Kopřiva na challengeru po více než třech hodinách vybojoval postup do čtvrtfinále

29. 10. 2020, 14:31
Aktuality 3
ATP CHALLENGER MARBELLA - Vít Kopřiva na challengeru ve španělské Marbelle úspěšně navázal na svůj nejcennější skalp a porazil dalšího soupeře, který v žebříčku ATP figuruje podstatně výše. Třiadvacetiletý český kvalifikant po více než tříhodinové bitvě zdolal Federica Gaia, přestože jeho soupeř ve druhé sadě podával na vítězství a v rozhodujícím setu měl náskok brejku, a postoupil do čtvrtfinále. O své největší semifinále v kariéře se utká s domácím favoritem Jaumem Munarem.
Vít Kopřiva (© czech-open.cz)

Vít Kopřiva hraje svůj 13. letošní turnaj a teprve počtvrté se dokázal probojovat do čtvrtfinále, které je jeho letošním maximem. Není tak divu, že 23letý Čech stále čeká na debut v Top 300 žebříčku.

Ten si může zajistit na právě probíhajícím challengeru ve španělské Marbelle, kde na úspěšnou kvalifikaci navázal naprosto nečekaným skalpem 100. tenisty světa Roberta Carballése a dnes po více než tříhodinové bitvě zdolal dalšího žebříčkově podstatně výše postaveného soupeře Federica Gaia.

Kopřiva byl velmi blízko porážky. Jeho italský protivník totiž za stavu 5-4 ve druhé sadě podával na vítězství. Český tenista to ale 136. hráči světa nedovolil, set získal v tie-breaku, v němž mu povolil jediný bod, a stav utkání srovnal. Další komplikace musel řešit po skončení čtvrtého gamu rozhodujícího dějství, ve kterém ztratil podání. Více než hodinový set nakonec po obratu urval na svou stranu a zvítězil 3-6 7-6(1) 6-4.

Kopřiva si o své největší semifinále zahraje v pátek proti domácí nasazené šestce Jaume Munarovi a pokud proti 108. hráči světa překvapí, poprvé se posune do Top 300 světového hodnocení. Zápas by

Třiadvacetiletý Španěl Munar, který před dvěma týdny triumfoval na challengeru v Lisabonu a před měsícem na Roland Garros potrápil v pěti setech Stefanose Tsitsipase, v dnešním podvečerním duelu smetl 6-1 6-3 Itala Lorenza Giustiniho.

Už dnes Kopřiva v Marbelle bojoval o postup do semifinále čtyřhry, se svým trenérem Jaroslavem Pospíšilem ale domácí favority nevyřadili. Čeští tenisté sice začali lépe, ale nakonec čtvrtému nasazenému páru Gerard Granollers a Pedro Martínez podlehli 6-4 2-6 4-10.

• CHALLENGER MARBELLA •
Španělsko, antuka, 44.820 eur
čtvrteční výsledky (29. 10. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kopřiva (ČR) - Gaio (It.) 3-6 7-6(1) 6-4
Galán (Kol.) - Mager (3-It.) 4-6 7-5 6-1
Munar (6-Šp.) - Giustino (It.) 6-1 6-3
Taberner (Šp.) - Clarke (Brit.) 7-6(2) 1-6 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
George_Renel
Byla to velká otočka. Poté co Kopřiva hodně pokazil koncovku 1. setu a špatně začal druhý přišly velké chvíle. Soupeř nedopodával, Kopřiva získal více jistoty a sebedůvěry a již byl lepším tenistou. Výhrou se dostal na kariérní maximum. Rezervy stále vidím v servisu.
Reagovat
jurasekh
Skvělé, bojovníku!!! A jedeme dál a výšsmilesmile
Reagovat
Fransoas
Souhlasím.Několik míčků může změnit ráz hry.Gratulace k obratu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist