Lehečka se v Ostravě na úvod na kurtu nezdržel ani hodinu a ztratil jen dva gamy

27. 4. 2021, 13:04
Aktuality 0
ATP CHALLENGER OSTRAVA - Jiří Lehečka do challengeru v Ostravě vstoupil suverénním vítězstvím nad Francouzem Constantem Lestiennem, kterého smetl za 50 minut a povolil mu jen dva gamy. Návrat na challengery naopak nevyšel Patrikovi Riklovi, v prvním kole vypadl i Zdeněk Kolář.
Jiří Lehečka (© czech-open.cz)

Jiří Lehečka do antukového jara před dvěma týdny vstoupil překvapivou porážkou na turnaji ITF s hráčem z druhé tisícovky žebříčku ATP. V Ostravě ovšem 19letý český talent, který už má letos na kontě triumf na nejnižším okruhu ITF a další finále a také semifinálovou účast na challengerech, začal suverénně.

Rodák z Mladé Boleslavi v úvodním zápase ztratil jen osm fiftýnů na podání, tři po dvojchybě, a Francouze Constanta Lestienna za 50 minut deklasoval 6-2 6-0.

O vylepšení svého maxima na ostravském challengeru, kde při svém předloňském debutu vypadl v osmifinále, se utká s Romanem Safjullinem, nebo nasazenou trojkou Benjaminem Bonzim.

Patrik Rikl se poprvé od konce sezony 2018 představil na challengerech a návrat to úspěšný nebyl. Dvaadvacetiletý Čech hned v prvním kole prohrál 4-6 2-6 s Ukrajincem Sergejem Stachovským.

Zděnek Kolář na šesti challengerech po sobě úvodní kolo zvládl, v Ostravě však neuspěl. Na antuce v Komenského sadech 24letý Čech podlehl 6-1 4-6 2-6 o tři roky mladšímu Argentinci Tomasi Etcheverrymu.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist