Lehečka v Bukurešti vyřadil jedničku Travagliu a je potřetí ve finále challengeru

25. 9. 2021, 14:37
Aktuality 4
CHALLENGER BUKUREŠŤ - Jiří Lehečka na antukovém challengeru v rumunské Bukurešti porazil 6-3 7-6 nejvýše nasazeného Itala Stefana Travagliu a potřetí v sezoně i kariéře postoupil do finále. O druhý titul si 19letý Čech, který v rumunské metropoli neztratil ještě ani set, zahraje se Slovákem Filipem Horanským.
© Český tenisový svaz / Pavel Lebeda

Před dvěma měsíci ve finském Tampere si Jiří Lehečka zahrál poprvé ve finále challengeru a hned získal titul. Týden na to si zahrál finále i v Poznani, kde sice netriumfoval, ale trofej si odvezl alespoň ze čtyřhry.

Na dalších třech challengerech se pak dostal do útlumu, když vyhrál pouze jeden ze čtyř zápasů. Mezitím si odbyl premiéru v kvalifikaci grandslamu, na US Open skončil v závěrečném třetím kole. 

Tento týden se však vrátil zpátky do formy. V rumunské Bukurešti ve čtyřech zápasech neztratil ještě ani set a potřetí postoupil do finále. Opět na antuce. 

Po třech výhrách nad papírovými outsidery 19letý Čech vyřadil i nejvýše nasazeného Itala Stefana Travagliu. 98. hráče světa porazil 6-3 7-6, přestože do zápasu vstoupil ztrátou servisu a ve druhém setu neudržel vedení 2-0 a za stavu 5-6 musel odvracet dva setboly.

O druhý titul si 197. hráč světa Lehečka zahraje se Slovákem Filipem Horanským, kterého v jediném vzájemném duelu loni na domácím challengeru v Prostějově smetl dvakrát 6-1.

Postupem do finále si Lehečka zajistil vylepšení žebříčkového maxima, nejhůře by měl figurovat na 186. místě.

• CHALLENGER BUKUREŠŤ •
Rumunsko, antuka, 44.820 eur
sobotní výsledky (25. 09. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Lehečka (8-ČR) - Travaglia (1-It.) 6-3 7-6(3)
Horanský (SR) - Giustino (It.) 6-3 4-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Fransoas
Rozhodně je to velice cenná výhra.,takže gratulace k postupu do finále.
Reagovat
bIbec
Líbilo by se mi, kdyby borci druhé stovky už pomalu pokukovali po ATP turajích (kvaldách) a nejenom po challengerech a případných grand slamech.
Reagovat
Dobry-den
Travaglia se letos trápí, takže výhra byla splněná povinnost. Pro finálový zápas platí to samé. smile
Reagovat
Fransoas
Jasně je to tak,ale historie toto nebude zjišťovat.

Dnes třeba se trápila dvojnásobná GS vítězka,ale stává se to.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist