Kopřiva prohrál i své čtvrté challengerové čtvrtfinále, v Limě podlehl Barriosovi

27. 11. 2020, 20:01
Aktuality 1
CHALLENGER LIMA - Vít Kopřiva neuspěl ve čtvrtfinále challengeru ani na čtvrtý pokus. Dnes na antuce v peruánské Limě 23letý Čech podlehl po takřka tříhodinovém boji 7-6 3-6 2-6 Chilanu Marcelu Barriosovi.
Vít Kopřiva

Vít Kopřiva ukončuje sezonu startem na třech antukových challengerech v Jižní Americe. Minulý týden v ekvádorském Guayaquilu vypadl ve druhém kole, tento týden v peruánské Limě došel o kolo dál a skončil ve čtvrtfinále.

Třiadvacetiletý Čech po výhrách nad Chilanem Mallou a Nizozemce De Jongem nestačil na Marcela Barriose. O půl roku mladšímu Chilanovi podlehl po 2 hodinách a 50 minutách boje 7-6 3-6 2-6.

V prvním setu Kopřiva dvakrát smazal manko brejku a získal ho v tie-breaku. Jenže v dalším průběhu jediný vypracovaný brejkbol neproměnil, čtyřikrát přišel o podání a turnaj pro něj skončil.

302. hráč světa Kopřiva tak prohrál i své čtvrté challengerové čtvrtfinále, z toho třetí v této sezoně. Přesto se může těšit na premiérový posun do Top 300 žebříčku ATP.  

Po Ekvádoru a Peru Kopřiva ukončí svůj trip po Jižní Americe, kde je bez svého kouče Jaroslava Pospíšila, v Brazílii. Příští týden ho v největším jihoamerickém městě čeká challenger v Campinasu.



277. hráč světa Barrios bude ve svém prvním semifinále na challenegeru čelit Danielu Galánovi. Kolumbijský tenista dnes porazil 7-6 6-2 druhého nasazeného Španěla Roberta Carballése.

Sedm utkání neporaženého Francisca Cerundola, který minulý týden triumfoval v Guayaquilu a vyhrál 12 z posledních 13 zápasů, zastavil 539. hráč světa Thiago Tirante. 22letý Argentinec prohrál s o tři roky mladším krajanem jednoznačně 2-6 0-6 a nenavázal tak na včerejší skalp nasazené jedničky Federica Corii.

Tirante, jenž měl na challengerech až do tohoto týdne jedinou výhru, se o finále utká s Vitalijem Sačkem. Ten dokonce až v Limě slavil svou první výhru na challengeru, když v prvním kole přežil dva mečboly.

23letý Ukrajinec Sačko, který od osmi let žije v Česku, dnes přehrál 6-4 6-4 hráče druhé světové stovky Alejandra Tabila z Chile a včetně kvalifikace si připsal čtvrtou výhru v řadě.

Sačko se navíc dostal společně s Američanem Colinem Altamiranem už do finále čtyřhry, ze semifinále postoupili bez boje. Debl na challengeru přitom hraje poprvé v kariéře.

• CHALLENGER LIMA •
Peru, antuka, 52.080 dolarů
páteční výsledky (27. 11. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Barrios (Chile) - Kopřiva (ČR) 6-7(4) 6-3 6-2
Galán (7-Kol.) - Carballés 2Šp.) 7-6(6) 6-2
Sačko (Ukr.) - Tabilo (Chile) 6-4 6-4
Tirante (Arg.) - F. Cerundolo (Arg.) 6-2 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
FulnekUltras
sice bez Venezuely, ale dal bych si líbit smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist