Krejčíková si před obhajobou titulu na Roland Garros zatrénovala se Šwiatekovou

22. 5. 2022, 06:30
Aktuality 14
Ideální i netradiční trénink absolvovala Barbora Krejčíková den před startem Roland Garros. Obhájkyně titulu ve dvouhře i čtyřhře si včera odpoledne na centrkurtu zahrála se současnou suverénkou a největší favoritkou antukového grandslamu Polkou Igou Šwiatekovou. Při rozehrávce hráčky sotva slyšely údery, jelikož se nad dvorcem Philippa Chatriera rozléhala hlasitá muzika doznívající show dětského dne.
Barbora Krejčíková (© j48tennis.net)

Před nástupem hráček na kurt vykukoval kouč Krejčíkové Aleš Kartus z útrob stadionu a zjišťoval stav. Slyšel, jak zpola zaplněnými ochozy vibruje hlasitá muzika od dýdžejů sedících hned za kurtem. Krejčíkovou se Šwiatekovou pak vítala píseň Rock This Party (Everybody Dance Now) v podání francouzského hudebního producenta a DJ Boba Sinclara a rappera Big Aliho.

Muzika hrála během celé rozehrávky a Sinclar se poté ještě dlouho podepisoval fanouškům v hledišti. Po čtvrt hodině už udávaly rytmus tenisové údery z raket Krejčíkové se Šwiatekovou, které si v hodinu trvajícím tréninku vyzkoušely i gamy. Krejčíková párkrát dokázala rozebrat Polku a vysloužila si potlesk, ale častěji měla měla navrch razantněji hrající Šwiateková.

Češka, která se do hry vrací po tříměsíční pauze zaviněné zraněním lokte pravé ruky, se občas "prala" s podáním a po pár autech si nespokojeně bouchla rukou o nohu.

Na konci tréninku si hráčky navzájem plácly u sítě, podaly si ruce i s realizačními týmy a chvilku si povídaly pod prázdnou židlí hlavního rozhodčího. Možná probíraly variantu, že pokud by naplnily role první a druhé nasazené, znovu by se zde mohly potkat za čtrnáct dnů ve finále.

Krejčíková se na hlavním dvorci v prosluněné sobotě objevila dvakrát. Před tréninkem s Polkou si rámci tradičního dětského dne zapinkala stejně jako třeba Srb Novak Djokovič s celebritami. "Cítím se skvěle. Jsem ráda, že jste přišli a doufám, že si to užijete," říkala k divákům a moderátorovi přitakala, že centrkurt je skvělý. "To je, je jako můj obývák," usmívala se.

V Paříži se Krejčíková dostává do tempa od čtvrtku, kdy si zahrála na dvorci Suzanne Lenglenové s Marií Sakkariovou, s kterou loni svedla urputnou semifinálovou bitvu, v níž odvrátila mečbol. "Bylo to moc pěkné," komentovala Krejčíková trénink s Řekyní při páteční tiskové konferenci a pochvalovala si pokrok. "Každý den přidáváme víc a víc a cítím se na kurtu velmi dobře."

Páteční přípravu absolvovala Krejčíková nejprve dopoledne se světovou čtyřiadvacítkou Jil Teichmannovou ze Švýcarka a odpoledne s krajankou Marií Bouzkovou.

V neděli jsou na pořadu úvodní zápasy prvního kola. Šestadvacetiletá Krejčíková začne cestu za obhajobou v pondělí, kdy bude její soupeřkou domácí Diane Parryová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
respektujte pravidla, prosím: https://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=%C4%8Dtvrtek

do čtvrtkusmile
od čtvrtka smile
Reagovat
dadaft
Bohužel, Češky jsou momentálně rozhašené.
Spousta zdravotních trablí, poklesy formy, výpadky, nerozehranost ..........

Jediná, která by mohla pozitivně překvapit třetím čtvrtým kolem, mi přijde Marie Bouzková
Reagovat
baba
souhlas, třetí kolo některé z našich bude skoro zázrak, příští týden to již bude bez našich...
Reagovat
dadaft
Tak Mats Wilander teď říkal, že viděl Krejčíkovou trénovat a prý vypadá dobře a může být na RG silná ................... no, viděl ji na vlastní oči a to znamená mnohem víc reálných informací než hádání na dálku --- tak doufejme, že se neplete...
Reagovat
tommr
a los má taky dobrej takže by pár kol udělat mohla ...
Reagovat
hanz
Moc dobrej ho nemá, příští kolo se bude pakovat s tou vracečkou Osorio.
Reagovat
tommr
no pokud by nezvládla ani takovou hráčku tak by jí stejně žádnej los nepomoh ...
Reagovat
EllNino
Osorio je velice nebezpečná
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Spíš bude ale nebezpečná tím, že tam už jeden zápas odehrála.
Reagovat
EllNino
To přece Bára taky, nemá volný los
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Aha tak to pardon, jak se tady holky staví proti sobě, zapomněl jsem na Parryovovou...
Reagovat
tommr
na koho? smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Doufám, že se zdržel konkrétních prognózsmile
Reagovat
paddy
Jinde řekl, že Djokovič bude chtít vyhrát jako odvetu za AO a je favorit

Jednak msta není dobrý motivační faktor a druhak podpořil mou prognózu, že titul nevyhrají tři hlavní favorité smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist