Linda Fruhvirtová prohrála bitvu s Rodionovovou a své největší semifinále si nezahraje

29. 10. 2021, 15:23
Aktuality 4
ITF W80 LES FRANQUESES DEL VALLÉS - Linda Fruhvirtová si na turnaji ITF ve Španělsku své největší semifinále nezahraje. Šestnáctiletá Češka dnes po téměř dvouapůlhodinovém boji podlehla 2-6 6-2 4-6 nasazené sedmičce a 160. hráčce světa Arině Rodionovové z Austrálie.
Linda Fruhvirtová (© AFP)

Linda Fruhvirtová byla v prvním kole kvalifikace proti Eden Silvaové několikrát pouhé dva míčky od porážky, ale nakonec tříkolovým kvalifikačním sítem prošla a dostala se až do čtvrtfinále, přičemž si po cestě do něj proti 112. hráčce světa Viktoriji Tomovové připsala svůj druhý největší skalp. Tím nejcennějším je letošní vítězství nad Alizé Cornetovou (tehdy 59. v WTA) na antuce v Charlestonu, kde hrála své první čtvrtfinále na okruhu WTA.

Šestnáctiletá Češka měla na dosah své největší semifinále v kariéře, proti nasazené sedmičce Arině Rodionovové však neuspěla a po téměř dvouapůlhodinovém boji Australance podlehla 2-6 6-2 4-6.

Fruhvirtová v rozhodujícím dějství prohrávala o dva brejky 2-5, ale pak přestala kazit a za stavu 4-5 se po parádně odvráceném mečbolu dostala na shodu. S druhou hrozbou si ovšem poradit nedokázala. Díky postupu mezi nejlepší osmičku by měla v pondělí debutovat v Top 300 žebříčku WTA.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
tommr
dneska mě Linda trochu zklamala. Rodionova byla určitě k poražení - v podstatě celej zápas jen vracela a čekala na Lindiny chyby. A Linda jich bohužel dneska nasekala mraky. O jejím podání radši ani nemluvím ... smile
Reagovat
sojka1
nevidela jsem, ale Lindy je skoda, bylo to tam celkem schudne. Zase ale je hodne cenne (pokud taky negrindila jako souperka) jestli se o "neco" pokousela. To mi prijde dulezite, jak to vyznelo, jestli byla agresivnejsi, tvorivejsi, chyby cert uz vem, je mladinka....
Reagovat
tommr
první set jsem neviděl, ale ve druhým a ve třetím byla Linda aktivnější a neustále tlačila. Rodionova ale byla jako živá stěna a Linda hodně kazila ...
Reagovat
sojka1
to vubec nezni spatne, fandime dal... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist