Macháč a Kopřiva na challengerech postoupili do čtvrtfinále

4. 3. 2021, 10:31
Aktuality 1
ATP CHALLENGER TOUR - Tomáš Macháč si znovu po týdnu zahraje čtvrtfinále challengeru v kazašském Nur-Sultanu. Dvacetiletý talentovaný Čech ve druhém kole přehrál Mackenzieho McDonalda, vítěze prvního ze dvou podniků. V hale v Petrohradu postoupil do čtvrtfinále Vít Kopřiva, který porazil Roberta Quiroze a zaútočí na své největší semifinále.
Tomáš Macháč

Tomáš Macháč, který si na letošním Australian Open připsal své premiérové vítězství v hlavních soutěžích grandslamů, před týdnem v Nur-Sultanu vyřadil turnajovou dvojku Jevgenije Donského a Maximiliana Marterera, ve čtvrtfinále byl nad jeho síly Jurij Rodionov.

Výsledek z minulého týdne bude mít šanci vylepšit. V průběhu druhého podniku totiž bez ztráty setu vyřadil nasazeného Henriho Laaksonena a dnes přehrál 6-4 6-1 favorizovaného bývalého 57. hráče světa a osmifinalistu letošního Australian Open Mackenzieho McDonalda, jenž před týdnem v kazašském hlavním městě triumfoval.

Macháč měl od začátku zápas pod kontrolou a soupeře ani jednou nepustil do vedení. Rodák z Berouna byl silnější v klíčových momentech, když využil polovinu z deseti brejkbolů a odvrátil sedm z devíti hrozeb. O postup do semifinále se utká s nasazenou jedničkou a 78. tenistou světového pořadí Soon-Woo Kwonem.


Kopřiva bude o semifinále bojovat v Petrohradu
Vítovi Kopřivovi hrozilo, že ani při svém třetím letošním vystoupení na challengerech nepřejde přes úvodní kolo hlavní soutěže. Proti domácímu Ivanovi Gachovovi totiž čelil třem mečbolům. Ty však odvrátil, v dramatickém tie-breaku rozhodující sady zvítězil a v dnešním utkání druhého kola proti Robertovi Quirozovi byl od začátku jasně lepší. Nasazenou sedmičku i přes tři zaváhání na servisu porazil hladce 6-2 6-4.

Třiadvacetiletý Kopřiva si čtvrtfinále na challengerech zahraje popáté v kariéře a bude útočit na své premiérové semifinále na turnajích této úrovně. Do cesty se mu postaví nasazená dvojka Cem Ilkel z Turecka.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Hector.Salamanca
Největší semifinále na turnaji, kde vítěz dostane 50 bodů? No já nevim..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist