Krejčíková zahajuje sezonu, v Austrálii chce začít dobře

9. 1. 2022, 09:35
Aktuality 7
Kometa loňské sezony Barbora Krejčíková se chystá na první letošní start a rok chce na australské půdě zahájit úspěšně. Vítězka Roland Garros a světová pětka začne příští týden na turnaji v Sydney a v prvním utkání se utká s olympijskou vítězkou Belindou Bencicovou.
Profily hráčů
Barbora Krejčíková (© j48tennis.net)

Šestadvacetiletá Krejčíková prožila loni ve dvouhře průlomový rok . Získala první tři tituly na okruhu WTA včetně premiérového grandslamového. Vyšplhala se až na třetí místo a poprvé v kariéře si na závěr sezony zahrála i Turnaj mistryň. K tomu byla stále elitní deblistkou, slavila triumf ve smíšené čtyřhře na Australian Open a s Kateřinou Siniakovou vyhrály Roland Garros, získaly zlato na olympijských hrách v Tokiu a sezonu uzavřely titulem na Turnaji mistryň.

"Bylo úžasné, co se mi loni povedlo. Jsem nadšená, jak jsem hrála a jak jsem byla úspěšná. Po sezoně jsem vstřebávala, co jsem dokázala," řekla Krejčíková na tiskové konferenci v Sydney a dodala: "Teď už se zase těším na novou sezonu a dobrý start v Austrálii."

Krejčíková původně plánovala začít hrát už tento týden v Adelaide, ale kvůli nemoci v přípravě turnaj vynechala. Na akci v Sydney bude plnit roli třetí nasazené hráčky.

Hned první soupeřka Krejčíkové bude nadmíru nepříjemná. Se Švýcarkou Bencicovou loni dvakrát prohrála, na olympiádě v Tokiu i v Praze v soutěži družstev. "Byly to velmi vyrovnané a těsné boje," řekla Krejčíková. "Známe se dlouho, trénovaly jsme spolu a vždycky je dobrý začít s výbornou hráčkou, takže se na zápas těším. Bude to dobrá zkouška," řekla Krejčíková.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
tommr
Bára měla jako nasazená trojka neuvěřitelnou smůlu na los, protože dostala do prvního kola asi nejtěžší možnou soupeřku. Obávám se, že Bára utrpí sedmou porážku v řadě ... smile
Reagovat
EllNino
Nutno rict, ze tech predchozich sest zapasu prohrala se samymi topkami, takovehle zapasy ji posunou nejvic a v Melbourne do 1. kola snad dostane nekoho schudnejsiho
Reagovat
tommr
to je pravda a jedna z těch šesti top-hráček se kterýma prohrála byla právě Bencicová. Když jí nedokázala porazit ani doma tak nečekám že by mohla uspět v Sydney kde nastoupí po nemoci a prakticky bez tréninku ...
Na AO snad bude mít větší štěstí a do prvního kola vyfasuje nějakou lehčí soupeřku ale moc tomu nevěřím ...
Reagovat
EllNino
Nezapomínej, že Bel měla covid a těžší průběh
Reagovat
tommr
takže obě po nemoci. Přesto ale favorizuju Bencicovou, která na Báru umí zahrát ...
Reagovat
Marie9
Fandím Báře, ale Belinda je na rozehrání tvrdý oříšeksmile.
Reagovat
Mantra
tu nedá ani omylem
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist