Lehečka v Pau porazil talentovaného Dána Runeho a je poprvé ve finále halového challengeru

20. 11. 2021, 19:51
Aktuality 21
CHALLENGER PAU - Jiří Lehečka na halovém challengeru ve francouzském Pau porazil 3-6 6-3 6-4 o dva roky mladšího Dána Holgera Runeho, který plnil roli nasazené dvojky, a počtvrté v kariéře a poprvé mimo antuku postoupil do finále. O třetí challengerový titul si 20letý Čech zahraje s Moldavanem Radu Albotem.
Jiří Lehečka

Jiří Lehečka se v závěru sezony dostává do herní pohody. V uplynulých třech týdnech zvládl na třech halových challengerech v Evropě pokaždé první kolo, minulý týden v Bratislavě se prodral do čtvrtfinále a dnes ve francouzském Pau postoupil dokonce do finále.

Dvacetiletý Čech po třech výhrách nad domácími soky Gillesem Simonem, Calvinem Hemerym a Haroldem Mayotem zvládl i souboj s druhým nasazeným Holgerem Runeho. Osmnáctiletého Dána porazil 3-6 6-3 6-4.

Rune, který cestou do semifinále ztratil v šesti setech jen třináct gamů, v prvním setu vyhrál po svém podání 20 z 22 výměn a díky brejku z šesté hry se ujal vedení. 

V dalším průběhu se však karta obrátila. Lehečka už o žádný další servis nepřišel, v každé sadě využil jednu ze tří šancí na brejk a po dvou hodinách hry dokonal obrat.



Rune, jenž před dvěma týdny triumfoval na halovém challengeru v Bergamu a minulý týden v Miláně si zahrál na Turnaji mistrů pro hráče do 21 let, porážkou přišel o premiérový posun do Top 100 a šanci usilovat o pátý letošní i kariérní titul. 

Vítěz dvou letošních antukových challengerů Lehečka postoupil do finále challengeru počtvrté v sezoně i v kariéře. Dosud si v něm zahrál jen na antuce v červenci v Tampere a v září v Bukurešti triumfoval.

Lehečka si tento týden zajistil ve světovém žebříčku premiérový posun do Top 150. V průběžném pořadí figuruje na 138. příčce, v případě turnajového vítězství se posune ještě o dalších pět pozic před Andyho Murrayho.

O třetí titul si Lehečka, který si ve Francii odbývá generálku před daviscupovým týdnem v Innsbrucku, zahraje s 32letý Moldavanem Radu Albotem (h2h 0-0). Bývalý 39. hráč světa, který předloni vyhrál i turnaj ATP v Delray Beach, dnes porazil 6-2 6-7 6-1 Ukrajince Sergeje Stachovského a navázal na včerejší skalp španělského veterána a nasazené jedničky Feliciana Lópeze.

• CHALLENGER PAU •
Francie, tv. povrch / hala, 88.520 eur
sobotní výsledky (20. 11. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Lehečka (ČR) - Rune (2-Dán.) 3-6 6-3 6-4
Albot (7-Mold.) - Stachovskij (Ukr.) 6-2 6-7(3) 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
lvicek
Gratuluju! Nedávno tu proběhlo, jak by naší hodí na Next Gen dostali na zadní část těla s ejhle ono třeba ne ;). Tak jen tak dál!
Reagovat
lvicek
Hoši
Reagovat
FandimRF
Mě spíš zajímá jak hraje Djokovič. Tuhle pralesní úroveň si nechte do nějakýho místního zpravodaje, kde to možná zaujme sousedy, vesnický strejdy apod.
Reagovat
Fandina
Trapné
Reagovat
PetaM
Trapné.
Reagovat
sojka1
tak zase... zapamatovat si jen jedno jmeno (a i kdyby tri) take neni zrovna mentalni veletoc... :-)
Reagovat
FandimRF
Mě zajímají jen esa jako je Djokovič, Federer, Nadal...ostatní jsou zatím jen jelimánci, kteří nemají skutečný kult.
Reagovat
George_Renel
Jste oslík.
Včerejší zápas Lehečka-Rune byl zajímavější než večerní nuda.
Reagovat
FandimRF
A proč by si měl zasloužit takovou pozornost? Tito amatéři za sebou nemají ve srovnání s TOP hráči nemají žádné úspěchy, kterými by v tenisovém světě mohli zaujmout. To už si raději pusťte nějakou slátaninu na tv NOVA a uvidíte víc.
Reagovat
EllNino
Vždyť jim je 20, respektive 18
Reagovat
darek.vrana
Na toho osla nereagovat...
Reagovat
FandimRF
No a co? Podívej se, co už měl za sebou v těhle letech Federer.
Reagovat
George_Renel
Omlouvám se za toho oslíka.
Čistokrevný vůl.smile
Reagovat
Pe3k
Sám si amatér smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
I TOP hráči začínali jako tihle amatéři, takže sleduj si, co se ti líbí, ale pak spíš právě proto patříš k těm konzumentům tv Novasmile
Reagovat
Ela-fon-isi
Tak si to Novak zapíše mezi své slavné prohry.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hledat informace o Djokovičovi v článku o Lehečkovi, je opravdu originálnísmile
A víte, kolikrát se tam objevilo jeho jméno? Pokaždé jsem si udělal čárkusmilesmile
Reagovat
FandimRF
Já je ale vůbec nehledal. Jen se pozastavuji nad tím, čemu se věnuje pozornost a jaká plácání na dně si zaslouží samostatný článek.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pokud je Čech ve finále challengeru, je pravděpodobné, že tu bude mít článek. Kdybychom měli 15 vítězství na ATP tour, pak by na challenger třeba nezbylo místo.
Reagovat
majkl005
kurnik, dle highlightu by si Lehe mohl otevřít střelnici...některé rány neuvěřitelné...

já jen doufám, že všichni naši hráči jsou očkovaní...páč na AO bychom mohli mít hezkou plejádu kluků v kvaldě...ne-li některé i v MD rovnou :)
Reagovat
Dobry-den
Gratulace, Jirka byl velkým outsiderem, zápas jsem neviděl, ale výsledek překvapil. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist