Macháč ani Nejedlý na challengeru v Liberci do finále nepostoupili

3. 8. 2019, 17:17
Aktuality 2
ATP CHALLENGER LIBEREC - Osmnáctiletý Tomáš Macháč i o osm let starší Pavel Nejedlý na domácím challengeru v Liberci i přes dnešní porážku prožili životní turnaj. Macháč byl absolutně bez šance proti nasazenému Brazilci Rogeriovi Dutrovi Silvovi, kvalifikant Nejedlý statečně vzdoroval nasazenému Srbovi Nikolovi Milojevičovi.
Tomáš Macháč (© ltkliberec.cz)

Tomáš Macháč v březnu získal čtvrtý titul z turnajů ITF a díky divokým kartám pak začal dostávat šance už i na domácích challengerech. V Praze na Štvanici sice neuspěl v kvalifikaci, ale v květnu v Ostravě i tento týden v Liberci dostal příležitost rovnou v hlavní soutěži a pokaždé v ní vyhrál tři zápasy a postoupil do čtvrtfinále.

V Liberci navíc své kariérní maximum ještě vylepšil. Teprve 18letý Čech neztratil set s Julienem Lenzem, Aleksandrem Nědovjesovem, Jaroslavem Pospíšilem ani s Alexem Molčanem a postoupil do svého největšího semifinále v kariéře. V něm ovšem za necelou hodinu hry schytal výprask 3-6 0-6 od Rogeria Dutry Silvy.

Proti nasazenému Brazilci dokázal na příjmu uhrát pouhých sedm fiftýnů a nevypracoval si jedinou šanci na brejk. Sám naopak o podání celkem čtyřikrát přišel, když nezvládl zlikvidovat ani jednu brejkbolovou hrozbu.

Pavel Nejedlý, který rovněž prožil životní turnaj a teprve na jaře slavil první výhry v hlavní soutěži challengeru, vyřadil tři velké favority po sobě, další výhru už ale nepřidal. Dnes po dvou a půl hodinách boje podlehl 0-6 6-4 5-7 nasazenému Srbovi Nikolovi Milojevičovi.

Rovněž u 26letého kvalifikanta to vypadalo za stavu 0-6 1-4 na debakl. Český tenista se však vzchopil a srbskému favoritovi ještě několik desítek minut svou precizní obranou zatápěl.

Macháč se díky semifinálové účasti poprvé posune do Top 400 a své žebříčkové maximum vylepší o více než 80 míst. Nejedlý by měl poskočit o více než 130 pozic a bude figurovat okolo 402. příčky.

Jonáš Forejtek, vítěz juniorské čtyřhry ve Wimbledonu, a Michael Vrbenský si v Liberci došli pro svou nejcennější kariérní trofej. České duo ve finále čtyřhry přehrálo 6-4 6-3 nasazené dvojky Nikolu Čačiče a Antonia Sančiče.

• ATP CHALLENGER LIBEREC •
Česko, antuka, 46.600 eur
sobotní výsledky (3. 8. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Dutra Silva (15-Braz.) - Macháč (ČR) 6-3 6-0
Milojevič (11-Srb.) - Nejedlý (ČR) 6-0 4-6 7-5
• Čtyřhra - finále •
Forejtek/Vrbenský (ČR) - Čačič/Sančič (2-Srb./Chorv.) 6-4 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Fransoas
Oba naši hráči proti nasazeným neuspěli.Trochu blíže měl k postupu Nejedlý - za svojí bojovnost by si postup zasloužil.Škoda,že se nepodařilo na domácím turnaji ani jednomu našemu hráči hrát o finále.Byla by to krásná tečka.

Ve čtyřhře to dopadlo naprosto úžasně.Samozřejmě gratulace k titulu.
Reagovat
Fandina
Jj, stačí když kape a mladíčci vyhráli titul ve čtyřhře. Veleká gratulace.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist