Lehečka v Marrákeši dohrál v prvním kole, Veselý vzdal. Kopřiva prošel kvalifikací

5. 4. 2022, 16:08
Aktuality 4
ATP MARRÁKEŠ - Jiří Lehečka na začátku antukového jara pokračuje v trápení, které ho provází už skoro dva měsíce, 20letý talent na turnaji ATP 250 v Marrákeši skončil hned v prvním kole po porážce s Laslem Djerem. Do další fáze neprošel ani Jiří Veselý, nejlepší Čech v žebříčku vzdal Malekovi Džazírímu. Do hlavní soutěže prošel Vít Kopřiva.
Jiří Lehečka

Jiří Lehečka před necelými dvěma měsíci zazářil hned při svém debutu v hlavních soutěžích turnajů ATP, když si v rotterdamské hale coby kvalifikant vyšlápl na Denise Shapovalova, Botice van de Zandschulpa a Lorenza Musettiho a v semifinále sebral set členovi elitní desítky Stefanosovi Tsitsipasovi.

Jenže 20letému českému talentu se od té doby vůbec nedaří, což potvrzuje bilance 2-5 z posledních sedmi utkání. Rodák z Mladé Boleslavi si navíc připsal už třetí porážku v řadě, tu mu na antuce v Marrákeši po setech 6-4 6-4 uštědřil osmý nasazený Laslo Djere ze Srbska.

Po Lehečkovi skončil také Jiří Veselý. Nejlepších Čech v žebříčku ATP, který rovněž v únoru zaznamenal vzestup formy (finále v Dubaji) a posbíral cenné skalpy včetně vítězství nad světovou jedničkou Novakem Djokovičem, vedl o set a brejk, ale pak začal mít zdravotní potíže a za stavu 7-6(6) 3-6 0-2 ze svého pohledu kvůli nemoci vzdal 329. hráči žebříčku Malekovi Džazírímu.

Dvoukolovou kvalifikací prošel Vít KopřivaČtyřiadvacetiletý Čech zvládl dnešní dohrávku finále, v níž přetlačil 0-6 6-1 7-5 Bernabého Zapatu ze Španělska, a potřetí si zahraje v hlavní fázi na nejvyšším okruhu. V prvním kole kuriozně narazí právě na svého posledního protivníka, jenž byl vylosován jako lucky loser.

Hned po prvním kole je ze hry venku polovina nasazených hráčů, vstup do turnaje nezvládli Daniel Evans, Albert Ramos, Federico Delbonis ani Alejandro Davidovich.

• ATP 250 MARRÁKEŠ •
Maroko, antuka, 534.555 eur
úterní výsledky (5. 4. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Djere (8-Srb.) - Lehečka (ČR) 6-4 6-4
Džazírí (Tun.) - Veselý (ČR) 6-7(6) 6-3 2-0 / skreč
Auger-Aliassime (1-Kan.) - Benchetrit (Mar.) 6-3 6-3
Andújar (Šp.) - Evans (2-Brit.) 6-4 6-2
Musetti (It.) - Ramos (4-Šp.) 7-6(5) 6-1
J. Sousa (Portug.) - Delbonis (5-Arg.) 6-2 5-7 6-3
van de Zandschulp (6-Niz.) - Dellien (Bol.) 6-3 3-6 6-4
Coría (Arg.) - Davidovich (7-Šp.) 7-5 3-6 6-4
Taberner (Šp.) - Hanfmann (Něm.) 6-2 1-0 / skreč
Gasquet (Fr.) - Laaksonen (Švýc.) 7-5 4-6 6-4
Molčan (SR) - Travaglia (It.) 6-0 6-4
Carballés (Šp.) - Cecchinato (It.) 7-5 7-6(1)
• Dvouhra - finále kvalifikace •
Kopřiva (5-ČR) - Zapata (3-Šp.) 0-6 6-1 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
GaelM
Vypadá to, že Jirka nabírá podobný směr jako jeho starší jmenovec smile
Reagovat
EllNino
Ale prosimte, sotva se dostal do stovky, musi se rozkoukat, zrovna Djere neni zadny nazdarek, kolik zapasu na tunajich 250 odehral, poprve hraje rovnou MD atd. Chce to cas, snad ne moc dlouho
Reagovat
Krisboy
To se zas J1rka občerstvoval někde u stánku na ulici smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
při faraónově pomstě by se na kurtu moc nepovalovalsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist