Lehečka v Petrogradu první challengerové finále nevybojoval, poprvé se do něj dostal Polák Žuk

13. 3. 2021, 17:37
Aktuality 1
CHALLENGER PETROHRAD - Jiří Lehečka si v hale v Petrohradu zahrál podruhé v semifinále challengeru, premiérové finále ale v Rusku vybojovat nedokázal. 19letého Čecha do něj nepustil Polák Kacper Žuk, kterému podlehl 6-7 3-6.
Jiří Lehečka

Jiří Lehečka tráví poslední dva týdny na halových challengerech v Petrohradu. Zatímco poprvé skončil v kvalifikaci, na druhý pokus se do hlavní soutěže dostal a nakonec vyrovnal svůj nejlepší výsledek.

19letý Čech v Rusku neprohrál 5 zápasů a 10 setů v řadě a postoupil do semifinále, což se mu dosud povedlo jen loni na domácí antuce v Prostějově.

Premiérové finále ale vybojovat nedokázal. Lehečka nestačil na o tři roky staršího Poláka Kacpera Žuka, kterému podlehl za hodinu a půl 6-7 3-6.

Český tenista přišel celkem třikrát o své podání. V úvodní sadě sice ztrátu smazal a v tie-breaku měl dokonce setbol, ale nevyužil ho. Ve druhé sadě už si nevypracoval ani jeden brejkbol. 

332. hráč světa Lehečka, který minulý měsíc triumfoval na podniku ITF M15 v egyptském Šarm aš-Šajchu, má před sebou týden volna. Příští víkend by měl startovat v kvalifikaci challengeru ve francouzském Lille.

233. hráč světa Žuk si letos zahrál už tři challengerová čtvrtfinále a dnes poprvé postoupil do finále. V něm polský tenista, jenž si včera připsal skalp bývalé světové osmičky Američana Jacka Socka, narazí na domácího Jevgenije Tjurneva

Rovněž třiadvacetiletý Rus hraje životní turnaj, dnes ve svém prvním challengerovém semifinále porazil 7-6 6-2 Rumuna Mariuse Copila.

• CHALLENGER PETROHRAD 2 •
Rusko, tv. povrch / hala, 52.080 dolarů
sobotní výsledky (13. 03. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Žuk (Pol.) - Lehečka (ČR) 7-6(7) 6-3
Tjurnev (Rus.) - Copil (Rum.) 7-6(4) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
EllNino
Škoda, podobně jako Bára nebo Maruška v noci, měl setbol, ale prohrál TB ... druhý set už byl horší

Celkově pěkný výsledek, z kvaldy do semifinále, 5 výher, blízko 3. stovce, takhle by to šlo :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist