Krejčíková nedala šanci Azarenkové a je na Australian Open už ve čtvrtfinále

23. 1. 2022, 04:13
Aktuality 92
AUSTRALIAN OPEN - Barbora Krejčíková na letošním Australian Open už potřetí vylepšila své maximum na úvodním grandslamu sezony. Světová čtyřka nedala v osmifinále šanci Viktorii Azarenkové, dvojnásobnou šampionku smetla dvakrát 6-2 a za necelou hodinu a půl prošla do svého třetího grandslamového čtvrtfinále. V něm se poslední česká singlová naděje utká s rozjetou Madison Keysovou.
Barbora Krejčíková (© AFP)

Barbora Krejčíková loni do Austrálie přijela coby až 66. hráčka světa a asi nikdo nečekal, že se za rok vrátí se třemi tituly a v roli grandslamové šampionky, členky elitní desítky světového hodnocení a účastnice posledního Turnaje mistryň.

Úřadující šampionka French Open kvůli nemoci přišla o úvodní týden sezony, ale od prvního zápasu si vede skvěle a nucená přestávka není na jejích výkonech vůbec znát. V Sydney se při svém debutu dostala až do svého šestého kariérního finále a jen pár míčků ji dělilo od dalšího triumfu.

Výborně si vede také na grandslamovém Australian Open, kde od začátku patří do širšího okruhu favoritek a už potřetí vylepšila své maximum. Navíc po cestě do čtvrtfinále čelila jediné komplikaci, a to manku setu a brejku v předchozím kole s Jelenou Ostapenkovou.

Proti dvojnásobné šampionce Viktorii Azarenkové ale předvedla nejlepší výkon na turnaji. Od začátku hrála koncentrovaně, nastřílela téměř dvojnásobek vítězných úderů oproti nevynuceným chybám (23-12) a chybující bývalou světovou jedničku, jež měla potíže s krkem a nechala se ošetřovat, za hodinu a 25 minut smetla 6-2 6-2.

Poslední česká naděje ve dvouhře sice v utkání jednou ztratila podání (2-1 ve druhé sadě), ale okamžitě si ho vzala zpět, soupeřce už nepovolila ani game a oplatila jí předloňskou porážku z Ostravy. Navíc Australian Open zajistila zbrusu novou šampionku.

"Jsem neobyčejně šťastná, že jsem vyhrála. Těžko hledám slova," řekla Krejčíková na kurtu Roda Lavera. "Cítila jsem se výborně. Už jsem tady hrála a poprvé to je vždycky těžší. Vika byla favoritkou, snažila jsem se hrát nejlepší tenis, což se mi povedlo. A jsem ve čtvrtfinále."

V pondělí čeká Krejčíkovou v páru s Kateřinou Siniakovou utkání o postup do čtvrtfinále čtyřhry. "To je zápas, na který se teď soustředím a chci ho zahrát dobře," pronesla Krejčíková.

Krejčíková, která při předchozích dvou startech v hlavní soutěži Australian Open vypadla ve druhém kole a po skalpu Ostapenkové zkompletovala účasti ve druhém týdnu na všech grandslamech, je ve čtvrtfinále největších podniků potřetí. Loni na French Open dokráčela až k titulu, o pár měsíců později na US Open jasně nestačila na Arynu Sabalenkovou.

O druhé grandslamové semifinále se premiérově utká s rozjetou Madison Keysovou"Věřím, že zase budeme hrát na velkém kurtu a doufám, že to bude zábava pro fanoušky. Těším se na to, proto tady jsem," řekla Krejčíková.

Keysová ještě před 14 dny čekala dva roky na čtvrtfinálovou účast na tvrdém povrchu a první vítěznou hardovou sérii od US Open 2020. Šestadvacetiletá Američanka ovšem triumfovala v Adelaide, znovu svou kariéru nastartovala a teď je potřetí ve čtvrtfinále Australian Open a má na kontě devět výher v řadě.

Tu poslední si připsala dnes, nasazenou Paulu Badosaovou po fantastickém výkonu smetla 6-3 6-1 a poprvé od French Open 2019 postoupila do čtvrtfinále grandslamů. Proti české jedničce zabojuje o vyrovnání svého melbournského maxima (semifinále 2015).

Ashleigh Bartyová sice v osmifinále Australian Open přišla o sérii 63 vyhraných servírovacích gamů, ale i svůj osmý letošní zápas zvládla a už posedmé v řadě neztratila set. Světová jednička a největší favoritka si poradila 6-4 6-3 s letos neporaženou Amandou Anisimovovou a čtvrtým rokem po sobě v Melbourne prošla do čtvrtfinále. O vyrovnání svého maxima na domácím grandslamu si dvojnásobná grandslamová šampionka zahraje s Jessicou Pegulaovou (H2H 1-0).

Pegulaová si po setech 7-6(0) 6-3 vyšlápla na favorizovanou světovou osmičku Marii Sakkariovou a znovu po roce v Melbourne, kde si zahrála své jediné dosavadní čtvrtfinále na největších podnicích, prošla mezi nejlepší osmičku. Sedmadvacetiletá Američanka bude v následujícím zápase bojovat o své premiérové grandslamové semifinále.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 75.000.000 australských dolarů
nedělní výsledky (23. 1. 2022)
• Dvouhra - osmifinále •
Krejčíková (4-ČR) - Azarenková (24-Běl.) 6-2 6-2
Bartyová (1-Austr.) - Anisimovová (USA) 6-4 6-3
Pegulaová (21-USA) - Sakkariová (5-Řec.) 7-6(0) 6-3
Keysová (USA) - Badosaová (8-Šp.) 6-3 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

92
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bára ušla hezký kus cesty od RG.smile Psychika to jistí.smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak stala se z ní top šampionka, těžko říct, jestli dosáhne až na vrchol, tedy na trůn, ale určitě na to má, umí na všech površích.
Reagovat
GaelM
Musím vzít zpátky svoje vyjádření, že vypustit mix byla chyba. Tímhle postupem Bára dokázala, že si v singlu věřila oprávněně. A ještě to může pokračovat, QF bude otevřené na obě strany. Předchozí kolo odehrála Keys taky skvěle, bude záležet který z nich bude mít zrovna lepší den.

Toho mixu je sice pořád velká škoda, ale nejde stíhat všechno smile
Reagovat
Mony
Až ted koukám na sestřih Zubajdy a rozjela to letos pěkně. Pavlína jen pozovala. Ma se Bára na co těšitsmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
peggy
Je mne 74let tenis sleduji hodně desítek let,ale Oblečení i chování Krejcikove je snad hodně divné.
Reagovat
vladka
Promiňte, ale jako proč? Je to sportovní holka, nebude tam v sukních. A chování? Asi u každého tenisty najdete chvíle, kdy byste ho nejmíň plácnul, což u Báry není zvykem. Asi se Vám spíš nelíbí jako ženská...ale za modelku tam není
Reagovat
sojka1
souhlas, navic jsem cetla, ze Bara nove obleceni neresi a hlavne ani nechce, rikala, ze vitezny prouzek se nemeni, proto jedinou zmenu na outfitu, kterou za poslednich 10 mesicu provedla, je barva toho prouzku, ze zelene presla radikalne na oranzovy... tak ji uz do neceho noveho a nebo dokonce do saticek taky nenutim.... :-))
Reagovat
Mantra
proužek nemění ani Býk smile Ale tak každý nějaký ten šlic má, imoje láska, a ta voní smile
Reagovat
tommr
mě se to Bářino oblečení taky moc nelíbí, ale pokud jí vyhovuje a cítí se v něm dobře tak není žádnej důvod něco měnit ...
Reagovat
sojka1
no prave... ja jsem tu uz sama psala, ze me to uz nudi, a ze na nove satky cekam jak na smilovani, ale pak jsem se zastydela, beha v tom ona, ze... a zatim paradne...
Reagovat
Mantra
no co potom taková Suvej ? Léta létá bez značek a hraje v tom co najde na dně kufru... J8 jí žeru. Vona je zubatá, ale prostě svá a prachy nechce, když je dostane, tak je dá na charitu, to je ženská.
Reagovat
Ela-fon-isi
smile
Reagovat
vladka
Švejšužu miluju a vlastně ani nekoukám, co má na sobě, protože mě vždycky uchvátí její úsměv a hra smile
Reagovat
Nenela
Presne! Je to moje nejoblibenejsi tenistka a pro me hned po Ceskach na prvnim mistesmile
Reagovat
annah
Mě potěšila Iga. Konečně nastoupila v úhledných satickach, a ne v neforemnem pytli jako obvykle.:-)
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
brixner
No jo, práuda, Svátkovou konečně normálně voblíkli!smile
Reagovat
Vlk-v-trave
No tos asi jeste nevidela v cem tam behal prvni tri kola Mannarino:) Do ctvrteho kola ho odchytl sponzor na jeden zapas, ktery mu spichl na rychlo na rukavky nasivky:)

Obleceni Bary mi pripomina 80 leta, takze takove old schoolove, jak jeji tenis... dneska by se dokonce na ten jeji zapas hodily nejake monterky, nebot tu Viku rozebrala do posledniho sroubku:)
Reagovat
Mony
smile
Reagovat
sojka1
:-))) nelibilo se mi ale, ze Viktorku zase neco rozbolelo... i trpet se da s gracii... i utrpet prohru...
Reagovat
Nenela
Jinak ja jsem cetla, ze Bara nosi to, co od Head dostane (asi smlouva) a ze furt dostava to same, jen barva prouzku se meni. MOzna na case zmenit sponzora
Reagovat
sojka1
jestli ji to vyhovuje a smlouva je financne vyhodna, tak at klidne meni jen prouzky... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
aligo
Váš věk odpovídá kvalitě komentářů smile
Reagovat
Mantra
di do prde
Reagovat
aligo
smile
Reagovat
Mantra
ano máš pravdu - v tom se shodneme smile
Reagovat
blixa
Shodnout se s peggy, to vyžaduje hodně velkou dávku demence ... smilesmilesmile
Reagovat
annah
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Chodim tu na TP nejakych 10 let, coz neni mnoho, a vase chovani tady, jestli jde o vpisy na TP mi prijde nejen hodne divne, ale az podezrele divne:)
Co mne ale zase neprijde podezrele divne, ze jste fanynka Nadala...to zase mne prijde, ze v tom Vesmiru je tak nejak vsechno v poradku... nebot u tech fanousku B3 si clovek neni nikdy jisty, jakymi divy nas jeste prekvapi...
...nic proti, pozehnany vek...vsechno dobre preji...:)
Reagovat
bardunek666
Parádní!!! Tak lehkou práci jsem nečekal. S Mad to bude těžké, zvláště pokud bude trefovat první servis.
Potěšila prohra Sekery.
Ešly si to pohlídala a podle očekávání jede dál, stále bez problémů. :)
Reagovat
brixner
Jojo, Klíčová má docela formu...
Reagovat
Mantra
Tam to je nádhera koukat, když běhá smile
Reagovat
vladka
Luxusní práce! smilesmile Jen mám obavu, aby perfektní souhra hlava x ruka stačila na klíče. Takže smile. Vamos Bára!
Reagovat
Ondra979
jj perfekt, ted jsem dokoukal HL..tohle se asi necekalo..tak ted sundat klice!!
Reagovat
Ela-fon-isi
Taky. Přiznejme, že dnes to Vice nešlo jako jindy. Třeba už má Bára na protihráčky vliv jako Ash. Ta jen koukněte a už všichny znervózní a vyhazujou se.
Reagovat
RF46
smilesmile
Reagovat
lvicek
Během noční šichty jsem zkoukla živě poslední 4 gemy a fakt pěkně Bára! Gratuluju a ať se daří i nadále!
Reagovat
Mony
Chudák chlap! Ještě při tom ženská čumí na telkusmile
Reagovat
lvicek
Koukala jsem na mobil a chlapec při tom vypadal celkem spokojeně ;).
Reagovat
Mony
Byl asi rad, že na tom mobilu nekoukás na jinyhosmile
Reagovat
lvicek
On to vlastně víceméně prospal, což je vždycky ta lepší varianta. Ještě by to chtělo aspoň trochu snížit četnost v noci, přece jen je to takhle docela vyčerpávající...
Reagovat
Mony
Tak to mám trochu lehcismile
Reagovat
Mantra
prý je odřená kůžička, tak to nejde tolikrát smile
Reagovat
brixner
Vilém Vohrňkůže??smilesmilesmile
Reagovat
Ela-fon-isi
Ještě, že budím jen fenu a kočku. Stačí žvýkací kost a chrastitko a smím se dívat.smile
Reagovat
brixner
No, já jednou u jedný sousedky žvejkal tu její, prej "Jen pro tebe!" kotletu tak dlouho, až sem u toho us, což jí, samo, moc pod fousy nebylo a vyčutla mě ven. Musel sem si koupit hotovku u Větveho, vobčas se nedaří, no...smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile Mám z ní radost. Pěkné.
Reagovat
Ondra979
a ted jeste zkrotit ty rozjete klice..a proc ne, ono to pujde!!
Reagovat
Pavol
Keysová bude tvrdšia a rýchlejšia ale šanca tam je. Vsadím na Krejčíkovú lebo mám pocit že to dá.
smile
Reagovat
Ondra979
parada!!
Reagovat
ttopi
Kde jsou ti odbornici co tu psali ze Bara nema sanci? Muzete zase zalezt a hlavne za sebou zaklapnete poklop smile
Reagovat
brixner
Paula čapla pálku, letěla takovou dálku...

Klíče řekly: "Holka, příště!"

Paula pílí na letiště...

Ták, a teďkonc du v klidu položit kabel.
smile
smile
smile
Reagovat
blixa
No jo, jen se ňahněj v cizím neštěstí, perfidní zmetku !!! smilesmilesmile
Reagovat
brixner
Jaký neštěstí proboha? Je to jen prohra, nic víc! Holt se má holka ještě co učit, no...neprožívej to!
Reagovat
blixa
Kéž ti ten kabel natrhne konečník !!!
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.idnes.cz/sport/tenis/barbora-krejcikova-australian-open-povedene-grandslamy.A220121_204022_tenis_ten&h=89DF50CDFE8868D12027C49FFDAC4E49

Chybí jedna výhra k překonání.smile
Reagovat
Blondie
Ohohooo!
Koukam, ze jsem podcenila, jak se Barce ve spicce zalibi. Supr!
Zapas jsem zas zaspala... :( :(
Reagovat
smazaný uživatel
smile já taky. Mrknu na to dopoledne.
Reagovat
Nenela
Ja taky. Je nekde cely zapas?
Reagovat
aligo
na eurosportu
Reagovat
Blondie
To už není ono, když v tom nejsou ty nervy :D
Reagovat
smazaný uživatel
ale je. Na pěkný tennis koukám pořád dokola.smile
Jak jinak hledět na krásu, než milovanýma očimasmile
Reagovat
Alien
Tak už to tam Báro vyhrej celý!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace!!!smile
Reagovat
vojta91
Koukali jste na ruské derby? Denis překvapil
Reagovat
peek
Já vsadil na to svoje trenky,
že získáš i skalp Azarenky.
A vsadím trenek, Báro, sto
a budu chodit naostro,
když jako vegan patizon
dáš si k večeři Madison.
I bez trenek chci vidět Keys,
jak na tváři jí úsměv zkejs...
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
;-)
Reagovat
Mony
Těšíme se, Báro pojď!
Pochyby všem shoď.
Skocis na to s hlavou chladnou,
Klicence brzy trenky spadnou.
I když si je možná nandá,
Naše Bára se postará,
že to Zubejda odpajda
Reagovat
George_Renel
Damolice.smile
Reagovat
com
že by Krejčíková uhaluzila další GS smilesmile
Reagovat
Alien
Na rozdíl od IDY !
Reagovat
peggy
Škoda,skoda zase neprodává penezokopka.smile
Reagovat
tommr
dnešní vyřazení Badosy a Sakkari jsou další dobrý zprávy pro Báru. Znamenají totiž že po AO bude v singlovým žebříčku nejhůř čtvrtá s více než tisícovým náskokem před nejbližšíma pronásledovatelkama ... smile
A samozřejmě je stále možnost dostat se na třetí druhý nebo dokonce první místo v závislosti na výsledcích Barty, Sabalenky a Swiatek ...
Reagovat
hluuusa
Paradni vykon. Vychcanenka ji vyrazneji nerozhodila ani temi timeouty. Proste ji prehrala. Uz
Reagovat
hluuusa
Paradni vykon. Vychcanenka ji vyrazneji nerozhodila ani temi timeouty. Proste ji prehrala.smile
Reagovat
hluuusa
Paradni vykon. Vychcanenka ji vyrazneji nerozhodila ani temi timeouty. Proste ji prehrala.smile
Reagovat
vojta91
Tak to je jasne ze ji nemohla porazit jejími vlastními zbraněmi
Reagovat
mahycek
Opravdu klobouk dolůsmile Už mezi
osmi, vloni jen druhé kolo. Bodíky
přibývají. Ivančice slavte A ty Menšíku
také. Byl by opravdu hrdý na svou
mladou rodačku. A do silvestrovských
pořadů by jí zcela jistě zařadilsmilesmile
Reagovat
Dobry-den
Suverénní představení. Bára prakticky neměla slabší chvilku, nenechala se rozhodit MTO soupeřky, dneska to zvládla fakt s přehledem. smile Vika byla až na pár záblesků dost mimo. smile

Ve čtvrtfinále jsem čekal Paulu, ale Zuběnka s ní rychle vyběhla, nicméně žíly mi to netrhá, obě jsou to sympaťačky. smile Každopádně Bára se má na co těšit.
Reagovat
hluuusa
Paradni vykon. Vychcanenka ji vyrazneji nerozhodila ani temi timeouty. Proste ji prehrala.
Reagovat
tommr
parádní výsledek i hra! Bára postupem do čtvrtfinále překonala všechna očekávání ... smile
Azarence dneska nepomohla ani oskarová herecká vložka ... smile
Reagovat
mamina
Velká gratulka Báře. Tak si potvrdila, jakou má fazónu. Proti Azarence, kterou smetla dvakrát 6:2 jí teda určitě měla lepší. Blahopřeji a věřím v pokračování. Krys je sice taky dobrá, ale dle mně, hratelná.
Reagovat
PaYaB
Paráda!
Hodně vyrovnaný výkon s minimem větších chyb, bravo. smile smile
Reagovat
Fandina
super, byla to jízda, nádhera smile a teď Klíče. Nikdy s ní nehrála a Klíče jedou, bude to hodně těžké, Mad je těžká ranařka. Moc držím palce. smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile Já to zaspal.
Reagovat
Alien
Klíče?
Reagovat
blixa
smile Ty seš fakt hodně zdaleka ... Galaxie SPT0418-47 ??? smilesmile
Reagovat
Krisboy
V SPT0418-47 se už klíče dávno nepoužívají, tak to nezná.
Reagovat
Alien
No a vidíš. Když zde o tobě vždy píši jak jsi jednoduchej, tak tomu nevěříš!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist