Krejčíková v Melbourne vydřela postup, Strýcová i Siniaková dohrály

3. 2. 2021, 03:03
Aktuality 27
WTA MELBOURNE 3 - Barbora Krejčíková na generálce Melbourne 3 pro tenistky z přísnější verze karantény po dvouapůlhodinovém boji udolala Lauren Davisovou ze Spojených států a zahraje si o čtvrtfinále. Naopak Barbora Strýcová pokračuje v singlovém trápení, deblová světová jednička nestačila na v současnosti až 339. hráčku světa Bethanii Mattekovou-Sandsovou. O postup bojuje ještě Kateřina Siniaková.
Barbora Krejčíková (© AFP)

Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková musely kvůli pozitivnímu testu na palubě jejich letu do Melbourne do přísnější verze povinné 14denní karantény bez možnosti tréninku.

Krejčíková už na desátém turnaji v řadě přešla přes úvodní soupeřku a zvládla první kolo hlavní soutěže. Pětadvacetiletá Češka po dvouapůlhodinovém boji udolala 6-4 4-6 6-4 Lauren Davisovou ze Spojených států. Zápas však mohla ukončit podstatně dříve, jelikož vedla už 6-4 4-2. V souboji o čtvrtfinále vyzve nasazenou čtyřku Jelenu Rybakinovou.

Už včera Krejčíková se Siniakovou po boji zvládly první kolo i ve čtyřhře. Ovšem Siniaková ve dvouhře skončila hned v prvním kole, když podlehla 3-6 6-4 3-6 Němce Angelique Kerberové a nenavázala na její loňský skalp z antuky v Římě.

Devětapadesátá hráčka světa sice po prohraném prvním setu dokázala vývoj duelu srovnat, ale ve třetí sadě jí soupeřka odskočila do vedení 4-0 a česká hráčka už skóre jen zmírnila. Čtyřiadvacetiletá Siniaková utkání, v němž udělala 10 dvojchyb, prohrála po dvou hodinách.

Jako první z Češek se do akce na generálce Melbourne 3 dostala Strýcová. Deblová světová jednička potvrdila, že se jí ve dvouhře od životního Wimbledonu 2019 vůbec nedaří (bilance 7-17), když prohrála 6-7(3) 2-6 s deblovou specialistkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Strýcová přitom měla výborný vstup do obou setů. V úvodním dějství nad aktuálně 339. hráčkou světa vedla 3-0 a poté 5-3, ve druhém šla jako první do brejku, ale od stavu 2-1 prohrála pět her v řadě.

• WTA 500 MELBOURNE 3 (Grampians Trophy) •
Austrálie, tv. povrch, 565.530 dolarů
středeční výsledky (3. 2. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Krejčíková (ČR) - Davisová (USA) 6-4 4-6 6-4
Kerberová (8-Něm.) - Siniaková (ČR) 6-3 4-6 6-3
Matteková-Sandsová (USA) - Strýcová (ČR) 7-6(3) 6-2
Kontaveitová (6-Est.) - McHaleová (USA) 6-1 6-3
Bradyová (7-USA) - Kuzněcovová (Rus.) 6-3 6-0
Fernandezová (Kan.) - Stephensová (USA) 6-3 6-1
Kosťuková (Ukr.) - Dabrowská (Kan.) 6-0 6-3
Džabúrová (Tun.) - Blinkovová (Rus.) 6-1 6-4
Cirsteaová (Rum.) - Kalašnikovová (Gruz.) 6-1 6-1
Liová (USA) - Perezová (Austr.) 5-3 / skreč
Kuděrmetovová (Rus.) - Watsonová (Brit.) 6-2 6-2
Putincevová (Kaz.) - Garcíaová (Šp.) 7-6(1) 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak zitra se prý hrát nebude.
Reagovat
Dobry-den
Plíšková ostuda. Ale Kvitová musí mít evidentně něco extra a ještě Karolínu s přehledem trumfla. smilesmile
Strýcová je na turnajích už jen do počtu, Bouzková dostala ostudného kanára proti hráčce, která rok nehrála, Siniaková už jiná nebude, takže to zachraňujou už jen Muška, Markéta a Bára K.
Ale celkově převažuje zklamání. smile
Reagovat
EllNino
:D
Reagovat
SpacialRecognition
Ale Karolína dneska hrála dost dobře, ale stejně to na rozjetou Collinsovou nestačilo. Škoda. Nedá se jí moc vytknout ani pasivita, celkem do toho šla.
Reagovat
Pavlis
Ukázkovej kolaps. 5-2 v TB rozhodujícího dějství. Jde to na vrub zbrklosti, delším výměnám, nepřesnosti. Když trefovala svou raketou míček, tak si to prostě neuhrála. Ale oceňuji její závěrečné vzchopení poté, co prohrávala 0-3 ve třetím. A že zvládla zápas dohrát. Ale mrzet ji to bude.
Reagovat
milik254
No já si myslím, že kvůli téhle porážce na srandapřípravným turnaji se moc trápit nebude
Reagovat
smazaný uživatel
zdravím, je tu blondie, včera nedorazila na rande, měl jsem připraveny svíčky, víno a podobný pičičandy, dokonce jsem si oholil koule a ono nic...

ale já jsem trpělivý člověk
Reagovat
Krisboy
Sbohem Čtyřlístku, pozdravuj ostatní dementy v ignoraci smile
Reagovat
smazaný uživatel
vulgarismy používají pouze slabí jedinci, měl bys zapracovat na svém sebevědomí
Reagovat
brixner
A divíš se? Todle by nebavilo číst ani erotomana, jako sem já, s takovym smyslem pro humor, vo jakym se ti ani nezdá a s mírou trpělivosti, vo který se ti podruhý nezdá. Jen tu trollíš, zbytečně!smile
Reagovat
smazaný uživatel
divím právě
Reagovat
brixner
Seru na tebe.
Reagovat
annah
Spletl si portál. Nevšiml si, že na začátku názvu je písmeno T. Viděl tam P...
Reagovat
Grape
smilesmile
Reagovat
Blondie
:D :D :D
Reagovat
EllNino
Aby toho nebylo málo, tak do třetího poslala Katka zápas s Angie :))
Reagovat
EllNino
Já to tušil, že překvapí :) Poměrně solidní výkon, i když na Casperovi byla vidět ta dlouhá pauza ... a navíc rychlý hard asi nebude to pravé ...

Jiří se utká s Berankisem o čtvrtfinále, bylo by fajn ještě třeba jednu výhru přidat ...

Dneska až na Marušky 4 vyhrané tříseťáky našich :)
Reagovat
Krisboy
Jak - překvapí??? smile

Berankis už delší dobu nehraje nic moc, tak by to J1rka využít opravdu mohl. AO bude hned mít o jednoho žhavého favorita na titul více. smile
Reagovat
EllNino
Holky se dneska předhání, která bude mít delší zápas? ... Další vyhraný tříseťák naší tenistky, to není úplně pravidlem :)

Muška tedy také ve čtvrtfinále, výkon nic moc, čekal jsem problémy a myslím,že Muška trochu polevila, jak získala ten brejk ve 2. setu ... naštěstí to dopadlo dobře ...

Kasatkina/Kanepi next ... těžké
Reagovat
EllNino
Byla vidět nerozehranost ... poslední set byl příšernej breakdance ...:) Ale nakonec to nějak uklohnila ...

Je dobře, že vyhrála, aspoň nebude propadat nějaké frustraci, že jela do Austrálie zbytečně ...

S Elenou Rybakinou to bude ale těžké ... ale ta taky netrénovala, tak uvidíme
Reagovat
EllNino
Tak to bylo hodně vydřené ... oboustraně hodně kvalitní výměny, Markéta měla křeče za stavu 3:3 ve třetím, myslel jsem, ž to nedá, pustí a bude to další těsná porážka ... ale DALA TO!! Bepa hrála fantasticky, v podstatě nechybovala a Markéta si musela všechno uhrát sama ...

Myslím, že tuhle výhru potřebovala jako sůl :)
Snad vyjde čtvrtfinále proti Petře ...
Reagovat
misa
nepřekvapila, ale druhý set a boj ve třetím potěšil. Důležité je, že Bouzková se od roku 2019 utkává na turnajích s elitou: Barty, Osaka, S. Williams, Halep, Plíšková, Kvitová, Svitolina, Konta ... Občas některou z nich porazí a občas je donutí k velkému boji. To je pro rozvoj každé mladé hráčky škola tenisu. Doufám, že Marie vyhraje nějaký singl i na AO.
Reagovat
EllNino
Jojo hrála pěkně ... líbí se mi, jak jde postupně nahoru :)
Reagovat
smazaný uživatel
Výsledkově první set opticky klame, 5 gemů šlo přes shodu. Maruška bojovala o každý míček, o čemž svědčí i třeba tweener (1:33 - https://www.youtube.com/watch?v=Q8GmyDy4wMM).
Ve 2. setu stačilo zaváhání Ash a Maruška byla až do konce zápasu vyrovnanou soupeřkou.
Zajímavý je počet vyhraných míčů v jednotlivých setech: 31:19,30:29, 36:31.
Ash sice hodně chybovala, ale Maruška se postupně zlepšovala.
Reagovat
tommr
Báře dneska zase jednou "mr..lo v hlavě". V průběhu prvního setu jí rozhodčí napomínala kvůli tomu, že v rozhovoru se svým trenérem používá sprostá slova a to Báru rozběsnilo natolik, že úplně ztratila soustředění na hru a víc se hádala než hrála. Prohra s deblistkou jako je BMS je ostuda ... smile
Reagovat
George_Renel
Horší že její tenis přestává bavit. smile
Reagovat
EllNino
léta běží, zachvíli 35, myslím, že poslední sezóna, bez debat
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist