Kopřiva začal na Štvanici suverénně, Paulson nepřekvapil

2. 5. 2022, 14:23
Aktuality 0
ATP CHALLENGER ŠTVANICE - Vít Kopřiva zahájil své působení na challengeru na pražské Štvanici suverénní výhrou nad Mirzou Bašičem. Do hlavní soutěže dnes vstoupil ještě Andrew Paulson a ve dvou tie-breacích podlehl favorizovanému Maximilianovi Martererovi z Německa.
Profily hráčů
Vít Kopřiva

Vít Kopřiva zatím může dosavadní průběh letošního antukového jara hodnotit pozitivně. Čtyřiadvacetiletý Čech uhrál dvě čtvrtfinále na challengerech a na podniku ATP v Marrákeši prošel z kvalifikace až do druhého kola.

Na první semifinále v aktuální sezoně ovšem stále čeká. Další šanci bude mít na challengeru na pražské Štvanici, kde je nasazenou čtyřkou a začal suverénní výhrou 6-3 6-2 nad Mirzou Bašičem.

S Bosňanem prohrál všechny tři předchozí souboje, nicméně na domácí antuce měl od začátku jasně navrch. Jediný brejkbol soupeři nabídl až v závěru utkání, za stavu 5-1 ve druhé sadě, a zaváhání ihned napravil čistou hrou na returnu. O postup do čtvrtfinále si zahraje s lucky loserem Maxem Purcellem, či kvalifikantem Clémentem Taburem.

Andrew Paulson na pražské Štvanici, kde si předloni připsal své jediné vítězství v hlavních soutěžích challengerů, nepřekvapil. Dvacetiletý Čech startující na divokou kartu ve dvou tie-breacích podlehl Němci Maximilianovi Martererovi.

V Praze se v hlavní fázi představí ještě Dalibor Svrčina, Jonáš Forejtek, Martin Krumich a Lukáš Rosol, který dnes zvládl finále kvalifikace.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist