Kvitová zahájila poslední turnaj sezony hladkou výhrou, vítězka US Open Raducanuová se vrátila porážkou

9. 10. 2021, 10:38
Aktuality 65
WTA INDIAN WELLS - Petra Kvitová v Indian Wells vstoupila do svého posledního turnaje v sezoně snadnou výhrou nad Nizozemkou Arantxou Rusovou a může se připravovat na souboj s dvojnásobnou šampionkou Viktorií Azarenkovou. První zápas po senzačním triumfu na US Open nezvládla britská teenagerka Emma Raducanuová, jež nestačila na Aliaksandru Sasnovičovou.
Petra Kvitová (© j48tennis.net)

Petra Kvitová vyrazila do Spojených států amerických kvůli jedinému turnaji, po kterém ukončí sezonu. V Indian Wells, kde se letos hraje netradičně až v říjnu místo března, chce před zimní pauzou nechat poslední zbytky sil a při nejmenší vyrovnat svůj nejlepší výsledek z let 2013 a 2016. Tehdy vypadla ve čtvrtfinále.

Vstup do soutěže na rozdíl od předloňského ročníku, kdy se v Kalifornii hrálo naposledy, bez problémů zvládla. S Nizozemkou Arantxou Rusovou. si v prvním vzájemném duelu poradila hladce 6-2 6-2.

Jednatřicetiletá Kvitová v prvním vzájemném zápase s o rok mladší Rusovou neztratila podání a po prvním servisu získala 21 z 23 míčů. Sama vzala 68. hráčce žebříčku podání dvakrát v každém setu a do třetího kola postoupila za hodinu a čtvrt.

Příští soupeřkou sedmé nasazené Češky bude v kalifornské poušti bývalá světová jednička Viktoria Azarenková, s níž vede ve vzájemné bilanci 5-3. Běloruská šampionka z let 2012 a 2016 ve svém zahajovacím duelu prohrávala s Magdou Linetteovou 2-5, pak ale získala osm gamů v řadě a Polka za stavu 5-7 a 0-3 kvůli zranění kotníku vzdala.



První představení po senzačním triumfu na US Open nevyšlo Emmě Raducanuové. Osmnáctiletá Britka podlehla 2-6 4-6 Bělorusce Aliaksandře Sasnovičové, jež zaznamenala teprve druhý letošní skalp hráčky Top 50.

"Byl to teprve můj třetí letošní turnaj WTA. Jsem ještě hodně nezkušená, nechci věci uspěchat a tlačit na sebe," uvedla Raducanuová, jež v New Yorku před měsícem vyhrála grandslamový turnaj jako první hráčka z kvalifikace.



Naopak poražená finalistka US Open Leylah Fernandezová návrat na kurty zvládla. 19letá Kanaďanka odstartovala vítězstvím 6-2 6-3 nad Francouzkou Alizé Cornetovou.

Poprvé od US Open se na kurtu objevila také světová sedmnáctka Simona Halepová, která se v mezidobí vdala. Rumunská šampionka z roku 2015 odstartovala výhrou 7-6 6-1 nad Ukrajinkou Martou Kosťjukovou.



Předloňské semifinále nebude obhajovat Švýcarka Belinda Bencicová. Světová desítka a olympijská vítězka se odhlásila před svým úvodním duelem kvůli zranění pravého kolena, které jí už před týdnem nedovolilo dohrát čtvrtfinále v Chicagu. Její náhradnice Slovenka Kristína Kučová pak nestačila na domácí Shelby Rogersovou.

Ve čtyřhře uspěly předloňské finalistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Turnajové jedničky porazily 10-2 v super tiebreaku dvojici Viktorija Golubicová a Jil Teichmannová, s níž se mohou střetnout za měsíc v utkání proti Švýcarsku ve skupině finálového turnaje Billie Jean King Cupu v Praze, a přerušily minisérii dvou porážek.

Druhé kolo bylo v pátek konečným pro Terezu Martincovou, jež nepřekvapila proti Ukrajince Elině Svitolinové. Barbora Krejčíková, Karolína Plíšková a Kateřina Siniaková budou o postup do 3. kola usilovat v sobotu.

 

• WTA 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.150.470 dolarů
páteční výsledky (08. 10. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kvitová (7-ČR) - Rusová (Niz.) 6-2 6-2
Svitolinová (4-Ukr.) - Martincová (ČR) 6-2 7-5
Šwiateková (2-Pol.) - Martičová (Chorv.) 6-1 6-3
Pavljučenkovová (9-Rus.) - Keysová (USA) 6-3 6-1
Halepová (11-Rum.) - Kosťuková (Ukr.) 7-6(2) 6-1
Putincevová (Kaz.) - Rybakinová (13-Kaz.) 6-2 7-6(5)
Paoliniová (It.) - Mertensová (14-Belg.) 3-6 6-4 6-4
Sasnovičová (Běl.) - Raducanuová (17-Brit.) 6-2 6-4
Pegulaová (19-USA) - Stephensová (USA) 6-2 6-3
Fernandezová (23-Kan.) - Cornetová (Fr.) 6-2 6-3
Ostapenková (24-Lot.) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 6-3 6-0
Kuděrmětovová (25-Rus.) - Samsonovová (Rus.) 6-2 6-3
Azarenková (27-Běl.) - Linetteová (Pol.) 7-5 3-0 / skreč L.
Beguová (Rum.) - Teichmannová (31-Švýc.) 7-5 6-1
Cirsteaová (32-Rum.) - Doiová (Jap.) 6-2 6-3
Rogersová (USA) - Kučová (SR) 6-2 6-2
• Čtyřhra - 2. kolo •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Golubicová/Teichmannová (Švýc.) 6-7(6) 6-2 10-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

65
Přidat komentář
paddy
je tam více lidí, než bude na zítřejším finále Jyrky smile

a kdo má bystré oči, tak tomu hned dojde, kdo Murraymu ukradl ty smradlavé boty smile smile

https://www.youtube.com/watch?v=0bnr5-58ycw
Reagovat
paddy
okolo 16. minuty, konkrétně tady
https://www.youtube.com/watch?v=0bnr5-58ycw&t=943s
Reagovat
sojka1
nechce se mi to cele sledovat.... a trefila nekdy tu botu? :-)
Reagovat
paddy
předpokládám, že toho smradu smile se nechtěla dotknout ani míčkem, když si ho pak bude nadhazovat rukou smile
Reagovat
smazaný uživatel
;-)
Reagovat
hanz
Ale, ale, co to vidím? Čekal jsem prohru rychlokvašky, hvězdičky Emmičky až s nějakou hráčkou na úrovni, ale koukám, že jí vyučila už hráčka prvních kol Sasna. Patrno, že US Open byl obrovský úlet s přispěním nesmírné dávky štěstí v podobě losu - jak v kvaldě, tak v hlavní soutěži - i soupeřek-nicek. Tak snad se jí zadaří alespoň na tom poli plesovém a reklamním.
Reagovat
Pe3k
kapesníček?
Reagovat
tommr
Sasnovich je hodně nebezpečná soupeřka o čemž se v minulosti přesvědčilo už hodně top-hráček včetně Karolíny Plíškový a Petry Kvitový ...
Reagovat
EllNino
Koukam, ze Emma tu vsem dost kezi v zaludku ? jako kazda GS vitezka smile
Reagovat
Pe3k
Já wta nesleduju natolik, abych pochopil o čem to je, ale Emma aniž by cokoliv udělala sklidila hodně hejtu.
Reagovat
Nola
a co ti urobil Nadal, ked si ho hejtoval ako vysinuty este par rockov nazad? tenis je o sympatiach a podpore toho svojho smile
Reagovat
Pe3k
Nolka já vím, že jsi pomalejší, ale jak chceš srovnávat Nadala a Emmu? smile
Reagovat
tommr
hodně lidem vadí spíš ten cirkus co se okolo ní děje v médiích než samotná Raducanu ...
Mě osobně navíc vadí to, že po triumfu na USO vyhodila trenéra kterej jí k tomu doved a s trochou škodolibosti proto musím konstatovat že si tím moc nepomohla ...
Reagovat
Nola
Kaja vyhadzuje trenerov ako na beziacom pase... na britsky a amicky cirkus, by si si uz mohol za tie roky zvyknut, Britania a USA boli tradicne tenisove velmoci, dnes ich valcuje byvaly vychodny blok, nic nove pod slnkom :D
Reagovat
Pe3k
Jn Kája vyhazuje jak na běžícím páse, ale Emma s trenérem byla předem domluvena jen na chvilku...
Reagovat
Pe3k
Za cirkus ona nemůže. Ten trenér, který jí doprovázel byl předem domluvený jen na us open series! Že chce pořádného a zkušeného trenéra na plný úvazek je snad něco zlého?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
lvicek
"Vyhodila trenera" - trochu bulvar, ne? Vzdyt bylo receno, ze s nim byla domluvena jen docasne do US Open a ze ted hleda nekoho pro sebe, kdo ma zkusenost s WTA - to je snad jasny. Ona sama se na WTA nevyzna, tak by mela mit nekoho, kdo ji tim provede a ne nekoho, kdo tam taky bude tapat. A ted bude mit nejakou dobu sanci hrat ty nejvetsi turnaje, ale kdyz to promhra, tak se za rok brutalne propadne... A je to urcite tak, ze on ji tam dovedl? Podle toho, co jsem cetla, tak jsem mela dojem, ze s nim vlastne spolupracovala dost kratce?
Reagovat
Pe3k
Konečně někdo koho zajímá pravda smile
Reagovat
Blondie
smilesmilesmile
Reagovat
tommr
do zákulisí samozřejmě nevidím, ale nezdá se mi pravděpodobný, že by si speciálně na USO najala nějakýho troubu co se v tenise nevyzná a že by se s ním proto musela rozloučit okamžitě poté co s ním dobyla životní triumf. Ve sportu se říká že do vítězný sestavy se nemá zbytečně šahat. Zatím si tedy rozhodně nepomohla a uvidíme jak dalece se jí ten krok vyplatí v budoucnu ...
Reagovat
Pe3k
Kolikrát ti to člověk musí napsat, aby si to pochopil? S trenérem se domluvila, že s ní bude jen na US open series.
Reagovat
misa
Raducanu máš místo Federera?
Reagovat
Pe3k
Ne. Další stupidní otázka?
Reagovat
misa
Otázka náhodou dobrá. Předtím jsem tě neviděl roky napsat cokoliv k ženskému tenisu (kromě pár poznámek o Šafi) a teď tě posedla raducanománie :)
Reagovat
sojka1
myslim, ze si budes muset zvykat na ledacos, kdyz Fedex nehraje, to je jak bolavy kycel, nikdy nevis, kdy vysteli... :-))
Reagovat
sojka1
*vystreli... to uz je snad klavesnici, no ps....
Reagovat
misa
S tím nemám naštěstí ještě zkušenosti :)
Reagovat
sojka1
a bud rad... :-)
Reagovat
Pe3k
Sojka: ty tvoje dřisty už mě začínají pomalu srát. Jednou sem se tu z legrace zastal fulneka a ty se chováš jak kdybych ti přejel štěnátko...Jestli ti něco vadí, napiš to rovnou, už si dospělá, ne?
Reagovat
Nola
rypni si kludne do svojho fanklubu smile nie su svati smile, kazdy z nich ma svojho kostlivca v skrini
Reagovat
Pe3k
lol Nolka ty tomu vždy dáš korunu. Prý do svojeho, to bych musel být Fedex...
Já tu byl vždy za sebe, nerad se škatulkuju jako FFF nebo cokoli. To, že někdo fandí Fedexovi je pro mě irelevantní, když je to kretén typu Patik nebo Mayo, naopak když je někdo s kým se dá normálně diskutovat jako třeba Herbert (Rafa fan), tak si s ním rád něco zadiskutuju. Ty si jen ubohý hejtr Fedexe a máš škodolibou radost z toho, že my fans máme mezi sebou nějaké neshody... smile
Reagovat
Nola
nasadil si tomu korunu smile, ak nevies kam, tak odbocis od temysmile, teraz sa tu ohanas nejakym fandom Nadala, pred par rokmi by si ho poslal k vode smile
Reagovat
Pe3k
Kde jsem odbočil od tématu? S tím Herbertem jsem se bavil už před 3 lety, takže vše co jsi napsala bylo mimo, ale alespoň, že máš z těch nesmyslů co píšeš radost smile
Reagovat
Pe3k
No, ale já jsem rád, že díky ní třeba mě trochu začala zajímat i wta. Ta její finálová soupeřka z US open je taky zajímavá. Je to dobrý doplněk k mužskému tenisu. Šafinka mi chybí. Vyfotil jsem se s ní na Brněnském nádraží a popřál jí hodně štěstí na RG, kde zrovna jela a ona se tam dostala až do finále. Moc sympatická holka.
Reagovat
misa
Tak to ti závidím. Já jsem ji viděl jen při Fed Cupu, kde jsem dostal podpis po zápase :)
Reagovat
sojka1
uz jsme to tu "probirali" :-)) ona si kratkodobe nenajala zadneho nymanda, ale trenera, se kterym uz drive (2 roky) spolupracovala jako juniorka, uz se rozesli, ona se zamerila na dokonceni skoly, a kdyz to opet "roztocila", pomahal ji on, pripada mi to pochopitelne, kdyz ho znala a navic tak znela jejich smlouva... ta spoluprace byla uspesna, ale proste provizorni, vic bych za tim nehledala a predevsim ne "zradu"....
Reagovat
lvicek
Přesně tak. A určitě nešlo o "vyhození trenéra", což má dost špatnou konotací. Prostě se dal nedohodli. On to myslím je nějaký trenér juniorek obecně, ne? Dost možná ani nemá zájem lítat s Raducanu po světě, když se stará o několik holek, nejspíš asi převážně doma. Ne každý o takový život stojí. A to, že teď potřebuje dobrého trenéra, pokud se má nahoře udržet, to by snad mělo být jasné každému...
Reagovat
aligo
Mě ne, za mě sympatická holčina. Jen si myslím, že bude trvat než to všechno vstřebá a pravděpodobně se to odrazí na výsledcích smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Mantra
za mě, dopadne jako Evža smile
Reagovat
Nola
jj, ale nebude musiet driet na kurtoch, ako tie ostatne.... nebude spotena, vzdy bude skvele vyzerat, bude sa fotit na titulky, najlepsie to zvladla Anna Kurnikova, nic nikdy nevyhrala, ale pozna ju cely svet... verim, ze by si ten svoj mizerny zivot rychlo vymenil za zivot Genie, Emmy aj Anny
Reagovat
Pe3k
Její kariéra teprve začíná a už jí všichni škalutkují s Génií (kosočtverec) nebo jinou Kurvikovovou.
Reagovat
EllNino
Genie vyhrala nejvyse international a Anna ani neziskala WTA titul
Reagovat
Blondie
Nedopadne :) to už teď ani nemůže. Protože na rozdíl od Eugenie Emma ten úspěch dosáhla a dobyla metu, na kterou si většina tenistek (vč. některých top hráček) nedosáhne.
Reagovat
paddy
hrát téměř bez přípravy, to se nedalo nic očekávat, protože chodila z médií do médií, rozdávala rozhovory a tenis hrála pouze s vévodkyní Kate smile

každopádně výsledky byť na ITF má silné, což leccos naznačuje, plus dobré hráčky vždy sbíraly velké tituly už v mladém věku

ale stále odehrála jediný zápas s top30, takže nikdo nezná její skutečnou výkonnost v porovnání s těmi nejsilnějšími

to zjistíme až příští rok

mentálně se zdá být vyspělá, ale nikdo neví, jak ji semele sláva, čemuž dokáže odolat jen velmi málo jedinců

věřím, že příští rok zakončí v top20 (i když ji vypadnou body za GS titul)
v horizontu 1-2 let ji spíše potká osud Swiatek než Ostapenko

v říjnu bude hrát Transylvania Open (Dracula Open 250), kde bude no. 3, a v Rumunsku bude "překvapivě" no. 1 Halep, která brixnerovi pije krev smile smile

https://www.youtube.com/watch?v=62nPWQiy0WI
Reagovat
misa
Ženský grandslam může vyhrát i kvalifikantka (které předtím nasypali pár WC kvůli jejímu původu a vzhledu).
Reagovat
Nola
chapem tvoj postoj, Fernandez vyradila hracky T10 a GS sampionky, Emma iba Mariu Sakkari, aj taketo pribehy prinasa tenis....

pamatam na jazdu Barbory, Penko a samozrejme Sofii, vyradili hracky T10, nikdy nebudu docenene, nemaju spravny pas a nikto im neurobil promo po vyhre...
Emmu by som ale nezatracovala, ona nemoze za prehnany britsky hype okolo nej..
Reagovat
misa
Sofia má pas dobrý. Ale její místo narození a vzhled je už silně mimo trendy dvacátých let 21. století.
Reagovat
Nola
no vidis, mala radsej zostat pri tom ruskom pase ako Masha, narodila sa v Rusku, ti by ju ocenili viac ako amici... nepoznam jej pribeh, ale mne je velmi sympaticka a verim, ze este nepovedala posledne slovo
Reagovat
misa
Sofii jako malinkou vzali rodiče zpět do USA, kde už pár let před jejím narozením žili.
https://www.nytimes.com/2019/06/02/sports/sofia-kenin-amanda-anisimova.html

Za svůj život poznala jen USA a k Rusku asi žádný hlubší vztah nemá. Nikdy tam nehrála a nevím, jestli tam někdy jezdí na návštěvu, když tam má část rodiny.
Reagovat
Nola
nepoznam pribeh Sofie, Marie Sarapovej aj Sereny ano, to su hracky na ktore budeme este dlho spominat, dnes je damsky tenis tak vyrovnany, ze sa v tom stracam....
Reagovat
EllNino
Au, to bylo osklive
Reagovat
misa
MNě na tom nic ošklivého nepřijde. Kvalifikaci hrála a karty taky dostala. Kdyby hrála pod rumunskou vlajkou, tak může na podobné zacházení zapomenout...

Teď si vzpomínám, jak Marii radil před lety její otec, aby změnila občanství. Těžko říct, jak reálné to bylo. Ale kdyby hrála za nějakou velkou zemi, možná by se dostala k nějakým WC na větší turnaje, mohla mít nějaké sponzory nebo by se dostala k lepším trenérům. Jaká by z ní teď byla tenistka? Lepší, horší, stejná? Ale určitě jí nevyčítám, že zůstala pod naší vlajkou :)
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat
Blondie
Prosím, prosím, nemáte někdo záznam Petrušky? Zaspala jsem :(
Reagovat
PetaM
Bohužel na YT zatím nic není. :( Samozřejmě je tam Raducano, která ostudně prohrála a navíc jí takové prohry čekají ještě minimálně do příštího června.
Reagovat
aape
ostudně? smile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Mantra
žádné překvapení, mantra
Reagovat
lvicek
Peta parada, zase se jednou dobre koukalo! Jeste nekolik takovych zapasu za sebou, prosim!
Reagovat
aligo
Tak nějak jsem to čekal... Bude jí trvat než vstřebá ten úspěch a mediální pozornost smile
Reagovat
aape
Ale taky je třeba říct, že se neporazila sama, Sáša Sosnová zahrála opravdu dobře..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist