Lehečka v Bělehradu v souboji o čtvrtfinále neudržel vedení proti Rubljovovi

21. 4. 2022, 15:07
Aktuality 3
ATP BĚLEHRAD - Jiří Lehečka se i ve svém druhém souboji s hráči Top 10 dostal do náskoku setu, ale ani na antuce v Bělehradu nedokázal vedení dotáhnout. Dvacetiletý český kvalifikant v srbské metropoli nakonec na světovou osmičku Andreje Rubljova nestačil 6-4 6-7(1) 2-6. Rus se ve čtvrtfinále utká s Holgerem Runem, nebo Tarem Danielem.
Jiří Lehečka (© AFP)

Jiří Lehečka se na turnajích ATP poprvé představil v únoru v Montpellieru a vypadl hned na úvod kvalifikace. V Rotterdamu se ovšem z kvalifikačních bojů probojoval až do semifinále, díky kterému debutoval v Top 100 žebříčku, a dvoukolové síto zvládl také před týdnem v Monte Carlu při své premiéře na Masters a v Bělehradu.

V srbské metropoli podruhé na této úrovni dokázal na kvalifikaci navázat, když znovu po týdnu porazil Henriho Laaksonena. V utkání druhého kola měl na dosah premiérový skalp hráčů Top 10. K němu měl blízko už v Rotterdamu proti Stefanosovi Tsitsipasovi, ale ani dnes proti světové osmičce Andrejovi Rubljovovi nedotáhl do vítězného konce vedení 1-0 na sety.

Dvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi v úvodních dvou sadách čelil jedinému brejkbolu, který odvrátil, přesto dokázal Rubljov stav srovnat. V rozhodujícím dějství Lehečka ztratil hned úvodní game na servisu, pak nevyužil dvě šance na rebrejk a už nedokázal Rusovi vzdorovat.

"Jsou tu trochu náročnější podmínky, byl to můj zápas a navíc soupeř hrál úžasně. Je to mladý kluk, který tady hrál kvalifikaci a první kolo, takže byl na podmínky už zvyklý a začal opravdu dobře," ocenil Rubljov v rozhovoru na kurtu Lehečku. "Já se naštěstí časem podmínkám přizpůsobil, začal jsem hrát lépe a zakončil zápas na dobré úrovni."

Rubljov se ve čtvrtfinále střetne s loňským semifinalistou Tarem Danielem. S Japoncem ve vzájemné bilanci překvapivě prohrává 1-2.

Aslan Karacev po lednovém triumfu v Sydney pokračuje v trápení a připsal si už třetí porážku v řadě a šestou z posledních sedmi zápasů. Loňský finalista v Bělehradu nestačil 7-6(4) 1-6 3-6 na Oscara Otteho. Osmadvacetiletý Němec ve svém premiérovém čtvrtfinále na turnajích ATP vyzve Fabia Fogniniho.

Novak Djokovič v rodném Bělehradu zdolal i druhého krajana, přestože ztrácel set a brejk. Dnes první hráč světa porazil Miomira Kecmanoviče 4-6 6-3 6-3, když zápas zakončil ziskem 16 z posledních 18 fiftýnů, a jako první postoupil již do semifinále.

O finále se 34letý Srb střetne s Karenem Chačanovem (h2h 7-1), který si poradil s Brazilcem Thiagem Monteirou.

• ATP 250 BĚLEHRAD •
Srbsko, antuka, 534.555 eur
čtvrteční výsledky (21. 4. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Djokovič (1-Srb.) - Kecmanovič (7-Srb.) 4-6 6-3 6-3
Chačanov (3-Rus.) - Monteiro (Braz.) 7-5 6-4
• Dvouhra - 2. kolo •
Rubljov (2-) - Lehečka (ČR) 4-6 7-6(1) 6-2
Otte (Něm.) - Karacev (4-) 6-7(4) 6-1 6-3
Fognini (6-It.) - Bedene (Slovin.) 6-2 6-3
Daniel (Jap.) - Rune (Dán.) 6-3 6-7(1) 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
bohužel, jak jsem se obával, tak to Jirkovi nevyšlo ve dvou setech a v tom třetím už tahal za kratší konec. Škoda, že to ve druhém nedotáhl, tiebreak mu pak taky utekl.
Za první první dva sety Jirkovi patří velká pochvala. Krásná aktivní hra, skvělé zakončování, účinný 1.servis, cit v ruce při volejích a chytrost.smile
Teď se jen naučit se nebát porazit i hráče TOP10.smile
Reagovat
Ela-fon-isi
smile Rozhicovala jsem troubu a vidím, že první set byl snad předobrazem Jirky v budoucnu.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
pokud bude hrát i další sety jako hrál ten první, tak je vyhránosmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist