Linetteová je potřetí během půl roku ve finále. V thajském Hua Hin ji vyzve Küngová

15. 2. 2020, 13:36
Aktuality 0
WTA HUA HIN - Magda Linetteová v thajském Hua Hin porazila Rumunku Patricii Tigovou a počtvrté v kariéře postoupila do finále turnaje WTA. O druhý titul si 28letá Polka zahraje s překvapením turnaje devatenáctiletou Švýcarkou Leonií Küngovou.
Magda Linneteová (© AFP)

Magda Linetteová na prvních třech turnajích sezony prohrála tři ze čtyř zápasů, nyní však neprohrála už sedm utkání po sobě. Po třech výhrách ve Fed Cupu přidala čtyři vítězství na turnaji WTA International v thajském Hua Hin.

Po Ukrajince Kateryně Bondarenkové a Číňankách Shuai Peng a Xiyu Wang si nasazená pětka poradila i s Rumunkou Patricií Tigovou, kterou v dnešním semifinále přehrála 7-5 6-4.

42. hráčka světa Linetteová, jež ve středu oslavila 28. narozeniny, postoupila do finále počtvrté v kariéře a potřetí za posledních šest měsíců. Jediný titul slavila loni v srpnu v New Yorku.



O druhý triumf si Linetteová zahraje v neděli proti o devět let mladší Leonii Küngové. Devatenáctiletá Švýcarka byla až do tohoto týdne prakticky neznámá, neboť na okruhu WTA prakticky nehraje. Včetně kvalifikace na něm loni odehrála zápasy na domácí antuce v Luganu a v Lausanne.

Jenže v Hua Hin 283. hráčka světa Küngová prošla kvalifikací a dneska má na kontě už šest výher v řadě. Vyřadit dokázala už tři hráčky Top 100 včetně světové sedmadvacítky Číňanky Qiang Wang, v dnešním semifinále zdolala 7-5 4-6 6-3 osmou nasazenou Japonku Nao Hibinovou.

• WTA INTERNATIONAL HUA HIN •
Thajsko, tv. povrch, 275.000 dolarů
sobotní výsledky (15. 02. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Linetteová (5-Pol.) - Tigová (Rum.) 7-5 6-4
Küngová (Švýc.) - Hibinová (8-Jap.) 7-5 4-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist