou Vekičovou.

• WTA 250 ADELAIDE 2 •
Austrálie, tv. povrch, 239.477 dolarů
sobotní výsledky (15. 01. 2022)
• Dvouhra - finále •
Keysová (USA) - Riskeová (USA) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Alien
Tak holka je to velice hezká a půvabná, titul jí přejme!
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulacesmile
I Alison si finále a vyhlášení užívala.
Reagovat
brixner
Jojo, ty zubatý Klíče maj docela formusmile
Reagovat
Mony
Aby ti ho neukousla
Reagovat
EllNino
Stejně jako minulý týden Amanda - po loňské hrůze start snů :)
Reagovat
Mony
taky se z ní stává pořádná baba! V hlavě jí to už moc nevrčí, žádné děcko ještě doma neječí..tak proč ne?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist