Krejčíková v Austrálii vyřadila dvě domácí naděje a po 18 měsících je v semifinále

10. 2. 2017, 08:04
Aktuality 12
ITF LAUNCESTON - Barbora Krejčíková na turnaji ITF s dotací 60 tisíc dolarů v australském Launcestonu postoupila po dvou dnešních výhrách nad domácími nadějemi Birrellovou a Fourlisovou poprvé po roce a půl do semifinále. O finále si jednadvacetiletá Češka zahraje se Slovinkou Zidansekovou, která dnes zastavila Marii Bouzkovou.
Barbora Krejčíková

Ve čtvrtek se v Launcestonu kvůli dešti vůbec nehrálo, dnes však počasí pořadatelům přálo a tenistky tak odehrály zápasy druhého kola i čtvrtfinále.

Parádně si s nabitým program poradila Barbora Krejčíková. Jednadvacetiletá Češka, která si v prvním kole vyšlápla na Američanku Taylor Townsendovou, vyřadila po dvousetových výhrách dvě domácí teenagerky. 

Krejčíková nejprve dopoledne porazila 7-5 6-2 osmnáctiletou Kimberly Birrellovou a po čtyřech hodinách pauzy pak přehrála 6-2 6-4 i sedmnáctiletou Jaimee Fourlisovou, která už letos sbírala zkušenosti na Australian Open. V Melbourne si dokonce připsala proti Tatišviliové vítězný grandslamový debut.

Tři zápasy po sobě dokázala 245. hráčka světa Krejčíková vyhrát poprvé od konce loňského února, kdy na podniku WTA v Kuala Lumpur prošla kvalifikací a ve druhém kole nestačila na Lisickou. Do semifinále postoupila dokonce poprvé od srpna 2015, kdy si v Plzni zahrála finále proti Andree Hlaváčkové. 

O své celkově patnácté a druhé finále této kategorie si majitelka devíti trofejí zahraje s o dva roky mladší Tamarou Zidansekovou. Čtvrtá nasazená Slovinka dnes vyřadila osmnáctiletou Češku Marii Bouzkovou, která nenavázala na semifinále z minulého týdne v Burnie, a pak jí vzdala Britka Katy Dunneová. K tomu Zidanseková přidala postup do finále čtyřhry.

O druhé místo ve finále dvouhry svedou souboj Američanky Asia Muhammadová a Jamie Loebová.

• ITF 60k LAUNCESTON •
Austrálie, tv. povrch, 60.000 dolarů
páteční výsledky (10. 02. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Krejčíková (ČR) - Birrellová (Austr.) 7-5 6-2
Zidanseková (4-Slovin.) - Bouzková (ČR) 7-6(5) 6-3
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Krejčíková (ČR) - Fourlisová (Austr.) 6-2 6-4
Loebová (6-USA) - Xinyun Han (1-Čína) 1-6 6-3 6-1
Zidanseková (4-Slovin.) - Dunneová (Brit.) 6-0 3-1 skreč D.
Muhammadová (5-USA) - Ahnová (USA) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Fandina
Tak jsem zvědavá, jestli se Bára Krejčíková chytne a bude se posunovat výše. Před dvěma lety vypadala nadějně a nějak se zasekla. Tak držím palce. Pojď!!!
Reagovat
tommr
konečně po dlouhý době uhrála slušnej výsledek a posune se v žebříčku na dosah druhý stovce. Snad se jí zadaří i v semifinále a podaří se jí pomstit Marii. Případnej titul z Launcestonu by jí přines návrat do druhý stovky žebříčku ... :)
Reagovat
fretek
Tamtéž Marie Bouzková neprošla; podle posledního zápasu s Fourlisovou (Burnie 31.1 viz video) je velice příjemnou soupeřkou. V posledním setu (6:2) byla statistika Bouz.: W/UE 3/10, Four.: 9/25 (!) (žádná esa). Kdyby F. nenasekala v tom setu tu spoustu chyb, tak nevimnevim...
Reagovat
Haitik
Uznávám, v tom zápase Marie nehrála moc dobře, ale urvala to a pak už v Burnie podávala skvělé výkony.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
za me s Maruskou (trochu ocekavane, mela uz docela velky krajic) zklamani, na projev Bary Krejcikove si budu muset teprve zvyknout.. :-)
Reagovat
SubOptikT
Velký krajíc čeho? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
to jsem jen (u kafe) rafinovane zpracovala vyjadreni, ze mela uz pomerne tezkou souperku.. :-))
Reagovat
SubOptikT
Musí se naučit porážet i takové soupeřky. Osmifinále už je málo :)
Reagovat
tommr
je to zklamání i když soupeřka byla relativně těžká (162. hráčka světa). Pokud chce ale Marie prorazit do světový špičky tak se už bude muset naučit porážet i takový hráčky. Včera k tomu zase tak moc nechybělo - v prvním setu podávala za stavu 6:5 na vítězství, ale bohužel to nezvládla a odpadla až v samým závěru zápasu ... :(
Reagovat
Frick
Je to přesně tak. V případě 162. hráčky světa se nelze vymlouvat na těžkou soupeřku. Ne, pokud se chce dostat o dost výše. Jakože by v 18,5 měla chít.
Reagovat
George_Renel
Za naši největší mladou naději stále považuji Markétu V.
Reagovat
Frick
To jo no. Zase ale u Marušky je plus, že je vysoká (snad 178)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist