Kurty na US Open budou zastřešeny do roku 2018

15. 8. 2013, 20:44
Aktuality 9
Centrální kurt Arthura Ashe a kurt Louise Armstronga v dějišti tenisového US Open budou do roku 2018 zastřešeny. Projekt přestavby areálu ve Flushing Meadows podle organizátorů posledního grandslamu sezony vyjde na 550 milionů dolarů (asi 10,6 miliardy korun).
US Open - kurt Arthura Ashe

Mezi další chystané novinky patří mimo jiné zvětšení kapacity arény Grandstand z šesti na osm tisíc, která by měla být hotová už za dva roky. Zbytek úprav včetně navýšení míst u kurtu Louise Armstronga z deseti na 15 tisíc by měly být hotové do roku 2018. 

"Víme, že nás čeká hodně překážek a neznámých, abychom splnili tenhle časový plán. Ale na výzvu jsme připraveni a doufáme, že se nám to povede," řekl výkonný ředitel amerického tenisového svazu Gordon Smith. 

US Open se tak připojí k Australian Open a Wimbledonu, kde už zatahovací střechu mají. Zakrytí centrálního kurtu navíc plánují i na pařížském grandslamu Roland Garros. Představitelé amerického turnaje přitom ještě loni tvrdili, že jim výstavbu střechy nad největším tenisovém stadionu světa s kapacitou 22.500 diváků komplikují náročné podmínky včetně nestabilního podloží. 

Program US Open se přitom už pětkrát za sebou kvůli dešti protáhl až do pondělí. Letošní turnaj, který začne 26. srpna, proto poprvé dopředu plánuje s pozdějším vyvrcholením.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jsem asi konzervativec, ale je to hnus, nevypadá to pěkně, Artur Arshe je specifický stadion s jedinečným vzhledem a velikostí, působil krásně monstrózn, ztratí to svoje kouzlo, takhle obří hala, to bude jak Globen.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas..
Reagovat
Heather_Fedex
snad v te dobe fedex jeste bude hrat. v hale je to skoro vzdycky super
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDD To si asi nemyslel vážně, ne?
Reagovat
MarcelPersch
no je pravda, ze Rogerovi to v hale vzdycky slo :)
Reagovat
Heather_Fedex
ne, nemyslel jsem to vazne....
vazne jsem to myslelA ;) mas s tim prohlasenim, ze rogerovi se v hale dari, nejaky problem?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim ze spise stim "do roku 2018" :-)
Reagovat
Heather_Fedex
freedom, uznavam, bylo v tom trosku nadsazky a je to me zbozne prani, aby roger hral tak dlouhou dobu a porad se drzel ve spicce....ale pri fedexovi clovek nikdy nevi, co si pro nas prichysta ;)
Reagovat
gigin
http://www.tennisnow.com/News/USTA-Reveals-Design-For-New-Roof-Over-Arthur-Ashe.aspx
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist