Kolodziejová je v Praze ve 3. kole, jednička Niculescuová vypadla

31. 8. 2020, 16:33
Aktuality 6
WTA 125k PRAHA - Miriam Kolodziejová na domácí antukovém turnaji WTA 125k v pražské Stromovce zdolala 6-0 3-6 6-3 Japonku Juki Naitovou a postoupila do 3. kola. V něm se 23letá Češka utká s nasazenou Mexičankou Renatou Zarazuaovou. Naopak ze hry venku je už nejvýše nasazená Rumunka Monica Niculescuová.
M. Kolodziejová (© ČTS / Pavel Lebeda)

Miriam Kolodziejová je jednou ze dvou domácích tenistek, které na podniku WTA 125k v Praze prošly prvním kolem a dnes 23letá Češka přešla i přes druhou soupeřku. 

Po Turkyni Eraydinové si dnes poradila s hráčkou druhé světové stovky Juki Naitovou. Japonskou soupeřku po výkonu jako na houpačce porazila 6-0 3-6 6-3.

"Do zápasu jsem vstoupila dobře, což jsem ani nečekala. Soupeřka mi na začátku pomáhala chybami. Ten set jsem zvládla každopádně hodně dobře. Ve druhém to byla moje chyba, polevila jsem v hlavě. Prohrála jsem servis a už se to se mnou vezlo," komentovala Kolodziejová, kterou soupeřka trápila častými kraťasy.

"Čekala jsem to. Už jsme spolu hráli v Klosters. Ona je šikovná a umí to. Navíc to zahrála vždy, když jsem to nečekala. V tom byla její síla," dodala česká tenistka, která si o postup do osmifinále zahraje s třicátou nasazenou Mexičankou Renatou Zarazuaovou.

Až v úterý čeká druhé kolo na 15letou Lucii Havlíčkovou, jež se utká s Japonkou Kjoko Okamurovou, jež si v dnešní dohrávce poradila ve třech setech s nasazenou Polkou Magdalenou Frechovou.

Turnaj dnes přišel už ve druhém kole o nasazenou jedničku. Rumunka Monica Niculescuová nestačila na 318. hráčku světu Andreu Lazarovou ze Španělska, které podlehla 4-6 4-6.

Praha dostala po koronavirové pauze důvěru uspořádat turnaj kategorie WTA 125k se speciální dotací 3.125.000 dolarů, kterou hradí Americká tenisová asociace (USTA). Akce pro 128 hráček, jež se koná ve Stromovce a první dny také na Štvanici, je totiž náhradou za zrušenou kvalifikaci US Open.

Už za pouhou účast v prvním kole hráčky obdržely tučnou finanční injekci ve výši 11.000 dolarů (240.000 korun).

• WTA 125k PRAHA - STROMOVKA/ŠTVANICE •
Česko, antuka, 3.125.000 dolarů
pondělní výsledky (31. 08. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kolodziejová (ČR) - Naitová (Jap.) 6-0 3-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Havlíčková bohužel nevyužila proti Okamurové vedení 3:1 ve druhém setu a oba prohrála shodně 6:4, 6:4
Reagovat
jirkaS
15 letá nezkušená proti #244 2x 4:6
myslim že dobrý smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
neviděl jsem, prý hrála dobře. Škoda, že ten 2.set nedotáhla.
Reagovat
tommr
když zrovna nehraje proti našim tak je to jen průměrná hráčka. Fakt nechápu proč s ní ty naše holky pořád prohrávají? smile
Reagovat
blixa
Každý má svého koníčka ... smile
Reagovat
FulnekUltras
škoda Moničky, no... smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist