Krejčíková jako jediná pokračuje v obou soutěžích. Do čtvrtfinále postoupila i v deblu se Siniakovou

24. 1. 2022, 09:22
Aktuality 22
AUSTRALIAN OPEN - Barbora Krejčíková na Australian Open zůstala poslední hráčkou s nadějí na triumf ve dvouhře i ve čtyřhře. V deblu s Kateřinou Siniakovou stále neztratily set, dnes si loňské finalistky poradily dvakrát 6-4 s americkým duem Danielle Collinsová a Desirae Krawczyková a postoupily do čtvrtfinále. V něm se střetnou s turnajovými devítkami Caroline Dolehideovou a Storm Sandersovou.
B. Krejčíková a K. Siniaková (© AFP)

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou získaly první sadu díky brejku za stavu 4-4, ve druhém setu sebraly soupeřkám podání za stavu 2-2. Samy naopak Američankám nenabídly ani jeden brejkbol.

"Byl to náročný zápas. Snažily jsme se hrát agresivně a udržely jsme si servis, což bylo nakonec rozhodující," řekla Siniaková na kurtu. "Spolu si hru užíváme a dobře pokrýváme kurt. Mám radost, že se nám tolik let společně daří, a doufám, že to bude pokračovat," doplnila Krejčíková.

Krejčíková se Siniakovou hrají čtyřhru na Australian Open počtvrté a zatím každý rok dokázaly vylepšit výsledek z předchozí sezony. Osmifinále (2018), čtvrtfinále (2019), semifinále (2020), finále (2021) a letos se tak nabízí myšlenky na titul.

Vítězky loňské olympiády či Turnaje mistryň mají z grandslamů zatím tři trofeje - dvě z French Open (2018 a 2021) a jednu z Wimbledonu (2018).

O postup do semifinále prvního grandslamu sezony si české tenistky zahrají s americko-australským párem Caroline Dolehideová a Storm Sandersová. Krejčíková se Siniakovou zatím ve třech zápasech v Melbourne neztratily ani set.

26letá Krejčíková je jedinou hráčkou, která v Melbourne prošla do čtvrtfinále dvouhry i čtyřhry. V singlu bude o semifinále bojovat v úterý proti Američance Madison Keysové.

O půl roku mladší Siniaková letos ve dvouhře neuhrála ve třech zápasech ještě ani set, ale v deblu vyhrála všech sedm utkání. Na začátku roku v Melbourne triumfovala společně s Američankou Bernardou Peraovou na turnaji WTA 250.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 75.000.000 australských dolarů
pondělní výsledky (24. 1. 2022)
• Dvouhra žen - osmifinále •
Cornetová (Fr.) - Halepová (14-Rum.) 6-4 3-6 6-4
Collinsová (27-USA) - Mertensová (19-Belg.) 4-6 6-4 6-4
• Čtyřhra žen - 3. kolo •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Collinsová/Krawczyková (USA) 6-4 6-4
• Smíšená čtyřhra - 2. kolo •
Escobar/Hradecká (Ekv./ČR) - Arévalo/Olmosová (Salv./Mex.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
vladka
Supeer!smile Jen tak dálsmile
Reagovat
aape
smile smile
Reagovat
tommr
Bára s Katkou dneska odehrály proti nebezpečnejm soupeřkám dobrej zápas. Dařilo se jim hlavně na servisu kde soupeřkám nenabídly ani jeden brejkbol ... smile
K titulu jim stačí vyhrát už jen tři zápasy a v pavouku nevidím nikoho koho by nemohly porazit pokud budou hrát aspon tak jako dneska ...
Kromě titulu se hraje i o post deblový jedničky. Katku by z prvního místa mohla sesadit jedině Mertensová pokud by AO vyhrála. Katce ale stačí k udržení prvního místa vyhrát příští zápas ...
Reagovat
GaelM
Mají určitě na kohokoliv, ale budou si to muset fakt vybojovat. Druhá polovina pavouka je docela výrazně slabší smile

Případný zápas s párem Mertens+Kudermetova by byl nejspíš předčasné finále. Právě tyhle dvě byly loni jedny z mála, kdo dokázal KrejSi na velkém turnaji porazit. Mertens ve finále AO a Kudermetova ve Wimbledonu.
Reagovat
tommr
jenže to měly každá jinou partnerku a je otázka jak jim to půjde spolu ...
Souhlasím ale s tebou že by to bylo nejspíš předčasný finále ...
Reagovat
peek
Doteď nechápu, proč jí nedali sportovce roku. Ten její výkon se nedá s Krpálkem srovnat.
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
smazaný uživatel
taky to bude. Krpálek je dobrej.
Reagovat
Jon61
Od Krpálka se úspěch čekal, ale že Bára vyhraje Grand Slam v singlu nikoliv. Navíc úspěchy v deblu, včetně olympijského zlata.
Reagovat
vladka
To teda! Souhlas!
Reagovat
aape
souhlas smile taky to nechápu
Reagovat
Mony
tak to bude letos,no..pokud tedy Makula nedoveze z Číny nějaké zlato
Reagovat
GrandSlamMan
Zdravím nejlepší českou tenisovou komunitu ;-)

Statistické okénko Báry na GS ve dvouhře:

před rokem 2020 => 0 vyhraných zápasů v hlavních soutěžích GS, 15/16 pokusů vypadla v kvalifikacích GS

AO 2020 - AO 2021 => bilance na GS 5/3
FO 2021 - teď => bilance na GS 18/2 (prohrála jen s aktuální no.1 a no.2, v tomto období má největší počet vítězných zápasů na GS ze všech hráček)

Tohle je neuvěřitelný výsledkový progres prostě, který má samozřejmě základ v neskutečném progresu její hry - skvělý 1. servis, spolehlivý return, minimum zbytečných chyb, houževnatost, psychickou odolnost, celkově komplexní hru ... a speciálně poslední zápasy, pokud dostane míč do palebné pozice na FH, tak je z něj nebezpečná jak Barty ...

no jsem zvědavý, jak se popasuje s bombami Keys, případný souboj s Barty by hodně zajímavý :-)

jak na Keys, Barty, Sabalenku? ... inu ubránit je na rychlém povrchu, když jsou ve formě, je hodně obtížné ... takže jediná cesta dle mě je zvolit ještě útočnější pojetí než obvykle (na Keys by možná mohly platit i slice, vysoké míče, či stopbally uvidíme :-)) smile

smile
Reagovat
blixa
Sabalenka není v takové formě, aby jí Bára nevyhnala z kurtu, u klíčů to bude horší, tam to chce jí nahlodat sebevědomí, komplikovat jí hru až se začne ničit sama, ale proti Barty žádný recept nevidím, tam je to čirá beznaděj ... smile smilesmile
Reagovat
tommr
Sabalenka hlavně to finále ještě vůbec nemá jistý ...
Barty v současný formě je opravdu skoro neřešitelnej problém. Tady by snad mohla jedině pomoct Pegula ...
Pro Báru je ale hlavně důležitý porazit Keysovou a na to hru rozhodně má ...
Reagovat
GrandSlamMan
Pravda, Barty je aktuálně neskutečná a precizní asi jako žádná jiná na okruhu.

Bára to musí vzít za ten konec, co to vzal před 11 lety Djokovič - Federer a Nadal jsou nejlepší hráči na světě, ale já mohu být lepší ...

Podle mě teď Bára hraje lépe než loni v létě, kdy se s Barty utkala naposledy. A těžké kvalitní zápasy s Kontaveit, Badosou nebo Ostapenko jí posouvají pořád dál ...

Jinak si nemyslím, že by Barty byla nehratelná z mezihry, ale ten její servis jí strašně pomáhá. Třeba Sorribes (ostatně je to jedna z nejlépe returnujících hráček) loni na olympiádě jí eliminovala servis neskutečně + jí dala ochutnat její vlastní slice medicínu ... a Barty najednou nevěděla, co hrát a porazila se sama smile
Reagovat
brixner
Jojo, Klíčová jede bomby, pokud prohraje, snad to nebude zase to neštěstí...zdar more, Blixa!smilesmile
Reagovat
Esgalnor
Tak Bara proti Azarence hrala hodne utocne, i kdyz se to na prvni pohled nezdalo, ty jeji udery litaly mnohem rychleji nez ty od Viky. Jasne, v tom druhem setu ji mohl limitovat krk, ale zejmena na zacatku zapasu hrala Azarenka hodne ostre a stejne to na Baru nestacilo.
Reagovat
pepin
A hlavně umí variovat, když vidí, že ji to nejde tak se snaží o změnu, což bylo vidět při utkání s Ostapenko a sám ji to po zápasu ukázal trenér, který prstem ruky ukázal na hlavu a poděkoval, že ji dokázala použít. V tomto je naprosto jiná než Petra.
Reagovat
Mony
smile..tam také vidím šanci, pokud začne Zubajda dominovat, že může Bára hodně věcí změnit
Reagovat
Vlk-v-trave
opravdu je neskutecna. Uz to, co dokazala jestli jde o double na antuce. Ani ne po roce je stale ve hre o double na GS v Australii.

To, co provedla s Vikou bylo neskutecne, a jeden z prikladu, jak takova tenisova klasika muze byt stale silnou souperkou proti agresivni hre od BL.

Drzim tlapy. Predvadi opravdu sympaticky tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist