Kolář v Oeiras postoupil podruhé do finále challengeru a zahraje si o první titul

3. 4. 2021, 14:09
Aktuality 5
CHALLENGER OEIRAS - Zdeněk Kolář na antuce v portugalském Oeiras porazil 6-3 6-2 Argentince Marca Trungellitiho a podruhé v kariéře a poprvé po pěti letech postoupil do finále challengeru. O první titul si 24letý Čech zahraje s domácím Gastaem Eliasem.
Zdeněk Kolář (© AFP)

Zdeněk Kolář nedorazil do portugalského do Oeirasu ve vůbec dobré formě. Za posledních sedm měsíců odehrál 18 turnajů, na žádném z nich nevyhrál víc jak jeden zápas a dvanáctkrát skončil hned po svém úvodním vystoupení.

Černou sérii málem prodloužil i na antuce v Oaires, v prvním kole kole však přežil mečbol proti domácímu Nunu Borgeseovi a od té doby dominuje. V následujících sedmi setech ztratil jen třináct gamů a vyrovnal svůj nejlepší výsledek kariéry.

Dnes si 24letý rodák z Bystřice nad Pernštejnem zahrál poosmé v semifinále challengeru po sérii šesti nezdarů v řadě v něm uspěl. Argentince Marca Trungellitiho přehrál 6-3 6-2, vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 2-0 a podruhé v kariéře postoupil do finále.

To první před pěti lety na domácí antuce v Ostravě prohrál, v Portugalsku si o titul zahraje s domácím Gastaem Eliasem. S bývalým 57. hráčem se utká podruhé, předloni na antuce v Sopotách s ním prohrál ve třech setech.

Pokud by Kolář získal první challegerový titul, posunul by se na 223. místo světového žebříčku. Jeho maximem je 208. pozice.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
r176
Zdenda má první titul gratulace smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile a teď se vrhnout výš.
Reagovat
EllNino
čeká ve finále Gastao Elias, bývalí hráč top 60, momentálně mimo první třístovku ... ale stále nesmírně zkušený a navíc domácí :)

Takže to bude hodně těžké, ale Zdeněk se zdá na vlně :) Hodně štěstí!
Reagovat
EllNino
*bývalý
Reagovat
jurasekh
Řekl bych, že od 2. kola je to docela jízdasmile ...Tak ať ti to vyjde i ve finále, Zdendosmile...Už by sis zasloužil vyhrát chaleger a posunout se do 2. stovkysmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist