Krawczyková v mixu ovládla už třetí grandslam v řadě, znovu slavila se Salisburym

11. 9. 2021, 21:59
Aktuality 3
US OPEN - Desirae Krawczyková je v letošní sezoně nejúspěšnější hráčkou ve smíšené čtyřhře. Po French Open a Wimbledonu se Američanka raduje i na domácím US Open. Ve finále po boku Joea Salisburyho porazila 7-5 6-2 Giulianu Olmosovou a Marcela Arevala. S Britem, který včera slavil v deblu, letos triumfovala také na pařížské antuce.
D. Krawczyková a J. Salisbury (© AFP)

Krawczyková se Salisburym vyřadili čtyři nenasazené páry a turnajové jedničky Nicole Melicharovou s Ivanem Dodigem. V úvodním dějství měli se svými dnešními soupeři velké potíže, za stavu 2-3 čelili dvěma brejkbolům a v devátém gamu třem setbolům. Po odvrácení všech hrozeb už na kurtu dominovali a po hodině a čtvrt proměnili v pořadí třetí mečbol.

Sedmadvacetiletá Američanka tak ovládla už třetí grandslam v řadě, na French Open triumfovala právě se Salisburym a ve finále Wimbledonu ho porazila s jiným britským deblovým specialistou Nealem Skupským.

Devětadvacetiletý Salisbury má k nyní druhé trofeji ze smíšené čtyřhry ještě další dva grandslamové vavříny. Ve čtyřhře mužů se radoval loni na Australian Open a včera v New Yorku. Dnes se stal prvním tenistou od roku 2010 (Bob Bryan), který na závěrečném grandslamu sezony dokázal zvítězit ve čtyřhře i mixu.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
GaelM
Doufám, že AO Bára Krejčíková bez boje nepustí smile Na startu sezóny snad bude mít energie dost, byla by škoda se alespoň nepokusit o obhajobu a rekordní čtvrté vítězství v řadě.
Reagovat
Mr.Pink
ja doufam, ze naopak pusti
Reagovat
GaelM
Asi k tomu nakonec dojde, dá se to očekávat. Ale je to podle mě škoda. Zvlášť pokud by Ram měl zájem pokračovat ve spolupráci, tak by byli mezi top favority na titul. A čtvrtým vítězstvím v řadě by se navždy zapsala do historie. V singlu to bude max. nějaké 4. kolo, možná čtvrtfinále když bude dobrý los, po tom za týden neštěkne pes...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist