Lonští finalisté končí v prvním kole. V Dubaji dohráli obhájce titulu Karacev i Harris

22. 2. 2022, 15:41
Aktuality 7
ATP DUBAJ - Přes první kolo turnaje ATP 500 v Dubaji se nedostal ani jeden z loňských finalistů. Obhájce titulu Rus Aslan Karacev podlehl Američanu Mackenzimu McDonaldovi, Jihoafričan Lloyd Harris nestačil na slovenského lucky losera Alexe Molčana a dál čeká na první výhru v sezoně. Ze tří mečbolů v řadě utekl Ital Jannik Sinner.
Aslan Karacev (© AFP)

poAslan Karacev loni v Dubaji získal první titul a hned z podniku ATP 500. Během sezony se ve světovém žebříčku vyšplhal až do Top 15 a skvěle začal i rok 2020. 

Po triumfu v Sydney, svém třetím na okruhu ATP, a sérii šesti výher se však dostal do útlumu. Z šesti zápasů v roli papírového favorita vyhrál jediný a tři ze čtyř posledních akcí pro něj skončily hned po úvodním vystoupení. 

28letý Rus neuspěl ani v Dubaji, kde se dnes poprvé v kariéře představil v roli obhájce titulu. S Američanem Mackenziem McDonaldem, kterého před měsícem přehrál na Australian Open, prohrál 5-7 3-6. V zápase dokázal využít pouze jeden z osmi brejkbolů.


Téměř současně s Karacevem nezvládl svůj první zápas také Lloyd Harris., který si loni ve Spojených arabských emirátech připsal první skalp hráče Top 10 (Dominica Thiema) a z kvalifikace postoupil do svého druhého a největšího finále. 

Jenže letos se 24letmu Jihoafričanovi, čtvrtfinalistovi loňského US Open, nedaří. Od začátku roku odehrál pět zápasů a přestože ani jednou nečelil žebříčkově lépe postavenému soupeři, a vyhrát ještě nedokázal. V Dubaji 35. hráč světa podlehl 3-6 3-6 slovenskému náhradníkovi Alexi Molčanovi.

24letý Molčan, který se do hlavní soutěže dostal až jako lucky loser po odhlášení nemocného Botice Van de Zandschulpa, tak na čtvrtém z pěti letošních turnajů ATP postoupil minimálně do druhého kola.

O třetí a dosud největší čtvrtfinále si aktuálně nejlepší slovenský tenista Molčan (69. v ATP) zahraje se světovou jedenáctkou Hubertem Hurkaczem. Polský tenista si poradil snadno 6-3 6-1 s Kazachem Alexandrem Bublikem a oplatil mu předloňské vyřazení ze stejné fáze turnaje.



Svého soupeře pro druhé kolo už zná Novak Djokovič. Pětinásobný šampion, který už včera odstartoval výhrou nad Italem Lorenzem Musettim a bojuje o udržení postu světové jedničky, se utká s Karenem Chačanovem (h2h 6-1). Ruský tenista udolal 6-3 6-7 7-5 Australana Alexe de Minaura.

Nikoloz Basilašvili pokračuje v nevyrovnaných výkonech. Nejlepší gruzínský tenista hrál v sobotu finále v Dauhá, ale na 'pětistovce' v Dubaji skončil hned v úvodním kole po porážce 2-6 3-6 s lucky loserem Alexejem Popyrinem. Australan se o čtvrtfinále popere s kvalifikantem Ričardasem Berankisem.

Sinner utekl ze tří mečbolů
Šampion z roku 2017 Andy Murray ve druhém kole vyzve světovou desítku Jannika Sinnera (h2h 1-0). Italský tenista v prvním zápase od porážky ve čtvrtfinále Australian Open zdolal po odvrácení tří mečbolů 4-6 7-6 6-3 Španěla Alejandra Davidoviche.

20letý Sinner byl blízko vyřazení v tie-breaku druhého setu, v němž prohrával 3-6. Všechny tři kritické výměny ale ustál, získal pět míčků po sobě a třetí set už měl pod kontrolou. Vyhrál v něm 20 z 25 fiftýnů po svém servisu.



Jediný český zástupce v soutěži Jiří Veselý už včera vyřadil Chorvata Marina Čiliče. Ve druhém kole se střetne s Robertem Bautistou (h2h 0-4), s nímž dosud uhrál jediný set. Španělský tenista, který v sobotu triumfoval v Dauhá, odstartoval výhrou 6-3 6-4 nad Francouzem Arthurem Rinderknechem.

Na vítězné vlně pokračuje také šampion z haly v Marseille Andrej Rubljov. V Dubaji porazil 6-4 7-5 Brita Daniela Evanse a vzájemnou bilanci vyrovnal na 3-3. Ve 2. kole se druhý nasazený Rus utká znovu po dvou týdnech s Korejcem Soon-Woo Kwonem (h2h 1-0).

• ATP 500 DUBAJ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.949.665 dolarů
úterní výsledky (22. 02. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Rubljov (2-Rus.) - Evans (Brit.) 6-4 7-5
Sinner (4-It.) - Davidovich (Šp.) 4-6 7-6(6) 6-3
Hurkacz (5-Pol.) - Bublik (Kaz.) 6-3 6-1
Shapovalov (6-Kan.) - Fucsovics (Maď.) 4-6 6-4 7-5
McDonald (USA) - Karacev (7-Rus.) 7-5 6-3
Bautista (8-Šp.) - Rinderknech (Fr.) 6-3 6-4
Molčan (SR) - Harris (JAR) 6-3 6-3
Chačanov (Rus.) - De Minaur (Austr.) 6-3 6-7(1) 7-5
Berankis (Lit.) - Struff (Něm.) 6-1 3-6 6-3
Soon-Woo Kwon (Kor.) - Ivaška (Běl.) 6-3 6-2
Popyrin (Austr.) - Basilašvili (Gruz.) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
mahycek
d: mahycek
Ajajaj, tak si to náš Jyřý rozdá
s Bautistou Agutem. Sorry, za toho
Jirky Veselky, to už tady vzniklo
někdy před sedmi lety. No, budu mu
přát, aby nastoupil proti Djokovi a
podruhé srba porazil. To by byla
bomba, ještě větší, co řekl Vladimír
Vladimírovič Putin včera ve svém
večerním projevu...... Tak Jiří pojďsmilesmile
[ Reagovat ]
Reagovat
mahycek
Ajajaj, tak si to náš Jyřý rozdá
s Bautistou Agutem. Sorry, za toho
Jirky Veselky, to už tady vzniklo
někdy před sedmi lety. No, budu mu
přát, aby nastoupil proti Djokovi a
podruhé srba porazil. To by byla
bomba, ještě větší, co řekl Vladimír
Vladimírovič Putin včera ve svém
večerním projevu...... Tak Jiří pojďsmilesmile
Reagovat
Fandina
V článku je v prvním odstavci pod úvodníkem napsáno špatně po před jménem Aslan a na konci druhé věty zřejmě rok 2022.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Po loňském vzepětí Lloyd opět padá do šedého průměrusmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Nerozdýchal výhru nad Nadalem, to se nemělo stát smile
Reagovat
expert69
taky si myslím.
Reagovat
Rafaeoli25
Porazí se Nadal a hned si někteří myslí, že překročili rubikon. Ale ach ouvej, musí se to umět vstřebat a vyhodnotit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist