Kyrgios po třech letech odehrál zápas na antuce, v Houstonu přehrál domácího McDonalda

6. 4. 2022, 12:26
Aktuality 15
ATP HOUSTON - Nick Kyrgios poprvé od května 2019 odehrál zápas na antuce a po obratu ho vyhrál. Šestadvacetiletý Australan v americkém Houstonu porazil 4-6 6-3 6-4 Mackenzieho McDonalda a oplatil mu loňskou porážku z Washingtonu. O čtvrtfinále se utká s dalším domácím zástupcem Tommym Paulem.
Profily hráčů
Nick Kyrgios

Nick Kyrgios v pandemické době absolvuje jen velmi omezený počet turnajů, v Houstonu hraje svou teprve čtvrtou letošní akci a potvrzuje velmi solidní formu v aktuální sezoně. Ve druhém kole Australian Open sebral set Daniilovi Medveděvovi, ve čtvrtfinále v Indian Wells sehrál vyrovnanou bitvu s Rafaelem Nadalem a v Miami prošel do osmifinále.

Před cestou na evropské antukové dvorce se ještě rozhodl zůstat ve Spojených státech a v tomto týdnu se díky divoké kartě účastní podniku ATP 250 v Houstonu. V nejlidnatějším městě státu Texas odehrál svůj první zápas na nejpomalejším povrchu od května 2019 a porazil v něm 4-6 6-3 6-4 domácího Mackenzieho McDonalda.

V utkání pouze jednou zaváhal na podání a Američanovi oplatil loňskou porážku z Washingtonu. Zatímco v úvodním dějství se nedostal k jedinému brejkbolu a trefil jen dvě esa, v následujícím průběhu využil dvě z 11 šancí a nastřílel 16 nechytatelných servisů.

"Antuka samozřejmě není můj oblíbený povrch, ale dařilo se mi na podání a postupně jsem navyšoval agresivitu. Moje hra platí i na antuce. Diváci dnes byli skvělí, takže se těším na další zápas," řekl 26letý australský bouřlivák, který se o postup do čtvrtfinále popere s dalším domácím zástupcem Tommym Paulem.

Překvapivě hned v prvním kole skončil osmý nasazený Jenson Brooksby. Jednadvacetiletý domácí talent oba sety zakončil ztraceným podáním a s o dva roky starším krajanem Jeffreym Johnem Wolfem, jenž odehrál svůj vůbec první antukový duel v hlavních soutěžích na nejvyšší úrovni (Brooksby druhý), prohrál 4-6 4-6.

Poslední šampion (2019) Cristian Garín měl namále, s Jackem Sockem v rozhodujícím dějství čelil manku dvou brejků, ale nakonec trápící se bývalou světovou osmičku přetlačil 4-6 6-3 7-5. Pětadvacetiletý Chilan tak přerušil sérii pěti porážek a dočkal se prvního vítězství od lednového Australian Open, jeho dalším soupeřem bude Australan Jordan Thompson.

Kvarteto nejvýše nasazených mělo v úvodním kole volno. Senzační šampion nedávného Masters v Indian Wells Taylor Fritz začne proti Alejandrovi Tabilovi, Reilly Opelka se utká s krajanem Mitchellem Kruegerem a další derby obstarají John Isner s dvojnásobným vítězem Stevem Johnsonem. Turnajová jednička Casper Ruud se pořadatelům omluvil.

• ATP 250 HOUSTON •
USA, antuka, 594.950 dolarů
úterní výsledky (5. 4. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kyrgios (Austr.) - McDonald (USA) 4-6 6-3 6-4
Garín (5-Chile) - Sock (USA) 4-6 6-3 7-5
Tiafoe (6-USA) - Giron (USA) 6-4 6-4
Paul (7-USA) - Gojowczyk (Něm.) 6-7(4) 7-6(5) 3-2 / skreč
Wolf (USA) - Brooksby (8-USA) 6-4 6-4
Querrey (USA) - Galán (Kol.) 7-6(0) 3-6 7-6(6)
Thompson (Austr.) - Diez (Kan.) 6-3 6-2
Johnson (USA) - Kudla (USA) 6-3 4-6 6-4
Krueger (USA) - Varillas (Peru) 5-1 / skreč
Brouwer (Niz.) - F. López (Šp.) 6-4 6-2
P. Cuevas (Urug.) - Purcell (Austr.) 7-6(7) 6-3
Tabilo (Chile) - C. Harrison (USA) 6-1 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Rafaeoli25
Nick umí všude když chce, i na antuce, jak už vícekrát ukázal.
Reagovat
Rafaeoli25
Je to prostě talent obřích rozměrů, to se mu upřít nedá, škoda, že vše ostatní je v nepořádku.
Reagovat
FulnekUltras
úplně všechno snad zase ne ;-)
Reagovat
Marduch
"Clay sucks" smile
Reagovat
Patik
áno..Nick taktiež uviedol že jeho priateľka by si rada urobila dovolenku v Paríži Nick si vraj teda odskočí na French Open budúci rok.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
https://www.sport.cz/clanek/tenis-wimbledon-prelomove-rozhodnuti-slavny-wimbledon-chce-jako-prvni-zakazat-start-ruskych-tenistu-3264439

No, tohle bude ještě zajímavé...

Třeba se Joker na protest taky nezúčastní a opět vyhraje Rafasmile
Reagovat
Krisboy
To by byla sranda smile
Reagovat
Patik
ono by to bolo zaujímavejšie keby tí rusi mali aj nejaké šance na tom Wimbledone..keď ich zabanujú tak im to len prospeje a budú len odpočatý pred obdobím ktoré im najviac ide.
Reagovat
Rafaeoli25
Šance tam Rusové moc nemají, Medvěd určitě ne, Rublev je na trávě lepší, ale taky žádná hitparáda, no a Chač na tom není o nic líp. To už je pravděpodobnější, že tam zazáří Alcaraz, i na té trávě.
Reagovat
Patik
už som myslel že ho nespomenieš smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ono se to nabízí, že smile
Reagovat
Patik
ani nie smile
Reagovat
Patik
teda videl som jeho hru a neni to hra dobrá na trávu..úplne mi stačilo jeden úder ktorý chcel zobrať nízko po odskoku a hovorím si..z teba trávar nebude..skôr len hardy antuka..jedine že by natom popracoval..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ono je ale nutné počítat i s WTA a tam jsou ty šance na lepší výsledek určitě větší.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
pěkný závěr, servisy hodně pomáhaly na obou stranách. Nick byl ovšem důraznější i ve výměnách a vedení o break udrželsmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist