Linda Fruhvirtová v Hamburku na první titul nedosáhla, ve finále nestačila na rozjetou Číňanku

17. 1. 2021, 19:20
Aktuality 8
ITF HAMBURK - 15letá Češka Linda Fruhvirtová neuspěla ve finále turnaje žen ani na druhý pokus. Na halovém podniku ITF s dotací 25.000 dolarů v německém Hamburku prohrála s o tři roky starší Číňankou Qinwen Zheng, která vyhrála už 13. zápas v řadě a získala pátý titul během pěti měsíců.
Profily hráčů
Linda Fruhvirtová (© DTB)

Linda Fruhvirtová si na turnaji ITF W25 v Hamburku připsala čtyři cenné skalpy, když vyřadila Rusku Sofii Lansereovou (257. v WTA), Američanku Elizabeth Halbauerovou (311.), Rumunku Ioanu Roscaovou (375.) a domácí naději Nomu Nohaovou Akugueovou.

Dnes si tak zahrála podruhé ve finále, na titul však stejně jako minulý měsíc na podniku ITF W15 v tuniském Monastiru nedosáhla. Patnáctiletá Češka v něm prohrála snadno 2-6 3-6 s ve formě hrající Číňankou Qinwen Zheng (287.).

Fruhvirtová sice v zápase proměnila 4 z 5 brejkbolů, ale udržela pouze jedno ze svých devíti podání a za 79 minut hry o tři roky starší Asietce podlehla.

Za své dosud největší finále si Fruhvirtová připíše 30 bodů do světového žebříčku WTA, téměř zdvojnásobí své bodové konto a ze 749. místa si polepší o zhruba 170 příček.

287. tenistka světového žebříčku Qinwen Zheng, jež v sobotním semifinále vyřadila také Jesiku Malečkovou, po loňském restartu sezony získala už pátý titul během pěti měsíců.

• ITF W25 HAMBURK •
Německo, tv. povrch / hala, 25.000 dolarů
nedělní výsledky (17. 01. 2021)
• Dvouhra - finále •
Qinwen Zheng (Čína) - L. Fruhvirtová (ČR) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Krisboy
Škoda přeškoda. Ale ono to přijde smile
Reagovat
FulnekUltras
schkoda überschade - es kommt der Tag...
Reagovat
brixner
.
Ba né, si dělam prdel! Dobrej turnaj to byl, se ségrou jednou budete vozit velký trofeje!smilesmile
Reagovat
blixa
Nasrala ti, loudile ? Dobře udělala !!!! smilesmilesmile
Reagovat
brixner
No jo, hajzlík jednasmile
Vobě sou to kočky, ale Brenda se mi líbí víc, je taková mužnější nebo co...
smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
hlavně v hlavě smilesmilesmile
Reagovat
brixner
Ano, to je přesně vono! Vona je prostě taková mamtovpičioidní, něco jako Kája. Těžko říct, jestli to má v sobě anebo se to učí od jiných, nebo jí to bylo doporučeno...Každopádně tohle by jí mohlo hodně pomáhat ve vypjatých situacích, vono se hádat třeba vo těsný auty...Já dal kámošovi jednou těsný aut, bylo to tak třicet čísel, ale von začal řvát, že to bylo prej nejmíň půl metru a vyved mě z mýho pověstnýho klidu, kterej všichni vobdivujou. No, do mě jako když vjedou Nastaseho geny na entou, skočil sem dát domu sprchu a Kouros, vrátil se, parakotoulem sem přeskočil síť, dal mu nejdřív majgeri na bradu, pak votočku a nakonec sem ho pálkou zmlátil jako koně, protože mě fakt nakrklo, co si myslel vo mym nevomylnym bekendu! Když mu konečně přestala chcát krev z rypáku, změřili sme ten aut a ha - bylo to jenom vosumnáct čísel, no hajzl jeden slepej! Jenže to víš, ten incident mě vyved z rytmu a nakonec sem prohrál...No, todlencto by se Brendě stávat nemělo, jak jí tak pozoruju, tak vo to moc strah nemam!smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
přesto pěkný výsledek a příslib smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist