Krejčíková si v Palm Harboru na Floridě zahraje o nejcennější titul

6. 4. 2019, 19:24
Aktuality 5
ITF PALM HARBOR - Třiadvacetiletá Češka Barbora Krejčíková na turnaji ITF 80k v americkém Palm Harboru porazila 2-0 na sety Maďarku Pannu Udvardyovou a postoupila do svého druhého největšího finále. O nejcennější singlový titul si druhá deblistka světa zahraje s domácí nasazenou jedničkou Nicole Gibbsovou.
Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková letos dává přednost startům na velkých turnajích ve čtyřhře s Kateřinou Siniakovou, se kterou tvoří nejúspěšnější dvojici současnosti. V singlovém žebříčku se ale nachází až na 225. místě a tak se na těchto akcích nedostává ve dvouhře ani do kvalifikací.

Možnost měla jen na Australian Open, kde ztroskotala na druhé soupeřce. Na přelomu února a března se pak ještě dostala do semifinále podniku ITF se francouzském Maconu, kde svůj poslední duel skrečovala.

Od té doby dvouhru měsíc nehrála, v deblu si mezitím se Siniakovou zahrály finále v Indian Wells. Siniaková však v těchto dnech odpočívá a připravuje se na antukovou část sezony, a tak se Krejčíková vydala sbírat singlové body na menší turnaje.

Teprve třetí letošní start si připisuje tento týden na podniku ITF s dotací 80 tisíc dolarů na antuce v americkém Palm Harboru a z pozice nasazené pětky se dostala už do finále. 

Třiadvacetiletá Češka po triu domácích tenistek Ingrid Neelové, Sanaz Marandové a Whitney Osuigweové porazila i Maďarku Pannu Udvardyovou. Hráčku až z páté světové stovky přehrála 7-5 6-2, když po sto minutách hry využila až šestý mečbol.

Krejčíková, jejímž nejlepším výsledkem je finále na turnaji WTA v Norimberku 2017, se na turnajích ITF dostala do svého celkově 17. finále. Poprvé se jí to povedlo na akci s dotací 80 tisíc dolarů a na Floridě tak v neděli zaútočí na svůj dosud nejcennější titul.

Krejčíková ve finále vyzve o tři roky starší Američanku Nicole Gibbsovou, jež plní roli nasazené jedničky a bývala 68. hráčkou světa. Gibbsová v dnešním druhém semifinále zdolala 6-1 4-6 6-2 Danku Koviničovou z Černé Hory.

• ITF 80k PALM HARBOR •
USA / Florida, antuka, 80.000 eur
sobotní výsledky (06. 04. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Krejčíková (5-ČR) - Udvardyová (Maď.) 7-5 6-2
Gibbsová (1-USA) - Koviničová (3-Černá Hora) 6-1 4-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
jirkaS
GRATULKA!
Reagovat
Vaslab
Bára Gibbs deklasovala 6:0 6:1. Paráda!
V žebříčku se posune na 156. místo, v Race je 119.
Příští 2 týdny by měla pokračovat na Itf turnajích v USA. Nejdřív pětadvacítka a pak znovu osmdesátka.
Reagovat
Blondie
Do toho, Báro!
Reagovat
fujtajblick
první gem v kapse a teď náběh na brejk
Reagovat
fujtajblick
nedej ji ani trošku vydechnout, Baruško
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist