Kristýna Plíšková v Lausanne neuspěla a letos již podesáté vypadla v prvním kole

14. 7. 2021, 14:29
Aktuality 16
WTA LAUSANNE - Kristýna Plíšková na desátém ze 12 letos odehraných turnajů skončila hned v prvním kole hlavní soutěže. Devětadvacetiletá Češka na antuce v deštivém Lausanne neudržela vedení a s kvalifikantkou Astrou Sharmaovou, kterou porazila nedávno v prvním kole Wimbledonu, prohrála 6-2 6-7(4) 1-6.
Kristýna Plíšková (© TK Sparta Praha)

Kristýna Plíšková se až na desátém letošním turnaji dočkala vítězství v hlavních soutěžích, když ve Wimbledonu porazila právě Astru Sharmaovou. Vzápětí uspěla i na antuce v Hamburku a vrátila se do Top 100 žebříčku. Nejlepší stovku však bude muset v pondělí znovu opustit, jelikož v Lausanne neobhájila body za předloňské čtvrtfinále v Bukurešti.

Devětadvacetiletá Češka měla utkání prvního kola odehrát už včera, ale kvůli dešti se na kurt nedostala. Zatímco ve Wimbledonu se Sharmaovou prohrávala o set a brejk, dnes měla mnohem lepší výchozí pozici. Úvodní sadu totiž získala suverénně, ve druhé nedovolila australské kvalifikantce potvrdit brejk a pak pořád vedla. Jenže o set přišla v tie-breaku a v rozhodujícím dějství se zmohla na jediný game.

Plíškové se letos absolutně nedaří. Ze 17 zápasů dokázala jen pětkrát dokráčet k vítězství a na dvě výhry v řadě čeká od loňského ledna, kdy se probojovala do semifinále v čínském Shenzhenu. Sharmaová si o čtvrtfinále zahraje s nasazenou pětkou Caroline Garciaovou, která přerušila sérii čtyř porážek a po měsíci vyhrála.

• WTA 250 LAUSANNE •
Švýcarsko, antuka, 235.238 dolarů
středeční výsledky (14. 7. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Sharmaová (Austr.) - Kr. Plíšková (ČR) 2-6 7-6(4) 6-1
Garciaová (5-Fr.) - Dulgheruová (Rum.) 6-2 6-2
Rachimovová (Rus.) - Rusová (6-Niz.) 7-6(6) 5-7 7-5
Paoliniová (7-It.) - Grammatikopoulouová (Řec.) 6-3 4-6 7-5
Minellaová (Luc.) - Gračevová (Rus.) 6-3 6-2
Vögeleová (Švýc.) - Di Lorenzová (USA) 3-6 6-2 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
Blondie
Alespoň má štěstí v lásce :-) takže to tolik nebolí.
Reagovat
com
Karoline vse nej k svatku smilesmile A Kristyna radsi bez komentare, nebo bych musel bejt zase sprostej smile
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
horska.kraslice
Tereza M. x Týna P. najdi rozdíly smile
Reagovat
sojka1
5? barva kuze :-)) vyska postavy, mira talentu, technika uderu, pohyb
10? temperament, vule, prubojnost, slovnik, sponzori... :-)))
Reagovat
Mony
smile
Reagovat
tommr
Kristýna prohrála po tradičním průběhu: jasná výhra v prvním setu, smolně ztracenej druhej set a naprostá rezignace ve třetím ... smile
Kristýna odepíše tento týden 150 bodů a opět vypadne z první stovky. Všechno bohužel nasvědčuje tomu, že tentokrát už to bude natrvalo ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
viděl jsem jen pár míčů v posledním setu a to tedy bylo špatné. Možná odešlo sebevědomí, ale vypadalo to, jak kdyby jí došly síly i na údery, které pak byly vyloženě na amatérské úrovni. Kdoví, třeba už nebere tenis až tak vážně a má spíš myšlenky na rodinný život. Aspoň debla by mohla s Kájou někdy někde dát.
Je to škoda, dřív jsem se na Týnu díval radši než na Káju...
Reagovat
EllNino
Já taky ... když vyhrála Taškent atd.

Nebo skvělá bitba s Dominikou v IW ... zápasy v Praze

Výhra nad Svetou na Wimbledonu
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak tak, bývávalo lépe...smile
Reagovat
Mony
Taskent s Fassatim taky pamatuji. Asi její highlight. Od prvního zápasu šla za vítězstvím, ani já o titulu nepochyboval... Jak se tohle všechno může ztratit? Možná, kdyby takhle nikdy nezahrala, tak ty můry na ni nechodi
Reagovat
Mony
Když si kouče zavolala, tak ji na lavičce povídal vtipysmile.. Už jsem je ale zapomnel
Reagovat
EllNino
Fassati byl její nej. trenér ... škoda, že už s ní nehraje, celkově je to skvělej trenér, Petře Cetkovský taky hodně pomohl :)
Reagovat
Mony
Pak si s Maky nesedli(u ní nic neobvykleho) a pak se rozhodl pracovat s děckama v CLTK. Říkal, že už se mu nechtělo žít cizí životy.
Reagovat
Blondie
Proč?
Já si opravdu myslím, že je v tom psychologie, a to ještě ani nic komplikovaného.
Jak by se tobě pracovalo a podávalo vrcholové výkony v oboru, kde tě ve VŠEM předčí tvoje dvojče, kterému ve výsledcích nesaháš ani po kotníky? :(
To musí být slušný psycho.
Reagovat
d@ve
Ach jo Týno, Týno. To je snad vyloženě lajdáctví.. smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist