Lehečka v kvalifikaci US Open přežil mečboly proti Marčenkovi a výhra ho dělí od grandslamové premiéry

26. 8. 2021, 20:07
Aktuality 37
US OPEN - Jiří Lehečka v New Yorku pokračuje v úspěšném debutu v kvalifikaci grandslamového turnaje. Dnes v New Yorku udolal po odvrácení dvou mečbolů Ukrajince Ilju Marčenka a postoupil do závěrečného 3. kola. V něm je rovněž díky obratu také Kristýna Plíšková.
Jiří Lehečka

Jiří Lehečka si v New Yorku odbývá debut v kvalifikaci grandslamového turnaje a zatím se mu daří. 19letý Čech po hladké výhře nad Francouzem Alexanderem Mullerem zvládl i třísetovou bitvu se zkušeným Ukrajincem Iljou Marčenkem.

Lehečka po prohraném prvním setu neudržel ve druhé sadě vedení 4-1 a musel do tie-breaku. V něm po dramatickém průběhu odvrátil dva mečboly, využil až čtvrtý setbol a po výhře 12-10 se udržel ve hře.

Rozhodující set rozhodl Lehečka jediným brejkem v sedmém gamu, který na returnu získal čistou hrou. Když podával na vítězství, musel si ještě poradit se dvěma brejkboly, aby nakonec po dvou a tři čtvrtě hodinách boje zvítězil 4-6 7-6 6-4.

Lehečka, který před měsícem v Tampere získal první titul z challengeru a o týden později v Poznani si zahrál další finále, se o postup do hlavní soutěže US Open utká s Cemem Ilkelem. Turecký tenista dnes otočil souboj se zkušeným Španělem Fernandem Verdaskem.

Naopak Zdeněk Kolář ani na 15. pokus kvalifikací grandslamu neprojde. V boji o US Open skončil ve druhém ze tří kol a nepřekonal tak své newyorské maximum. Letos vypadl po porážce 4-6 3-6 se Slovákem Alexem Molčanem.

24letý Kolář, který v červenci získal první titul z challengeru, se v kvalifikacích grandslamů dostal nejdál na Roland Garros 2018 do závěrečného třetího kola.

Ve formě hrající Molčan, který na začátku srpna ovládl challenger v Liberci, neprohrál již 14 setů v řadě. Kvalifikaci grandslamu hraje teprve podruhé a opět se dostal do 3. kola. O debut v hlavní soutěži svede souboj s Portugalcem Gastaem Eliasem.


Kristýna Plíšková se na postup nadřela
O účast na turnaji žen dál bojuje Kristýna Plíšková, která v kvalifikacích vyhrála i pátý letošní zápas. V New Yorku po včerejší hladké výhře nad Ruskou Savinychovou dnes zdolala 6-7 6-4 6-1 Američanku Robin Andersonovou

Plíšková hraje na tvrdém povrchu poprvé od konce března. Na hardu letos vyhrála jen pět zápasů v kvalifikacích, v hlavní soutěži naopak všech pět duelů prohrála.

V kvalifikaci US Open hraje pošesté v kariéře, dosud prošla tříkolovým sítem jen v roce 2012. Hlavní soutěž si v New Yorku zahrála šestkrát a jen třikrát se dostala do 2. kola.

29letá rodačka z Loun usiluje o start na 19. grandslamu v řadě. Naposledy si hlavní soutěž nezahrála na US Open 2016, kdy vypadla v kvalifikaci. Od té doby měla vždy jistou účast v hlavní soutěži.

V New Yorku si o hlavní soutěž zahraje s 19letou Ruskou Kamillou Rachimovovou.

• US OPEN 2021 •
USA / New York, tv. povrch, 20.456.000 dolarů
čtvrteční výsledky (26. 08. 2021)
• Dvouhra mužů - 2. kolo kvalifikace •
Lehečka (ČR) - Marčenko (32-Ukr.) 4-6 7-6(10) 6-4
Molčan (18-SR) - Kolář (ČR) 6-4 6-3
• Dvouhra žen - 2. kolo kvalifikace •
Kr. Plíšková (11-ČR) - Andersonová (USA) 6-7(5) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

37
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Dr.Ivoš postrachem kvalifikacesmile
Teď jedno malé sushi na závěr. Myslím, že to zvládne i bez hůlek,
Tynda milé překvapení, ale teď ji čeká poslední krok.smile
Alcatraz se zastřeluje. Letos je to ještě takové latentní škádlení, ale od příštího roku ho myslím bude chtít málokdo do prvních kol.
Rišár - smutný příběh.
On už prostě musí hrát na výhru v 1.setu a v podmínkách, které tam byly už druhý set doslova odchodil. V prvním byly ovšem k vidění krásné výměny i zázračné údery z obou stran. Velká škoda, že počasí hře nepřálo, mohly to být dva skvostné setysmile
Ymer - jak udolal Frantu trochu nechápu.
Katka - tak trochu zklamání, ale zápas jsem neviděl, takže třeba Anett střílela do kurtu všechno, čeho se dotkla... Hlavně ať to Katce klape na USO!
Reagovat
gigin
https://twitter.com/tennis_gifs/status/1431025254915248131
Reagovat
Tomas_Smid_fan
O co šlosmile?
Reagovat
gigin
Jede se bez lajnových, víme. Jsou tam stroje už. Prostě aby Djokoviče už nemohlo nic zastavit v získání titulu. No a ten stroj zahlásil Ernestkovi aut. Šulín, co si to dovolil? :DDD
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já viděl minimálně dva sporné balony v jiných zápasech. Zařízení nemá žádnou kontrolu, takže vizualizace je k ničemu. Určitě je to zneužitelné (asi max sázkařskými mafiemi) snad k tomu nedochází...
Reagovat
gigin
Jj, dá se s tím šibovat. Navíc to byl mečoun.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile tak to chápu, že ho to nazvedlo.
Kolikrát je tam i trochu vidět stopa, jenže upír jen zakroutí hlavou a je konec diskuze...
Reagovat
gigin
Jo no, navíc v tom gemu měl už 40:0 a šlo to na shodu. Jako těžko říct, toto by musel rozhodnout jedině Jirka Kvěšů.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, ten by to viděl jasněsmile
A možná by i vypátral, co kdo namíchal Petře do jídla.
Reagovat
sojka1
promrhal obrovsky naskok i herni prevahu a projel s prckem Baezem TB prvniho setu, ovsem velmi dustojne, priznavani micu a uznale pokyvani hlavou zarukou kvality... ale chci vic, come on! :-))
Reagovat
EllNino
Ach bože :/ :)
Reagovat
sojka1
opravdu neuveritelny, alespon vsak drzi Chris pohromade, zatim.... ;-)
Reagovat
EllNino
ano, jediné pozitivum :)
Reagovat
sojka1
jeste zijeme, ale zacinam si zvykat na pomysleni, ze toho prcka do kurtu nezatlucem.... :-(
Reagovat
EllNino
a je to
Reagovat
sojka1
2x hnusny TB, jsem znechucena na nejvyssi miru... :-((( bleeee ;-) :-)
Reagovat
EllNino
no ve druhém ani na TB nedošlo :/
Reagovat
sojka1
pravda, jak se ruzne rozptyluju jobovkama, tak se mi tupi ostri... :-)))
Reagovat
sojka1
v takovych podminkach holt muze uspet jen Genius, uz ma set... ;-)
Reagovat
EllNino
a Týna má sukni :O
Reagovat
gigin
Z Lotyšátora teče jak z Nadala.
Reagovat
gigin
Mladej sice po zápase na Génia remcal, že sa byl 2x osprchovat, ale šak je hic, tož co.
Reagovat
gigin
Reagovat
gigin
Snad
Reagovat
sojka1
Stefanos, Lotysator.... takovym rika Vlcek SATNARI.... ;-)
Reagovat
gigin
:)) Hele je fakt, že podruhé tam lezl za stavu 5:4 ve druhém, kdy podával soupeř na udržení se v zápasu :)))) Já nevím, jak jsou nastaveny pravidla v těchto tepelných vraždách, ale prostě šel. Pak šel ze šatny, vyždímal si ty původní kraťasy a šel je pověsit kdesi na plot. Normálně během zápasu věšel prádlo :DD
Reagovat
gigin
Jo a v důležitých výměnách nám začíná hekat. Nevím, co dalšího mne ještě čeká na sklonku kariéry.
Reagovat
sojka1
pauzy kvuli podminkam jsou dany poctem v zapase, ne lichym stavem gamu jako pri MTO, jinak samozrejme pecka... a hodilo me to hezkych hodne desitek let zpatky, kdyz jsme tocili par haderek i fusek a na turnajich jsme susili, kde se dalo... ale pri zapase asi nee... :-)))
Reagovat
gigin
Počtem gemů myslíš? Jo no, škoda, že jsem ti nemohl dělat kustoda.
Reagovat
sojka1
ne, poctem tech pauz, nevim, jestli neni dokonce jen jedna, nechce se mi to hledat, jestli v setu nebo celem zapase.... hrac se klidne muze zeptat umpire....
Reagovat
gigin
Jo, asi to tak nějak bylo. On vždycky před něj přišel, ukázal mu, jak mu čvachtá ve cvičkách, jako tak před ním podupával, celý splavený, jazyk na trčku, jestli može jít. Co mu měl umpire říct no :DDD
Reagovat
gigin
*tričku. Jako já samozřejmě beru, že ta druhá byla spojená s taktikou. Stejně ten následující gem prohrál, a sebral mu to až pak, ale jak měl 0:40 a pak až přes shodu. Ruce si podali, Gulba napřahoval k potřesu aj sudímu, ten odmítnul, asi z hygineckých důvodů a předpisů, předpokládám :DD No a pak seděli a mladej začal kafrat. Ernestek mu to v pohodě vysvětlil, rozmách sem tam rukama a šli dom. Já do peří. Kokkiho už jsem nedal. Taky to tak dopadlo.
Reagovat
sojka1
no dyt... :-))
Reagovat
Fandina
Lehečkovi je teprve 19 tak to má ještě všechno před sebou. A bylo by dobré, kdyby pokračoval v letošních dobrých výsledcích i tady. Dneska se mi líbil, že hrál s velkým nasazením.
Reagovat
Fandina
V článku čtu, že Zdeněk Kolář na patnáctý pokus neprošel kvaldou do hlavní soutěže. Celkem mě to překvapilo, že ještě hlavní soutěž nehrál. Nicméně, našla jsem, že dneska to byl jeho šestnáctý zápas v kvalifikaci GS a to při jeho 12 účastech od roku 2018.
Reagovat
GaelM
Výhra a 1. kolo Djoker smile
Reagovat
EllNino
Po zklamání z Tomáše je tohle skvělý výsledek a potom vývoji zápasu jsem moc nevěřil :)

Jirka ale zabojoval a ve třetím stačil jeden brejk, přežil MTO ...

Ilkel byl nedávno ve finále hardového challengeru, určitě hraje na betonu lépe než na antuce, ale pořád si myslím, že na 3. kolo kvaldy je to hratelný soupeř a byla by velká škoda toho nevyužít

Pojď :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist